Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

22 yaşındayım. Babam işe girdiği için 2022 aylığım kesilir mi?

Sedaftt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Işitme engelli bir kızım %79 ve 22 yaşındayım. Babam birkaç ay önce sigortalı işe başladı maaşım kesilir mi.

evde kaç kişi yaşıyor babanın maaşı ne kadar olarak görünecek sgk da bak ne kadar maaş alacak demiyorum sgk da ne kadar görünecek diyorum.

@Sedaftt babanın sigortalı olması sorun olmaz. ama babanın maaşıyla hanede gelir artışı olmuştur. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir, 423,58 TL'yi geçmişse yapılacak ilk incelemeden sonra aylığın kesilir. ama sınırı geçmiyorsanız aylığın devam eder.
hanede kişi başına düşen aylık gelir hesabını şu şekilde yap:

1. hanede yaşayan herkesin aylık gelirini topla (alınan 2022 aylıklarını dahil etme).

2. toplam aylık geliri hanedeki kişi sayısına böl.
sonuç 423,58 TL altındaysa aylığın devam eder, aksi durumda kesilir (yapılacak ilk denetimden sonra tabi).

hane geliri artışı olmuşsa bildiirmde bulunmana gerek yok 2022 aylığı için.

NOT1: kirada oturuyorsanız hanenin toplam aylık gelirinden "emsal kira bedeli düşülüp kalan miktar hanedeki kişi sayısına bölünür.

NOT2: ev haneden birine aitse ve o evde oturuyorsanız, o ev gelir hesabına dahil edilmez. oturulan ev haricindeki ev,araç, tarla vs her türlü mal mülk gelir hesabına dahil edilir.

Aynen. kişi başına düşen gelir artmadıysa aylık kesilmez diye biliyorum..

Üst Alt