Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

22 yaşındayım, kalp ameliyatı oldum. Malulen emekli olabilir miyim?

ertan3451

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba 2015 de aort damarı ve aort kapağı ameliystı oldum yanlışlık yüzünden %29 engelli raporu verdiler normalde yüzde %40 rahat oluyo %40 oldugunu farz edelim burayı geçim
Yaşım 22
Yeni mezun oldum
Ve daha çalışmıyorum iş arıyorum
Erken emekli olabilmem için ne yapmam lazım kafama takılan şimdi bu erken emeklilik için işe girerken engelli kategorisinde mi girmem lazım yoksa normal çalışan olarak girip ileri de mesela 1800, sigorta primim oldugunda ameliyatımı beyan edip malulen emekli olabilirmiyim bi yardım edebilirmisiniz kafam karıştı ona göre iş arayışı yapıcam erken emekli olmak istiyorum engelli olarak mı işe girmeliyim yoksa normal girsemde olurmu

Kapak değişimi %40 oluyor benim 2 kapağım değişti %80 engel oranım var. Erken emekli olman için bildiğim kadarıyla engelli statüsünde işe girmen gerekiyor, geçmiş olsun

ertan3451
Siz daha çalışma hayatına bile başlamamışsınız.
Hayır 1800 günle malulen emekli olamazsınız. Hem raporunuz yetmez, hem de zaten söz konusu rahatsızlığı çalışmaya başlamadan önce olmuş olanlar malulen emekli olamazlar. Zamanı gelince %40 oranında rapor alabilirseniz 18 yıl ve 4680 prim gün sayısıyla emekli olabilirsiniz.
Tabi şimdiden 18 yıl sonrasını konuşmak pek mantıklı değil, o zamana kadar neler değişir bilinmez.

Cevabınız için teşekkür ederim o 1800 günü örnek olarak verdim benm sadece ögrenmek istrdigim işe erken emekli olabilmek için %40 raporla engelli olarakmı girmem lazım işe, yoksa normal girip 18 yıl sonra raporumu beyan edip emekli olabilirmiyim

ertan3451
Erken emeklilik için işe engelli olarak girme şartı yoktur.

Üst Alt