Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

22 yaşındayım ve skolyoz ameliyatı olmak istiyorum..?

Meltem Karayel

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bu ameliyatı olmayı en çok fiziksel görüntüm yüzünden istiyorum. 22 yaşında bir kızım ve kıyafetlerim varken belli olmayan fakat soyununca açıkça belli olan bir skolyozum var, doğuştan. Evlenmeyi düşünüyorum ama evleneceğim kişiye hastalığımı söyleyemedim. Ona söylemeden ameliyat olmak istiyorum. Bu zamana kadar ailemin sorumsuzluğu yüzünden doktora sadece çok küçükken bir kez gittim. Onda da zaten röntgen sonuçlarını kaybettikleri için derecemi bilmiyorum. Bir doktora (Ahmet Alanay'a) görüneceğim elbet ama öncesinde bu ameliyatı olanlara danışmak istedim. Tavsiye eder misiniz? Görünüm belli olmayacak şekilde düzelebilir mi? Ameliyattan sonra izler tamamen geçer mi? Geçerse ne kadar zamanda geçer? Kafamda bir sürü soru işareti var.
Hastalıktan kaynaklanan diğer tek sorunum bel ağrısı. Fazla ayakta duramıyorum veya yürüyemiyorum bu ağrıdan. Duruşum tuhaflaşıyor böyle olunca. Lütfen cevap yazın. Çok endişeliyim.

meltem hanım bende skolyoz hastasıyım..ancak ameliyat olmadım.artık geçmi kaldık yoksa önceden ki tıp teknolojisi yetersizmiydi bilmiyorum ameliyat olmamışım.sonradan da kontrollere gittiğimde ameliyatı benim için önermediler.büyük risk olduğunu sölediler.masadan kalkamayacağımı belirttiler..eğilmenin durduğunu zaten ameliyatada gerek olmadığını sölediler. sizin konuya dönersek anladığım kadarıyla daha tam muayene olmamışsın.eğrilik ne kadar,doktorun önerisi nedir vs vs bu soruların cevabını alıp senin karar vermen gerek.burda ameliyat olanlara danışman iyi olur elbette.ama bence kafa karışıklığı oluşturur anca..belki olacağın ameliyat bir kez değilde bir kaç kez olman gereken bi durum olcak.bunu şundan dedim; sevdiğine daha güzel görünmek için de yapıyorum dedinya.bi yere kadar gizlersin.bence onada söle..seni sen olduğun için sevsin.hem anladığım kadarıyla elbise ile görünmüyomuş demekki benimkinden az sizin eğrilik.bu güzel bişey.endişelenmeye paniklemeye gerek yok..hem sağlığın temeli önce psikolojik olarak rahat olmaktan geçer..sen sakince gidip muayeneni ol önce..hatta tatmin olmasan başka doktora da git.biri ameliyat deyince hemen olma derim.en az iki doktorun görüşünü al.. tam istediğin cevapları veremedim ama benim düşüncelerim bunlar..Allah şifa versin inşallah..senle beraber bizlerede inşallah..

Bence ilk iş gidip bir derecesini ölçtürün. Ameliyatlık ise ameliyat olcaksınız , eskisi gibi değil kısa sürüyor ertesi gün ayağa kalkıyorsunuz 5 gün içinde taburcu oluyorsunuz :) Nöromonitör ile felan felç riskide %0,0 küsür. Ameliyat ile evet gözle görülecek düzelme oluyor omurganızın esnekliğine bağlı , derecenizde uygun ise 0-10 dereceye kadar indirilir ki bu zaten normal açıdır :) Bel ağrınızda büyük ihtimal ondan. Ha ameliyat olduktan sonra bel ağrılarınız çok azalıcak ama platin olacak vücudunuzda soğuk ağrılarda o ağrı yapacak ama su anki ağrılarınızın yanında hiç kalır :)

Sayın Golden Heart, istediğim cevapları veremediğinizi söylemişsiniz ama emin olun o iyimser cevaplarınız bana çok iyi geldi. Tahmin edersiniz ki aslında korkularımı gidermek ve olabileceklerle yüzleşme ihtiyacım yüzünden burada sizlere danışmak istedim. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi de dikkate alacağım. Doktor konusunda da dediğiniz gibi en az iki doktora gitmeyi düşünüyorum. İstanbul'da başarılı ve hastaları tarafından çok övülen üç doktor ismi öğrendim. Bunlar Ahmet Alanay, Azmi Hamzaoğlu ve Ünsal Domaniç. En kısa zamanda cesaretimi toplasam da toplamasam da gideceğim artık. Soru işaretleri insanı daha çok strese sokuyor. En azından ameliyat olamazsın derlerse bile ona göre hareket ederim. Sevdiğime ancak o zaman son çare olarak söylerim. O bundan dolayı zaten gitmez biliyorum ama ben kendim çok rahatsız olacağım bundan. O yüzden ameliyat olup gerekirse öyle söylemeyi her şeyden çok istiyorum. Hepimiz için en iyisi ve hayırlısı olur inşallah. Umarım siz de iyi olursunuz.

Sayın Exorcist, siz de cevaplarınızla içime su serptiniz ve beni biraz daha yüreklendirdiniz. Belki doktor ameliyat bile olamayacağımı söyleyecek ama yine de bunları duymak bana iyi geldi ve inşallah dediğiniz gibi her şey rast gider benim için. İnanın o platin ağrılarını hissetmem bile. Ah yeter ki geçsin. :)

İnşallah herkes sağlığına kavuşur. Allah kimseye vermesin böyle şeyleri. Sağlığın bozulması her türlü çok kötü bir sınav. :/

Meltem Karayel

Sağlık açısından sıkıntı yaşamazsın. Ama böylesi bir ameliyatı evlenmeyi düşündüğün adamdan gizlemeyi bir daha düşün derim. Bilmem ki, bunu da söyleyemeyeceksek daha büyük sıkıntılar olduğunda nasıl omuz omuza duracağız?

ben ameliyat oldum ameliyatın riskleri iyi cerrah tarafından yapıldıktan sonra riskleri minimum düzeye iniyo doktorlar asla buna ihtimal dahi vermiyolar bana önerilen doktor Doç.dr Deniz Konya Medical Park beyin ve sinir has. bölümünde deniz bey için özellikle büyük övgüler duydum hakkında kontrol ücreti biraz fazla arayak bilgi alabilirisinz ama çok iyi bir doktor diyolar ve şuan istanbul altunizade de academic hospital ortapedi bölümünde Prof.dr Murat bezer ve florence nightingale hastanesinde azmi bey bu 3 doktora gönül rahatlığıyla ameliyat olabilirsiniz bu ameliyatı olan milyonlarca kişi var korkulucak bi durum söz konusu değil ki doktorunuz iiyi bir cerrah olduğu sürece bu doktorların hepsi özel hastanede en son teknolojiler kullanılarak ameliyat yapıyolar kısacası felc gibi durumları düşünmeyin. Ama ameliyat olmanızı gerekmiyorsa asla tavsiye etmem çünkü titanyum vida takılarak omurlarınız sabitleniyor ve herhangi bir sıkıntı olmadığı sürece çıkartılmıyor platinler diyolar ama bu insan vucütttan vücuta değişebiliyor 24 tane vida takılı arkadaşım 10 yıldır hiçbir sıkıntı yok ama benim 6 tane vida takılı olmasına 2 yıldır çekmediğim kalmadı ve şimdi platinlerimi çıkartırıcak bende doktor arıyorum eğilip kalkarken korkuyorsun dışarda fazla zaman geçiremiyorsan eskisi gibi bir banka oturup saatlerce vakit geçiremiyorsun cimlerde yada herhangi bir yere oturamıyorsan özel hayatım mahfoldu bu yüzden ameliyat konusu çok iyi düşünün ben herkes için konuşamam ama kendim ameliyat olduğuma çok pişmanım ameliyatım çok başarılı geçmesine rağmen ve hala röntgenlerimde platinlerim çok sağlıklı durmasına rağmen(6 ay önce kontrole gittiğimde ) ama belinde kasılma ve sert bir cisim taşıyormuş gibi oluyorsun hayatında hareket kısıtlılığı oluyor sağlığın için %40 derece üzerinde bi kayman varsa mutlaka ameliyat ol doktorlar zaten bunun tespitini yapıyor ve ameliyat olmaman gerekiyorsa korse ve yüzmeyle derece düşürebiliyorsun bence ameliyat kolay platinlerimi doğru doktoru bulduktan sonra masaya yatmaktan asla korkumuyorum bu yüzden iyi bir cerrah bulduktan sonra sizde korkmayın ameliyattan sonrasını biraz sıkıntılı bir sürec bu anlattıklarım kendim için olan bir durum dediğim gibi platinlari olup uzun süre hiçbir sıkıntısı olmayan insanlarda ALLAH hepinize ve hepimize acil şifalar versin.

Merhaba Kaan, ben de dün Ahmet Alanay'a muayene oldum. Doğuştan skolyozum var demiştim girdiğimde, ama doktor görünce çok rahat konuştu. Doğuştan dediğim için ağır bir şey beklediğini fakat bende skolyozun neredeyse yok denecek kadar az olduğunu söyledi ama doğuştan olduğu için kemiklerde çatallaşma vs bir durum olabilirmiş. O yüzden mr çektirip en kısa zamanda tekrar gideceğim ve o zaman ne yapılması gerektiğini bana söyleyecek.
Ben de gitmeden önce doktorları epey bir araştırdım ve en öne çıkan isimler Ahmet Alanay, Ünsal Domaniç ve Azmi Hamzaoğlu oldu. En çok Ahmet Alanay'ın hastalarından iyi yorumlar aldığım için ona gittim. İkinci muayeneden sonra başka bir doktora daha görüneceğim sonuçlarımla beraber. Benzer şeyler söylemelerine göre hareket edeceğim ama ameliyat konusunda en çok Ahmet Alanay'a güveniyorum. Burada ona ameliyat olmuş kişilerden bilgi aldım da çoğu ameliyattan sonra bir daha hiç sıkıntı yaşamamış.
Sen de dediğin gibi başka doktora görünsen iyi olur. Belki de ameliyatın o kadar da başarılı geçmemiştir zira başarılı geçmek denince benim aklıma ameliyattan sonra da sıkıntı yaşamamak geliyor. İnşallah sen de o sorunlarından en kısa zamanda kurtulursun. Son cümlene de yürekten amin diyorum.

OturanBoğa

Evet siz de haklısınız ama ameliyat olup olamayacağım bile belli değil. Ameliyat olamayacaksam zaten söylemem gerekecek fakat ameliyat olabileceksem de olmadan önce söylemek istemiyorum. Sanırım bu konudaki endişelerim bana acımasından ya da fiziksel olarak beğenisine etki etmesinden korkmamla alakalı. Bunların hiçbirinin olmayacağını düşünsem de küçük bir şüphe bile yetiyor. Bunlar olmasa bile şu anda askerde ve eğer ameliyat olacak olursam böyle uzun süren bir operasyonda yanımda olamayacak ve endişeden çıldıracaktır. Ameliyat olamayacaksam da bu zamana kadar böyle önemli bir şeyi söylemediğim için yine yüz yüze konuşmam gerek vs. Yani nereden tutsam elimde kalıyor bu konuda maalesef. O yüzden en iyisi bu zamana kadar söylemedim bari bir süre daha söylemeyeyim diye düşündüm.

Umarım ameliyat olmanıza gerek kalmaz çünkü bu isimlerini konuştuğumuz isimler ve çok önemli cerrahlar ama maliyetleri malesef Türkiye şartlarında eğer asgari ücretle çalışan bir insanın ameliyat bir yana kontrolüne gidicemicek tarzda kontrol ücretleri var ama sağlık için herşeye katlanıyoruz. skolyozunuzun derecesi düşük ise sakın ameliyat olmayın derim yüzme ve korse ile düzelebiliyor yüzme konusunun özellikle eğriliniz düşük olduğu için üstüne düşün ve 2 bir doktora gözükme fikri şahane çünkü prof. dr olsa birbirinden farklı yorumlar yapabiliyorlar ama ameliyat olmanız gerekirse ki inş olmazsınız ameliyattan korkmayın benim bahsettiğim şeyler şahsıma ait olaylar benim sanırım vucüdum kabul etmiyor :) ama yaşamayı öğrendim tek başıma en önemlisi sağlık bu yüzden hep en değerli benim demeyi öğrendim o yüzden bu düşünceyi herkesle paylaşıyın saklamayın yanınızda olan insanların sizi hiçbirşey olmamış gibi davranması insana güç veriyor bu durumdan rahatsız olup size ön yargısı olan insanları bu zamanlarda gerçek yüzünü emin olun ki görebiliceksiniz.Sağlıklı olduktan sonra kariyer yaparsınız hayatınızıda en güzel şekillde sürdürürsünüz bence bu konuda bencil olun:) ve kendinizden başka hiçbirşeyi düşünmeyin umarım mr sonuçlarınız beklediğinizden daha olumlu çıkar.sağlıklı günler dilerim

Canım bende skolyoz dan ameliyat oldum benim 40 derece skolyozum vardı aynı senin gibi dıştan belli değil sadece egilince veya soyununca belli oluyodu ilk başlarda onemsemedim ama sonradan öğrendim ki ameliyat olmazsam derece ilerleyip kalbe baskı yapıyomus solunum sıkıntısı ve aşırı kamburluk basliyomus uzun bi araştırma yaptım doktor konusunda ve sonunda istanbul pendik de Marmara eğitim araştırma hastanesinde kamil çağrı köse diye bi doktor buldum bu doktor dünya çapında ünlü birisi ve sadece skolyoz la ilgileniyo bu konuda uzman birisi ben bu doktor için 2 yıl sıra bekledim ve şuanda tam 1 yıl oldu ameliyat olalı sana da tavsiyem bi an once git muayeni yaptır korkulcak hiç bişey yok

Üst Alt