Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

22 Derece skolyozum var. Askere alınır mıyım?

ilkayuydu2

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
22 Derece skolyoz + ölçülerini bilmediğim kifoz ve lordozum mevcut. Ayrıca sağ bacağım sol bacağımdan 2,7 cm kısa. Ayrıca sağ / sol omzumda yarım santimlik asimetrim var. Buna ilaven kürek kemiklerimdede ortalama yarım santimlik asimetrim var.

Askeri ilk muayenede durumu doktora anlattım pek dinlemeden bişi olmaz dedi. elverişlidir komando olamaz yazdı. Bende itiraz ettim heyete çıkacağım. Heyette de aynı doktor olacak.

Devamlı ağrılarım var askerliğe gitmem sonucu hayatım boyunca daha kötü olacağımdan korkuyorum. Siz ne diyorsunuz bu duruma?:confused:

Peki engelli raporun varmı

[FONT=verdana]skerlik yönünden durumunuz TSK Sağlık yeteneği Yönetmeliğinin 63. maddesine girmektedir.[/FONT]

[FONT=verdana]Buna göre ;[/FONT]

[FONT=verdana]1-skolyoz bel kemiğinin beden hareket ve faaliyetlerini çok ileri derecede bozuyorsa veya görünüşü bozacak derecede şekil bozukluğu yapan eğrilik veya şekil bozuklukları yapmışsa....[/FONT]

[FONT=verdana]2-İleri derecede hareket ve his bozukluğu yapmış ise..[/FONT]

[FONT=verdana]3-Belirgin his, trofik, statik veya sfinkter bozukluğu ya da radyolojik olarak ileri derecede skolyoz varsa..[/FONT]

[FONT=verdana]4-omurga hareketlerini % 50 veya daha fazla kısıtlayan arızalar varsa ;[/FONT]

[FONT=verdana]ilgili maddenin "d" fıkrasına girersiniz ve asker olamazsınız..[/FONT]

[FONT=verdana]bunun aksine ; bu şartları taşımayan skolyozlu hasta askerlik yapabilir.[/FONT]

[FONT=verdana]Asker olup olmayacağınız hususu ; tam teşekküllü bir askeri hastanenin sağlık kurulu tarafından çok ayrıntılı olarak yapılacak muayene ve tetkikler sonucu belli olur.[/FONT]

[FONT=verdana]Geçmiş olsun , acil şifalar dilerim.[/FONT]

Peki 1. maddede yazan TSK yönetmeliğine göre, ileri derecede skolyoz dan kastı nedir mesela. 22 derece yeterlimi yada çok düşükmü kalıyor? Ayrıca Vücutta özellikle bacakta azda olsa omuz ve kürek kemiklerinde asimetri bozmuş durumda. Bunlar yeterlimidir değilmidir acaba.

Birde benim asıl düşündüğüm konu, beni muayene eden ortepedi doktoru hastanede tek, ilk muayenede anlatmama rağmen komando olamaz elverişlidir raporu vermişti. Şimdi aynı ortepedi doktoru heyette olacak. Çok ters bir adamdı. Heyette karar nasıl çıkıyor. Aynı doktorun heyete gelerek kararını değiştirdiği oldumu acaba hiç.

Birde heyet raporuna itiraz edersek ozaman nasıl bir prosedür var

engelli raporun varmı

[FONT=verdana]Askerlik yönünden durumunuz TSK Sağlık yeteneği Yönetmeliğinin 63. maddesine girmektedir.[/FONT]

[FONT=verdana]Hakkınızda hangi tür işlem yapılacağı hususu :[/FONT]

[FONT=verdana]1- zorunlu askerlik ( er , yedek subay gibi ) ve[/FONT]
[FONT=verdana]2- muazzaf asker ( subat-astsubay -uzman erbaş gibi ) olup olmamanıza göre değişir.[/FONT]

[FONT=verdana]Eğer er , yedek subay gibi zorunlu askerlik sıranız gelmişse :[/FONT]

[FONT=verdana]Mevcut durumunuz ve yapılan tetkiklere göre :[/FONT]
[FONT=verdana]Omurganın görünüşünü bozacak derecede açı yapan skolyoz ve kifoz olduğu için ; ilgili maddenin "B" fıkrasının 1. bendine girersiniz ve asker olamazsınız. ( B/63-f-1 ) [/FONT]
[FONT=verdana]Sağlık kurulundan "Askerliğe elverişli değildir." ( çürük ) kararı alırsınız.[/FONT]

[FONT=verdana]Eğer muazzaf subay , astsubay , uzman erbaş iseniz ;[/FONT]

[FONT=verdana]masa başı geri hizmete alınırsınız , her türlü tazminatınız ve yan ödemeleriniz derhal kesilir , muharip sınıf görev alamazsınız..[/FONT]
[FONT=verdana]Bu durumda " Sınıfı görevini yapamaz " kararı alırsınız.[/FONT]

[FONT=verdana]Şikayetleriniz ve mevcut durumunuz ilerde daha da artarsa ; bu sefer ilgili maddenin" D" fıkrasının 1.bendine (D /63-f-1) girer , askerlikle [/FONT][FONT=verdana]askerlikle her türlü ilişiğiniz derhal kesilir ve malulen emekliliğe sevk edilirsiniz.

120 DERECELİK BİR SKOLYOZ HASTASI ASKERLİK YAPABİLİR..
10 DERECELİK BİR SKOLYOZ HASTASI YAPAMAZ.

ÖNEMLİ OLAN OMUZDA SİMİTERİ VARMMI
BEL HAREKET KISITLILIGI VARMI
NEFES DARLIGI OLUYORMU KOŞARKEN BI-UNLARI SÖYLENEM LAZIM
[/FONT]
isinma-hareketleri.jpg
[FONT=verdana]
[/FONT]
[FONT=verdana]

BURADAKİ ÖZELLİKLE 12.HAREKETİ ELLERİNİ AŞAGI DEĞDİRME NE KADAR EĞİLEİBLİYON BUNLAR ÖNEMLİ[/FONT]

Sabah hastanede olacağım bakalım ne olacak. Engelli raporum bulunmamakta. Ancak %40 alacağımı sanmıyorum. % 25-30 arası alabilirim diye almadım bugune kadar. Eğer % 25 engelli raporu alsam tsk da bir geçerliliği oluyormu? 12. hareketi tam anlamı ile yapamıyorum.

zaman zaman kalp sıkışması ve nefes darlığı zaman zaman oluyor. Kalp için elektro çektirmiştim kalpte bir sıkıntı çıkmadı sıkışmanın skolyozdan olduğunu daha sonra öğrendim.

Sonuc; kimligini 7 yil once degistirmissin dediler ve rontgen asgeri hastanede cekilmemisti. Kimligi yenileyip rontgenleri cektim, sonuclari yarin cikacak, carsamba gunu de heyet sonucu cikacak. Ama ben bu atada hergun askeri hastane icin izin almaktan isimi kaybettim. Tam 8 is gunu hergun gidip heliyorum. Umarim olmasi gereken sonuc cikar. Buradan sonucu yazacagim

Sonuçlar henüz belli olmadı. Röntgen sonuçlarım yanlış yazılmış. onların düzeltilmesi sürecindeyiz.

Bugun başıma gelenlere kimse inanmaz

http://a1301.hizliresim.com/15/j/j0u46.jpg
http://a1301.hizliresim.com/15/j/j0u26.jpg

Askeri hastane röntgenleri ekte. Lütfen bakın. Bugun başıma gelenlere kimse anlatsam dahi inanmaz. +1 röntgen daha vardı bacak uzunluğunu ölçen. Röntgenin üzerinde ölçüleri vardı bacak uzunlupu 3,1 cm idi. Ortepedi doktoruna götürdüm filmi. Doğru söylüyorsun git radyolojiden düzelttir dedi. Radyoloji doktoruna anlattım, Adam yanındaki asistanına, bu filmin aynısını üzerinde sayı yazmadan çıkartın dedi. Benim raporuma o röntgeni zımbaladı ve skolyozumada hafif 20 derece yazdı verdi. Dedim beraber baktık az önce 3 cm idi. ben dışardada kontrollerimden biliyorum 3 cm, ortepedi doktoru da gördü 3 cm onayladı niçin böyle bişi yapıyorsunuz dedim. Raporda ne yazıyorsa o doğrudur dedi beni odadan kovdu. Ortepedi doktoruna gittim durumu anlattım. Oda yapcak bişi yok. Ben raporu baz alırım. Bu rapora görede sağlıklı çıkar heyetten dedi. İstersen rapora itiraz eder hardarpaşa gata ya gonderir şuben dedi. Gönderdi beni. Heyet raporu cuma günü 16:00 da çıkacak. Ama ortepedici sağlıklı çıkartıcam dedi ilk heyetten.

Resimdeki skolyoz ve diğer vucut yamukluklarını benmi abartıyorum yoksa bu askeri hastaneler böle raporları değiştirip zorla askeremi alıyorlar? Yada kasımpaşa da bu olay normalmi. Gata da düzeltilirmi acaba? Bu arada skolyoz filmini dışarda ortepedi doktorlarına gösterdim 27-28 derece çıktı. Ameliyat sınırındasın dediler. Kasımpaşa raporuma hafif skolyoz yazıyor. Bacak farkını örtpas ediyor. Ne yapacağım ben. Çok moralim bozuldu. Niçin gerçekler yazılmıyor rapora...

öncellikle geçmiş olsun

20 dereceden fazla gibi gözüküyor

bende askeriyede problem olur

itiraz edebilirsin

ERĞERKİ SENİN BAŞINA BU HASTALIKTAN SAĞLAM RAPORU VERİLİR VE ASKERDE BU HASTALIGINDAN İLK MUAYENEDE ÜRÜĞE AYIRLIRSIN YADA HASTALIGIN İLERLER İSE DOKTORLARRA TANZİMAT DAVASI AÇABİLİRSİN DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Raporda a,b.c.d herahngi biri yazıoyrmu yani elverişli filan

Heyet Raporunu cuma günü 16:00 da alacağım. Daha sonra da şubeye gidip rapora itiraz edeceğim. Peki bilginiz varmı heyete itiraz ettiğinizde başka hastaneye sevk edilme süreci ne oluyor. Hemen mi sevk olunmuş oluyor yoksa ankaradan felan onay gelme sürecinemi giriyoruz.

Tamamda sana verilen kagıtlarda elverişili af1 gibi rakamlar yokmu
askerlkk şubesinde soruyorlar itiraz ediyonmu diye

Tamamda seni sağlı kuruluna çıkarmadılarmı

adde 63 (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.)A) 1. Omurganın hafif derecedeki eğrilik veya şekil bozuklukları. 2. Göğüs kafesinin hafif derecedeki bozuklukları (Güvercin göğsü, kunduracı göğsü vb.). 3. (Değişik fıkra: 19/01/2006 - 2006/9974 S.B.K. Yön/2.mad) Hareket, his ve stabilite bozukluğu yapmayan, paravertebral kas spazmı göstermeyen, uzun süre ayakta durma ve yürüyüşte bel ve bacak ağrısı meydana getirmeyen spina bifida occulta, hiatus sakralis, birinci derecede spondilolistesiz (67 nci maddede yer verilen Ek Şekil 1'de belirtildiği şekilde) iyileşmiş soliter ve multipl vertebra kırıkları, tek ve çift taraflı sakralizasyon, lumbalitasyon, tropizm (Hiç bir klinik belirti vermeyen sadece radyolojik olarak saptanan tek seviyedeki spina bifida occulta (Hava Harp Okulu ile Askerî Liselere Hava Kuvvetleri Komutanlığı namına alınacak öğrenciler hariç) sağlam kabul edilir, tek ve çift taraflı sakralizasyon, tek vertebrada lumbalizasyon, sadece fakülte ve yüksekokullara alınacak öğrenci adaylarında sağlam kabul edilir.).4. (Değişik fıkra: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/55. mad) Servikal vertebralar dışındaki vertebralarda posttravmatik veya nonspesifik romatizmal, iltihap sonu ankiloz ya da cerrahî artrodez (en çok 2 vertebrada). 5. (Değişik fıkra: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/55. mad) Opere edilmemiş disk hernileri, opere edilmiş tek seviyeli disk hernileri. (Semptom ve bulgu vermeyen tek seviyeli disk hernisi ameliyatları sağlam kabul edilir.). 6. Hareket, his ve stabilite bozukluğu yapmamış, klinik ve laboratuvar olarak remisyona girdiği tespit edilen vertebral kolon veya sakroiliak eklemin romatizmal hastalıkları. B) 1. Omurganın görünüşünü bozacak derecede açı yapan, kompansatris açı gösteren tüberküloza bağlı bulunmayan eğrilik ve şekil bozuklukları (Skolyoz, kifoz, jibozite, lordoz vb.).

sayın kardeşim öncelikle çok gecmiş olsun ben sana garcekleri söylıyeyımmı bende aynı derecede kıfo skolyozum vardı 1978 dogumluyum ve benide askere almadılar ama dunyada en çok yapmak istedigim şey askerlikti malesef olmadı şimdi ise amaliyat olmak zorunda kaldım ve şuan felç kaldım benden sana bır abi yada arkadaş tavsiyesi eger agrın varsa nefes darlıgın varsa ve sag sol tarafında böbrek boşluklarında agrı yanma veya gıdışma böyle şeylerin varsa hiç durma amaliyatını ol ve saglık dolu gunlerını yaşa sende eger bir sorun olursa bana her zaman ulaşabılır bılgı alabılırsın ben ahmet inan 05383483001 saygılar sevgıler kardeşim

Heyetten çıkan rapor elverişlidir oldu. Hatta baştabib ortepediciye dönüp muaf olması gerekmezmi diye sordu, ortapedici de yok bişi olmaz dedi, elverişlidir komando olamaz yazıp verdiler kağıdı. Pazartesini bekliyorum itiraz etmek için. Sırf zaman kaybı işlemler. Heyet raporuna itiraz ettiğimde beni direk gata ya gönderiyorlarmı? yoksa 1-2 ay sürüyormu onaylanması?

Şimdi ben heyete itiraz edeceğim. bu süreç nekadar sürecek? beni direk haydarpaşaya yollayacaklarmı acaba? Birde haydarpaşadaki durum nasıl? doktorlar ilgileniyormu dinliyorlarmı? raporları düzgün bir şekilde yazıyorlarmı yoksa kasımpaşa gibi azaltarak mı yazılıyor?

İtirazda bulundum işte, yeni hastane belirlencek ya gümüşsuyu olcak yada Gata. İşallah gata olur çünkü gümüşsuyundaki doktor ile kasımpaşadaki doktor aynı doktor. Hastane belirlenmesi 1 ayı buluyormuş bekliyoruz.

hocam bütün iş radyoloji uzmanından kaynaklanıyor..ortopedistler neyin ne oldugunu biliyor ama rapor kısmı ortopediden geldiği için adamların eelleri kolları baglı oluyor...bende dısarıda kifozumuiyi bildiğim 2-3 tane hocaya ölçdürdüm adamlar 68-70 arası ölçtü askeriyenin radyoloğu 35 derece ölçtü...

yönetmelikte yapılan yeni değişiklik:

Madde 63/B-1:

"“1. Omurganın ayakta çekilen radyografilerinde COBB açısı değerleri;
a) Skolyoz deformitesi için, ön-arka planda; torakal seviyede 26-45, lomber seviyede 21-50 derece arası deformiteleri.
b) Kifoz ve lordoz deformiteleri için yan planda;
Servikal bölgede; (-1)-(-10) derece arası kifoz ve 66-75 derece arası lordoz,
Torakal bölgede; (-1)-(-10) derece arası lordoz ve 66-75 derece arası kifoz,
Lomber bölgede; (-1)-(-10) dereceden fazla kifoz ve 96-110 derece arası lordoz deformiteleri.”
"

Eski hali: " B) 1. Omurganın görünüşünü bozacak derecede açı yapan, kompansatris açı gösteren tüberküloza bağlı bulunmayan eğrilik ve şekil bozuklukları (Skolyoz, kifoz, jibozite, lordoz vb.). "

şimdi hocam benim kardeş B) 1. Omurganın görünüşünü bozacak derecede açı yapan, kompansatris açı gösteren tüberküloza bağlı bulunmayan eğrilik ve şekil bozuklukları (Skolyoz, kifoz, jibozite, lordoz vb.). "

böle yazıyordu

şimdi hnagisi yazacak

Bilemem. Süreç devam ediyorsa, yeni madde ışığında yeniden değerlendirilmeli.

Yeni hastane belirlenecek onu bekliyorum da. bu maddeden anlamadığım, a) Skolyoz deformitesi için, ön-arka planda; torakal seviyede 26-45, lomber seviyede 21-50 derece arası deformiteleri.

Skolyoz torakal 26-45 dediği yer neresi oluyor. lomber 21-50 dediği neresi oluyor acaba? Birde 21-50 derece demişler mesela. Belki adamın 55 derece ozaman ne olacak? Üst sınır niye var anlamadım. Yada o başka birşeymi üst sınır değilmi

http://health.abc4.com/images/articles/zspine.jpg

Bu resme göre Bel tarafındaki yamukluk Lomber
Göğüs hizasındaki yamukluk torakal oluyor. Doğrumu anladım.

Yani buradan, Bel kısmındaki skolyoz yamukluğu 21 dereceden fazla ise, Göğüs hizasındaki yamukluk 26 Dereceden fazla ise muaf oluyorsun doğrumu anladım acaba?

Bu detaylara dair yorum yapamam. Ama bence yeniden değerlendirilmesi için başvurun zamanı geldiğinde

Bundan biraz daha ileri düzeyde skolyoz ve kifozum var. Buna bağlı olarak ayak düz taban ve nefes darlığı da var. Ancak benim için de askere elverişlidir raporu çıktı.

Askerde de bir sağlık biriminde çalıştım. Bir askeri doktorun söylediğini bir başkasının değiştirmesi için, ölüm riski olması gerekir. İlk tıbbi görüşün değişmesi, imkansıza yakın bir şey. Askerlik yaptığım süre boyunca, tugayda sadece 1 kişi elverişsiz raporu alabildi, o da yüksek tansiyondan ve 13 ay sonra. Bir gözün kör olması, bir ayağın diğerinden 6 cm kısa olması, ileri düzeyde şizofreni gibi rahatsızlıklar, ilk raporda es geçildiyse bir daha rapora konu olmaz.

Konudaki arkadaş, büyük ihtimalle şu anda askerliğini yapmaktadır. Üstlerine durumunu anlatabilir ve gayrı resmi olarak eğitimlerden muaf olabilir. Yalnız skolyozu anlatması gerçekten zor.

Merhaba, Merak eden herkese açıklamayı yapayım. Bugun sonuçlarım belli oldu anca. TSK sağlık yönetmeliğinde artık dereceler yazdığı için hakkınızı daha kolay arayabiliyorsunuz. Ben kasımpaşaya itiraz ettim. Gata ya gönderdiler. 24 Derecelomber skolyoz tanısı konuldu. Kontrol için hakem hastane Gümüşsuyuna gönderdiler. Orada da ölçümlerde 24 derece çıktı. Barışta elverişli değil seferde görev alır yazıldı raporumada.

Üst Alt