Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

22 gün sigortalı çalıştığım için Engelli Aylığım Durduruldu!?

Umutlu Vaka

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı akşamlar diliyorum....

Geçici işçi olarak bir kurumda 22 gün sigortalı çalışmak zorunda kaldım, fakat bu yüzden e-devlet sayfamda engelli aylığımın durdurulduğunu öğrendim. PTT'den de sorgulattım durum aynı....

Oysa benim bildiğim bir yıl içerisinde (2022 maaş) aylığın kesilebilmesi için 90 günlük sürenin aşılmaması gerekiyor. Bu durumda benim engelli aylığım niçin kesilmiş olabilir, bundan dolayı bana cezai işlem gelebilir mi ? Tekrar başvuru yapmam için hangi yolları denemeliyim ? 2015'te yapılacak olan ÖMSS sınavına bu maaşa hak kazananlarda girebilir mi ?

Not : (Ekim) 2011- (Mart 2012) 'ye kadar sigortalı olarak çalıştım. O zaman sigortalı çalıştığım için 2022 Emekli maaşımı durdurdum. (feragat ettim) İşten çıktıktan (Mart 2012) yaklaşık bir buçuk sene sonra (Kasım 2013) tekrar başvuru da bulundum. En nihayetinde (13 Kasım) 2014'te tekrar sigortalı olarak işe başladım.

http://i58.tinypic.com/25ja25j.jpg

25ja25j.jpg

13 Kasım 2014'te işe başlamışsınız. Tam da Aralık dönem aylıgı öncesi.
aylık ödeme dönemleri başında merkezi sistem üzerinden SGK sorgulaması yapılır ve SGK kaydı tespit edilenlerin aylıkları sistem tarafından durdurulur.
Oyle eskisi gibi bir sene içinde 90 gün sigortalı olma durumu vs yok.
burada belirleyici olan her dönem başında bu sorgulamanın yapılmasıdır. siz de bu merkezi sistem sorgulamasının tam da zamanına denk gelmişsiniz:)
sigor takaydınız silinmişse tekrar başvuracaksınız vakfa bu durumda.
Bu durumdan dolayı ceza gelmez. sistem vaktinde kesmiş zaten aylıgı.
ÖMSS sınavına elbette girebilirsin. ama 2022 aylıgı alıyorken memurluk vs çıkarsa çalışmaya başladıktan sonra aylıgın yine bu şekilde ödeme dönemi öncesi kesilir zaten.

UNUTmayın, her ödeme dönemi başlarında (Mart, Haziran, Eylül, Aralık dönemleri yani) merkezi sistem tarafından SGK kaydının olup olmadıgı incelenir ve sgk kaydı olanların 2022 aylıkları feshedilir.

Açıklayıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim...
Geçen yıl bu yüzden ÖMSS sınavına girmemiştim halbu ki sorsam böyle olmayacaktı...
Tekrar teşekkür ederim, sağolun.

rica ederim ablam. Keşke sorsaymışsın, üzüldüm. neyse bir daha böyle konularda sorup ona göre hareket et. Bu sana ders olsun...

Üst Alt