Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

22 kodu ile işe giriş nedir?

Konular
45
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben bir okul projesinde 1.5 senedir güvenlik görevlisi olarak çalışmaktayım.Calistigim güvenlik firması okul ile olan sözleşmesini tek taraflı fesh etti okul yönetimi bize dedi ki eğer bizimle çalışmak isterseniz siz bütün haklarinizla kurumda çalışmaya devam edebilirsiniz işte maasiniz aynı yine senelik izinlerinin v.s söyle bir durum oldu 170 i aradım ve bana dediği sigorta kodu 22 yani hiç bir hak talep edemezsiniz diyor bu durumda ne yapmalıyım

[FONT=Arial][SIZE=3]2019 Yılında Geçerli İşten Çıkış Kodları
[/SIZE][/FONT]

[SIZE=3][FONT=Arial]22- Diğer nedenler
[/FONT]
[/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Arial]22- Diğer nedenler: İşçinin çıkış nedeni bu kod listesinde hiçbir kategoriye uymuyorsa, bu kod seçilmelidir. Bu durumda işçi işsizlik sigortası yardımlarına hak kazanamayacaktır. [/FONT][/SIZE]

SERAFİM kısaca anlatayım güvenlik şirketi ve okul 3,lu bir protokol imzaladı bir nüshası okulda diğeri bizde diğerinde güvenlik şirketinde kalacaktı o sözleşmede herşey bizim lehimize okul herşeyi kabul etti imzaladık ama 2 hafta oldu bize o nüshayı vermediler şimdi gelmisler yeni bir sözleşme sundular bize dedikleri şu bu milli eğitime sunulacak bir sözleşme sözleşme maasimizi asgari ücret den göstermişler aslında biz farklı bir maaş alıyorduk ve bütün haklarımız ile gecmistik 170 i aradım sigorta kodunu sordum 22 dedi o zaman bizim haklarımız ne olacak ne yapmalıyız yaklaşık 250 kişi var

@mcharming34 ,değerli kardeşim kodu 22 yaptıkları için bu koddan çıkarılınca işsizlik maaşı bile alamıyorsunuz .

Size karşı çakallık ,ahlaksızlık yapmışlar .

Toplu halde iş mahkemesine başvurup bu kapitalist pislikler maaşımızı asgariden gösterip çıkış kodumuzuda 22 yapmışlar diye dava açın .

Maddi manevi tazminat isteyin .

250 Kişi birden dava açar ve birbirinize şahit olursanız , davayı kazanırsınız !!!!

SERAFİM şunu diyorlar aradık şimdi 3 lu sözleşme diyorlar güvenlik şirketinde şimdi diyorlar biz noter de gerekli olan şeyleri yapacaz bir nüshasını size verecez diyorlar 22 kodu duzeltilecek diyorlar ama yeni bir sözleşme var onuda imzalamamizi istiyorlar ben 22.09.2017 işe girdim yeni sözleşme de 01.04.2019 işe giriş diyorlar bu formalite diyorlar mecbur bunu göstermeliyiz diyorlar milli eğitime dedikleri bu

Mrcharming34

Olmaz kardeşim olmaz .

İşverenle artık hiç bir görüşme yapmayın .

Adamlar üçkağıtçı .

Önünüze koydukları hiç bir sözleşmeyi asla imzalamayın .

İş mahkemesine acilen başvurup haklarınızı alın ç.

Bak mesela maaşının asgariden gösterildiğine dair iki tane şahit bulursan sırf bunun için dünyanın tazminatını alırsın . :rolleyes:

Yeni sözleşmede işe girişini 01.04.2019 da göstererek tüm haklarını yiyecek .

Seni de rahatlıkla kapının önüne atacak .

Gelmeyin böyle ucuz numaralara .

Kapitalistlere yem yapmayın kendinizi .

SERAFİM Tsk ederim yazdıklarını 250 kişilik grubumuz var onlara aynen attım herkes okudu ona göre karar versinler artik.

Mrcharming34

Rica ederim değerli kardeşim .

Onların sundukları her teklife tuzak gözüyle bakmalısınız .

Ne münasebet girişleri 01.04.2019 gösterecekmiş .

Bunun adı ahlaksız tekliftir .

Biraz utanmaları olsa böyle çirkin bir teklifi yapmazlar .

İş mahkemeleri % 90 işçinin lehine sonuçlanır .

Özellikle de aynı iş yerinden 2 şahit gösterip bunlar maaşlarımızı asgariden gösterdi şikayetçiyiz derseniz ,

en az 20 , 30 bin lira sırf bu mağduriyetinizden dolayı tazminat alma hakkı kazanırsınız .

O fareler de ne yapıp edip tazminatlarınızı fazla fazla ödemek zorunda kalırlar .

Aksi takdirde fareleri kapana tıkarlar .

Asla ve de asla onların süslü laflarına kanmayın , hakkınızdan vazgeçmeyin . Sevgilerimle :)

SERAFİM hakkını helal et kafanı agritiyorum son bir sorum daha olacak şimdi daha önce yaptığımız sözleşme yi bize verecekler öyle dediler noter tasdikli o sözleşmede herşey lehimize bizi haklarimizla aldıklarını kabul ediyorlar peki o sözleşmeyi elimize aldık diğer millî eğitim bakanlığı na vereceklerini sözleşmeyi imzalarsak sıkıntı olur mu .Ve sigorta girişini 22.maddeden yapmışlar bunu düzeltmeleri gerekiyor mu SGK arada arayalım mı buna dikkat etmelimiyiz tşk ederim..

Değerli arkadaşım , sözleşmeyi noter tasdikli yapsalar bile iş mahkemesinde geçerli olmaz .

Geçerli olan son yaptıkları sözleşme olur .

Bu yüzden yeni sözleşmeyi sakın imzalamayın !!!

22. Maddeden atılırsanız tazminat hakkınız kaybolur .

Tazminat alabilmeniz için 4. maddeden çıkarması gerekir .

SERAFİM peki son sözleşmeyi imzalamadik ama 22.maddeyi duzeltmiyorlar iş mahkemesine başvuruda mı bulunmaliyiz?
SERAFİM Yada düzeltme diler diyelim 22 maddeyi kendim çıkarsam bir avukat tutarsam hakkımı olanı alabilirmiyim bu sömürgülerden

İş mahkemesi 22. maddeyi düzeltmeleri yönünde karar çıkartır .

Kimse kafasına göre 22. maddeden işten atamaz .

Ya 4. ya da 18 . maddeden işten çıkarması gerekiyor .

Aşağıda verdiğim linkten tazminatınızı hesaplayabilirsiniz

https://net-brut.com/kidem-ihbar-tazminati-hesaplama

Üst Alt