Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

22 yıldır koluna ne oldu diye soruyorlar!

Konular
26
Reaksiyonlar
0
22 yıldır 1000000 kişi sormuştur kolum ampute ya!:) gelen soruyor giden soruyor sizinde başınızdan çok geçiyodur bu durum kafama göre canım isterse gerçeği anlatıyorum,canım isterse sallıyorum atıyorum bi hikaye kafamdan:)
1: fil ıstırdı vs....!:)
2: eşekten düştüm vs...!:)
3: kaza yaptım kamyonun camından uçtum:)vs
4: ama en güzeli anadan doğma deyip işin içinden çıkmak ozaman donup kalıyolar gercekten dicek soracak bişi bulamıyolar!:)) bakalım bende türlü türlü hıkayeler buluyorum anlatmak için iyi anasını satıyım her önüne gelene hıkayeni anlat oohoooooo:)))))ben genelde uzun kollu gömlek gıyerim yazları protezde kullanmıyorum kışında ceket mont işte yoldaki bebebeliklerde gözlerine çarptımmı gecmiş olsun abi amca vs.....:):)) bazıları ınanmıyo kolum ceketımın içinde fılan sanıyolar şaka veya yalan sölüyorum sanıyolar uyuzlar dokunmaya çalışiyor ellemek istiyor acaba gerckmi filan diye işte ozaman biraz şartellerim atıyor:))arkadaslar ne diyosunuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzzzzzz:))))!!!!!bu işeeeeeeeeeeee!!!:)))

yeni hikayeler bulacam yine bakalım ! yada şöle düşündüm yanımda bi gercek hıkayemi yazan bi sayfa kağıt cebimde! devamlı! soran olursa al oku:=))) muhahahaha!!!
arkadaslar akıllarına ilginç hikaye gelen varsa salakçada olabilir yazın buraya ok:)))bende begendıklerimi gelecek hayatımda soracaklara anlatıyım!!!yakında yeni bir işe girersem ordada soracaklar!:))))))muhahahaha!

Benim de 20 senedir, sağ elim ampute.. Çok benzer şeylerle karşılaşıyorum ben de. :)
Benim de hikaye uydurduğum oluyor bazen.. :) Kavga ettim, döner bıçağıyla kestiler.. Küçükken hayvanet bahçesine gitmiştim, aslana kaptırdım vs. vs.. :)
Ama doğuştan diyince de susuyolar dediğin gibi.. Görmek istiyolar hemen.. Ben de buyur, diyorum, uzatıyorum t-shirt yada gömleği.. Bu işte diyoruumm.. Bi kaç sn donup kalıyolar tabii.. Ya kusura bakma, bilmiyodum gibilerinden nağmeler.. Yook yook önemli değil diyorum.. Gidiyoolar :)

Arkadaşlar bende sağ elden doğuştan ampute doğdum.ama kolumu soranlara sizin gibi hiç hikaye yazmadım.bu durumuda hiç tasvip etmem zaten . sonuçta beden bütünlüğü tam olanlara göre farklıyız ve merak edilmesi çok normal.

engelli olma sebebimizi soranlara neden vicdanen sorduklarına pişman edelim ki. niye soru sorduklarından dolayı özürdilesinler ki. ben şahsen mahcup olanların aksine sormasında hiç sakınca olmadığını iletiyorum. ben de olsam belki sorardım.farklıyız arkadaşlar sonuçta.

ben soru şekline takılan bir insanım. uslüp söylem hoşuma gitmedi mi cevap vermiyorum yada bazen verdiğim cevap beni de üzse sert tepki verebiliyorum. bunu sık yapmam ama istemeden içgüdüsel yapıyorum malesef.

ayyzüzlü bak dikkatini çekerim,beni üzse diyosun!!!uslüp söyleme sorma şekli diyosun cevap vermiyorum diyosun!!!ama inasn okadar farklı sorma uslübü ve insanlarlan karşılaşıyorlarki taaaa en cahilinden tut en akıllısına kadar yani ayyüzlüm sen şunu diyosun!,herkeze olan biteni olduğu gibi anlat yani,:))anlatmaya başla ardından yine bi yine bisoru vs vs... ve genelde hep aynı sorular ben bazılarına hayvanat bahçesine ilkokul ile gitmiştik File yem verirken kolumu kaptı kopardı yedi diyorum adam şaşıyo vah vah dıyo hayvanat bahcesine dava açtınmı diyor:))halbuki Fillerin et yemediğini dahi bilmiyolar!!!:)))

Bide şu var sen 2 saniyelik tanıdığın bi insanla ne gibi samimiyetin olabilir ayyüzlü???birde Mayısgülüm abimizin dediği gibi o anki psikolojin bunu kaldırmayabilir!düşünki o an işlerin ters gitti misal oflayıp pufluyosun ne yani stressdesin ordan biri çıkmış gelmiş yanına sırf merakını tatmin etmek için sana soruyor !naparsın şimdi???:)

bu kadar meraklı olma derim,napıcaksın öğrenipte ki derim :)

yani arkadaşlar bencede uzun uzadı hikayeler anlatmak yerine neden gerçeği anlatıp kurtulmuyorsunuz...Herkesin bir ömür törpüsü var bir hikayesi var sonucunda...ayıp değil günah değil...Sıkılabilirsiniz tamam hoş durum olmayabilir ama insanlar sizi daha yakından tanımak istemiş olabilir herşeyi kötü anlamayın sizi rencide etmek yada üzmek için sorulmuş bir soru değil...Bu sitedede engeliniz ne diye bir soru düşülmüş kayıtta..İşyerinizdede sorulacak bir soru Engeliniz varmı varsa açıklayınız...
Bunlar sizin gerçeğiniz hırlı değilsiniz hırsız değilsiniz utanacak sıkılacak bir durum değil sizinkisi bence bir devavantaj özgüven veren bir avantaja dönüştürebilir insan engeliniyle bir bütün çünkü...Ters cevap vermek yada kolunu ayağını yoklayana açıpta göstermek pek hoş olmasa gerek bilmiyorumda soranda mahçupkar olur pin pişman etmemek gerek art niyetsiz sorana haksızlık olur bu...
Aslını inkar etmemeli kabullenmeli gerçeği sanırım
:)

mehmet bir insanın engelini sorması,merak etmesi için samimiyet dercesi gerektirdiğini sanmıyorum.sonuçta farklar ilgi ceker.

inan senin engelini bilip bilmemek o kişiyi ne göğe çıkarır nede yerin dibine sokar.sorma sebebi o an senin farkını fark etmiş olup, o an için nedenini öğrenmek hepsi okadar. bunu cevaplamak hiç de zor değil doğuştan kazadan yada herneyse onu söylemek hiç ağzı yormaz,şahsen benimkini yormuyo. aksine bide espiri yapıp yaradan malzemeden çalmış deyip geçiyorum:)

benim şu uslüp konusuna gelince:)bu çok nadir oldu hayatımda yani sayılı bu durum.işte yaşadığım o olaylarda karşımdaki kişilerin insanlık namına bişey taşımadığından kaynaklıydı.

bu kötü tecrübeler hayatımızda mutlaka olacak ama bu her soranı kandırmamızı,onlara salak muammelesi yapmamızı haklı kılmaz.

sonuçta yazılan hikayelerin doğruluğu dinleyeni pek ilgilendirmez o anlık merakını gidermiştir ama gelelim hikaye yazana,o sadece kısa süreliğine kendini kandırmış,yeni bir hayat çizmiş olur okadar bence.

1: şirinehanım ben asla hiçbirzaman aslını inkar etmedim herzamanda gerçeği kabullendim!hiç birzamanda isyanda etmedin ama şuna inanın artık bazen böö geliyor usanıyor anlatmaktan anlatmaya başla buseferde ardı arkası kesılmıyor soruların ..ben herzamanki gibi kafama göre canım çekerse gerçeği anlatırım çekmesse anadan doğma derim konu anında kapanır yada dalgamı güzelce geçerim!!!:)onlarda sormasınlar benimde herzaman psikom ruh halim aynı değil defol git diyip yanımdan kovduklarımda olmuştur!!!

haa bunun utanmak sıkılmakla uzaktan yakından hiç alakası yok!!!şimdi öle diyosunuzda bazen öle öküzler çıkıyokı karşınıza döversiniz eminim!!!:):)

başımdan geçeni forumda O AN başlıgında hikayemi okuyabilirsiniz !!!ben engelliler masa tenisi türkiye şampiyonalarına katılcam!!!desteğinizi bekliyorum 23nisanda aksarayda!!!Bana şans dileyin dua edin inşallah türkiye şampiyonu olurum!!!tşkler!:)

Mehmet selcuk merhaba.Seni o kadar iyi anlıyorum ki benim de sol kolum dirsek üstü ampute.Yaşadığın olayların hepsi bizlerin basından gecen olaylar.Daha dün olgun yaşta bir bayan yolda durmuş öle bakıyor bana nasıl sinir oldum tanıyabildinizmi dedim ..Bazen ruh haline göre sabırsız olabiliyoruz ve bu tür patlamalarıda yasayabiliyoruz.
Kendime kızdığım zamanlarda olsa sunu söyliyim bir değil iki değil sürekli yaşanıyor bunlar tahammül edilemediği oluyor.
Yasadıkca bunlara maruz kalacağımız kesin..

Üst Alt