Sayın Üyeler,
Öncelikle bu siteyi kuran arkadaşa çok teşekkür ediyorum. Verdiği bilgiler sayesinde yol yordam öğrenerek emekli olabildim.
Verilen hizmetin maddi değeri de yüksek, manevi değerine kıymet biçilemez.
Benim gibi emekli olmak için çabalayanlara yararı olsun diye deneyimlerimi yazıyorum;
1-29.11.2017 tarihinde siteden bilgi alarak emeklilik girişimime başladım.
2-Öncelikle bir araştırma hastanesinden randevu aldım. Randevu almak çok zor. Önce saat 24.00 de internetten ve aynı anda
telefondan randevu almayı deneyin. Eğer randevu alamaz iseniz, hastaneye gidin ve sekretere derdinizi anlatın. Her hastanenin
randevularının başlama saati farklı. Bazıları gece 24.00 de başlıyor. Bazıları öğleden sonra 16.00 da internette randevu
verme sistemi açılıyor. Ben ilk randevumu 02.01.2018 tarihinde aldım. Doktorların bazıları çok kötü davranıyor. Bazıları
çok iyi davranıyor. Şansınıza. Heyeti gezip ilk raporumu aldım.Ancak % 40 değildi. Oysa uyku problemim de vardı ama raporda yer
almıyordu.
2-Bunun üzerine uyku doktoruna gitmeye karar verdim. Gittim ve şikayetlerimi anlatınca 24.01.2018 tarihinde uyku testi yapıldı.
Test sonucu uyku apnesi çıktı.
3-Uyku apnesinde ikinci bir test gerekiyor. Bu testi de 10.02.2018 de yaptırdım. Raporumu aldım
4-Bu sonuçla birlikte heyet raporuma itiraz ettim. Bana gösterilen araştırma hastanesinden de ancak 16.03.2018 e randevu
alabildim. Sonra yine heyeti dolaşıp 2. raporumu aldım. Süreç insanı bezdiriyor. Zor dayandım. Sonuç farklı çıktı. Daha
3. raund var. O kadar stresli ki vazgeçecektim neredeyse.
5-3. hastane hakem hastanesi. Oradan da 10.04.2018 e randevu alabildim. Son raporumda çıkan oranda uyku apnesi hastalığımda
yer alıyordu. % 40 oranını geçtim.Engelli raporum onaylandı.
6-Meğer bekleme süreci yeni başlıyormuş... Vergi dairesine başvurdum. Taaa 25.07.2018 de raporum Ankara'dan onaylandı.
7-SGK ya başvurdum. Ben serbest meslek erbabı bağkurlu olarak vergi indirimi aldım. Ancak son 3,5 yıllık primimin fazlası
SSK'dan yattığı için SSK şartlarıyla emekli oldum. Yani, kendi başvurumla hastaneden engelli raporu almak ve alacağım
vergi indirimi ile erken emekli olabilmek. SGK ya başvurdum. Yine bir bekleme süreci
8-Nihayet 20.09.2018 de emekli maaşım yattı. Veee emekliyim
Pifiyuuuvvvv!!! Kasımdan beri 10 ay olmuş. Neyse... 1 yıl dolmadan emekli olabildim. Sürecin önemi şu, emekli olana kadar
prim ödemem devam ediyor. 3,5 yılı geçersem bu sefer bağkur şartlarıyla emekli olacağımdan süreç tekrar edecekti. Kurtuldum
Teşekkürler
www.engelliler.biz