Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

22 yıl SSK, 8 ay Bağkur pirimi var. Rapor alırsam emekli olabilir miyim?

dogruluk

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Sayın Arkadaşlar, forumları okudum, acaba doğrumu anlamışım, teyit ederseniz sevinirim.

20 yıldır psikiyatri ilacı kullanıyorum.

22 yıldır SSK lıyım. Son 8 aydır bağkurluyum, serbest meslek erbabı olarak geçiyor.

% 40 rapor alabilirsem erken emekliliğe yetiyor. Ama son 7 yılda en fazla SSK ya prim yattığından SSK şartı geçerli bildiğim kadarıyla. Bunun içinde önce vergi indirimi gerekli.

Önce gidip yetkili bir hastaneden sağlık raporu alacağım.

Sonra bu raporu vergi dairesine verip, vergi indirimi isteyeceğim.

Daha sonrada SGK il müdürlüğüne gidip erken emeklilik için başvuru yapacağım

Doğru mudur? Önerileriniz

Merhabalar; gördüğüm kadarıyla doğru anlamışsınız. Yalnız psikiyatride konulan teşhis çok önemli oranı teşhise göre veriyor doktorlar.Herşey istediginiz gibi gider umarım.

vergi indirimi müracatı için bir işyerinde çalışıyor olmanız gerek unutmayın. kişisel başvuru yapıp vergi indirimi alamazsınız.

dogruluk,
Yerinizde olsam Bağ-kur u iptal eder ssk lı olurdum ve vergi indirim hakkı alıp emekli olmaya çalışırdım.

Merhaba, şu an zaten 8 aydır Bağkurlu olduğum için SSK şartları geçerli değil mi? Bağkur için vergi indirimi alıp , yine bu indirimle erken emekliliğe başvuramıyor muyum?

dogruluk,
Ama ssk dan emekli olmak için vergi indirim hakkı almanız gerekli ve vergi indirimi müracaatı esnasında ssk lı çalışan olmalısınız ki müracaat yapabilesiniz.

dogruluk

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik işlemleri de o statüde değerlendirilir.

Merhaba dogana,

Durumun benim durumuma çok benziyor. Şunu sorayım, vergi indirimi için vergi dairesine başvurduktan sonra, vergi indirimin geldi. Sonrada SGK il müdürlüğüne erken emeklilik için başvurdun değil mi?
Birde, bağkur ödemeni ne zaman bitirdin? Yani emeklilik onaylandıktan sonramı bağkurdan çıktın? Bu arada işerini aç-kapa yapmana gerek oldu mu?

Yanıtların için şimdiden teşekkürler

dogruluk

SSK (4a) emekliliğinde elde edilmiş vergi indirim hakkı emekliliği de getirir. Vergi indirimi varsa, emeklilik kriterleri de tamamsa, emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapmak yeterlidir.

Merhabalar;
Söylediginiz şekilde vergi indirim başvurum sonuçlandıktan sonra onunla birlikte sgk ya gidip başvurabliyorsunuz.Yalnız ssk bitişini ben başvurudan bir kaç gün önce sonlandırmıştım. Başvuruda bulunulan güne kadarki bir kaç günlük bağkur primlerimi ödememi istediler. işyeri ile ilgili herhangi bir işlem yapmadım şu ana kadar onu gidip soracagım sgk ya.

[FONT=sans-serif]Merhaba @[/FONT]dogana[FONT=sans-serif],

öncelikle teşekkürler. Olayın devamını da yazarsan yararlı olacaktır bizler için.

Bu arada itiraz dilekçe verme işlemleri İstanbul İl Sağlık'ta çok hızlı. Bilginiz olsun, itiraz yeri E 5 e yakın. Zeytinburnu diye geçiyor.
[/FONT]

Merhaba Arkadaşlar

İlk raporum % 32 çıkmıştı.

Obsesif Kompulsif bozukluk vardı. % 30 oran verilmesi gerekirken, anksiyete den % 25 vermişler. İlginç değil mi?

Neyse. İtiraz ettim.

2. raporu alırken, ilave hastalığım çıktı ; obstruktif uyku apnesi. Normalde % 35 oran yazıyor cetvelde.

Sorum şu; bunu vermeme ihtimalleri var mı? Verecek olan nöroloji doktoru kurulda bana dedi ki "siz çıkabilirsiniz".

Demek ki benim aleyhime birşeyler söyleyecek.

Bu konuda deneyimi olan var mı? Uyku apnesinden % 35 değilde daha düşük oran verme ihtimalleri var mı?

Bir de, eğer düşük oran çıkarsa ben ikinci defa itiraz edebiliyor muyum? Yoksa mecburen 6 ay sonra tekrar rapor almayı mı denemeliyim?

Son sorumda şu, ben bu nöroloji doktorunu mahkemeye versem? Hakkım var mı buna?

dogruluk

İl sağlık müdürlüğünde rapora itiraz ettiğinizde sizi başka hastaneye sevk ettiler. Oradan verilecek oran ilk rapordaki oranla farklı olacak muhtemelen. Böyle olduğunda bu sefer il sağlık müdürlüğü 3. bir hastaneye sevk eder ve oranın kararı kesin olur.

sakatlık oranı cetveli'ne uygun verilmelidir oranlar. Sizin durumunuz için 35 diyorsa cetvel, öyle ya da böyle o oranı alırsınız

Sayın Arkadaşlar,

Sağlık raporuma itiraz etmiştim. 2. rapor artık Zeytinburnundaki SGK merkezine gelmiyormuş. 5 bölgeye ayırmışlar, herkesin oturduğu yere uygun bölgeye gidiyormuş. Telefon verdiler, oradan takip edebiliyorsunuz. Bilginiz olsun

Sayın Arkadaşlar,

itiraz raporum geldi. Oranı söylemediler ama hakem hastaneye sevkettiler.

Hakem hastaneden alacağım raporu, hastanenin bana teslim edeceğini söylediler.

Raporu aldığımda, vergi indirimi için başvuracağım. Serbest Meslek Erbabı olarak bağkurluyum şu an. Ama 12 aydır bağkurluyum. Daha önce SSK lıydım. Serbest meslek erbabı da vergi indirim alabilir değil mi?

[FONT=Arial]Sakatlık indiriminden faydalanabilecek kişiler şunlardır:[/FONT]

1. Ücretli hizmet erbabı,
  2. Serbest meslek erbabı,
  3. Ailesinde bakmakla yükümlü olduğu özürlü bulunan,
    – Ücretli hizmet erbabı,
    – Serbest meslek erbabı,
  4. Basit Usulde vergilendirilenler

Sayın Arkadaşlar,

Hakem hastanede kurula girdim. 10 gün sonra raporum çıkacak. Engelli vergi dairesine başvuracağım değil mi? Rapora ilave olarak vergi indirimi için hangi belgeler gerekir?

Sayın Oturan Boğa,

Engelli vergi dairesi internet sitesinde [FONT=sans-serif]Serbest meslek erbabı ve [/FONT][FONT=sans-serif]Basit Usulde vergilendirilenler de vergi indiriminden faydalanabilir diyor. Ben serbest meslek makbuzu keserek iş yapıyorum . Dolayısıyla raporumla vergi indirimine başvurabilirim değil mi?[/FONT]

dogruluk

vergi indirimi alabilirsiniz. Ama bunun Bağkur'dan emeklilikle bir ilgisi yok.

Selamlar, ben şimdi vergi indirimi alırsam(bağkurlu serbest meslek erbabı olarak), SGK ya gidip engelli erken emeklilik isteyebilir miyim? (şu an bağkurdayım ama son 3,5 yılın çoğu primi ssk dan yattı)

Merhaba Arkadaşlar,

170 i aradım şimdi. Yöntem doğru dediler. Bağkurlu serbest meslek erbabı olarak vergi indirimini al. Sonra SGK ya emeklilik için başvur. Ama SGK seni yine hastaneye sevkedecek dediler. Doğru mu?

Yav zaten raporum var. Vergi indirimi almak içinde maliye inceleyecek zaten raporu. Bir de SGK mı ayrıca hastaneye gönderecek?

dogruluk

Eğer son 2520'nin fazlası ssk ise, emeklilik de SSK'dan olacak.Eğer SSK'dan emekli olacaksanız, bugün vergi indirim hakkı elde ederseniz, emeklilik zamanı geldiğinde başkaca biri işlem yapmadan emeklilik talebinde bulunabilirsiniz.

Sayın Üyeler,

Öncelikle bu siteyi kuran arkadaşa çok teşekkür ediyorum. Verdiği bilgiler sayesinde yol yordam öğrenerek emekli olabildim.
Verilen hizmetin maddi değeri de yüksek, manevi değerine kıymet biçilemez.

Benim gibi emekli olmak için çabalayanlara yararı olsun diye deneyimlerimi yazıyorum;

1-29.11.2017 tarihinde siteden bilgi alarak emeklilik girişimime başladım.

2-Öncelikle bir araştırma hastanesinden randevu aldım. Randevu almak çok zor. Önce saat 24.00 de internetten ve aynı anda
telefondan randevu almayı deneyin. Eğer randevu alamaz iseniz, hastaneye gidin ve sekretere derdinizi anlatın. Her hastanenin
randevularının başlama saati farklı. Bazıları gece 24.00 de başlıyor. Bazıları öğleden sonra 16.00 da internette randevu
verme sistemi açılıyor. Ben ilk randevumu 02.01.2018 tarihinde aldım. Doktorların bazıları çok kötü davranıyor. Bazıları
çok iyi davranıyor. Şansınıza. Heyeti gezip ilk raporumu aldım.Ancak % 40 değildi. Oysa uyku problemim de vardı ama raporda yer
almıyordu.

2-Bunun üzerine uyku doktoruna gitmeye karar verdim. Gittim ve şikayetlerimi anlatınca 24.01.2018 tarihinde uyku testi yapıldı.
Test sonucu uyku apnesi çıktı.

3-Uyku apnesinde ikinci bir test gerekiyor. Bu testi de 10.02.2018 de yaptırdım. Raporumu aldım

4-Bu sonuçla birlikte heyet raporuma itiraz ettim. Bana gösterilen araştırma hastanesinden de ancak 16.03.2018 e randevu
alabildim. Sonra yine heyeti dolaşıp 2. raporumu aldım. Süreç insanı bezdiriyor. Zor dayandım. Sonuç farklı çıktı. Daha
3. raund var. O kadar stresli ki vazgeçecektim neredeyse.

5-3. hastane hakem hastanesi. Oradan da 10.04.2018 e randevu alabildim. Son raporumda çıkan oranda uyku apnesi hastalığımda
yer alıyordu. % 40 oranını geçtim.Engelli raporum onaylandı.

6-Meğer bekleme süreci yeni başlıyormuş... Vergi dairesine başvurdum. Taaa 25.07.2018 de raporum Ankara'dan onaylandı.

7-SGK ya başvurdum. Ben serbest meslek erbabı bağkurlu olarak vergi indirimi aldım. Ancak son 3,5 yıllık primimin fazlası
SSK'dan yattığı için SSK şartlarıyla emekli oldum. Yani, kendi başvurumla hastaneden engelli raporu almak ve alacağım
vergi indirimi ile erken emekli olabilmek. SGK ya başvurdum. Yine bir bekleme süreci

8-Nihayet 20.09.2018 de emekli maaşım yattı. Veee emekliyim :)

Pifiyuuuvvvv!!! Kasımdan beri 10 ay olmuş. Neyse... 1 yıl dolmadan emekli olabildim. Sürecin önemi şu, emekli olana kadar
prim ödemem devam ediyor. 3,5 yılı geçersem bu sefer bağkur şartlarıyla emekli olacağımdan süreç tekrar edecekti. Kurtuldum:)

Teşekkürler www.engelliler.biz

Üst Alt