Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

22 yıllık memurum. %44 raporla emeklilik prosedürü..?

yalnızgemici

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 22 yıllık devlet memuruyum. 21 yılı doldurduktan sonra %44 engelli raporu aldım ve üçüncü derece vergi indirimi aldım
daha sonra engelli emeklik hakkından yararlanıp emekli olmak için baş vurumu yaptım önce maliye aracılığıyla almış olduğum raporun maliye ve kurum tasdiklisini aynı zamanda noter tasdiklisini yolladım sgk benden bunları yolladığım halde aslını istedi ve aslını maliyenin vermediğini yapmış olduğum telefonla bildirdim
bu konuda hastane tasdikli olan rapor üzerinde anlaştık
daha sonra raporun açıklamasını istediler açıklamasını da aldım

şimdi sizden almak istediğim bilgi ben iki rahatsızlıktan rapor almıştım kalp ve koah raratsızlığımdan dolayı üç defe anjio oldum f %55 benim emeklilik işlemim nasıl hangi şartlarda olur

yalnızgemici siz ''Hamit Gürsoy'' olmalısınız ? kardeş almış olduğun %44 rapor SGK tarafından onaylandıktan sonra, çalıştığın kurum senden emekli olmak istediğine dair yeni bir dilekce isteyecek.

Emeklili olmak itediğini belirten idilekcyi çalıştığın kuruma vereceksin kurumda emeklilik yazını yazacak onaylandığı zaman emekli olmuş olacaksın.

Kardeşim en çok 1.5 bilemedin 2 ayda tamamlanır.:eek:

yalnızgemici

5510 sayılı yassanın geçici 4. maddesine göre emeklilik işlemleriniz gerçekleşecek:

"a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında" yaşlılık aylığı bağlanır

ben 22 yıllık devlet memuruyum 14.01.1994 memurluğa giriş tarihim halen çalışmaktayım

3 defa kalpten anjio oldum kroner arter rahatsızlığım var yani yan damarlarımın biri%99 tıkalı diğeri %80 bir diğei%70 bir diğeri tıkalı heyet raporunda karşılığı %30

diğer rahatsızlığım ise koah buda heyet raporunda %20 oranında

sonuçta yüzde 44 oranında vergi indirimimide 2015 mayıs ayında aldım

benim iki rahatsızlığımdan dolayı almış olduğum raporumda iki rahatsızlığıman dolayı emeklolabilimiyim bide nöroloji doktouna gittim beyine venöz anjiom rahatsızlığı çıktı bununda raporunu alsammı diye düşünüyorum

Son düzenleme:
yalnızgemici

Hiç yeni raporla uğraşmayın. Elinizdeki rapor emekliliğiniz için yeterli... 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden emeklilik talebinde bulunacaksınız kurumunuza.

Bende benzer durumdayım Bülent bey,(23yıl hizmet. 44 oran) raporumu tetkik sonuçları ile birlikte kurumum aracılığıyla gönderdim 1 ay önce. Inşallah dediğiniz gibi, yeterli olur. Olumlu yanıt gelir. Banada ve emeklilik isteyen tüm arkadaşlarıma da inşallah.

sgk sağlık kurulu benim %44 olan raporumu %30 a düşürmüş dolayısıyla emeklilik isteğimi red etmiş ne yapmalıyım bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

yalnızgemici
Siz engelli kadrosunda atanmadığınız ya da 2008 öncesine ait bir rapor ibraz etmediğinizden emekliliğiniz açısından prosedür yeni rapor istenmesi şeklindedir. Elinizdeki raporun kabul edilmesi yeni rapor istenmemesi anlamına gelmediğinden mevcut raporu emeklilik yönünden tekrar değerlendiriyorlar. 2008 den önce engelli kadrosunda atanmış olsanız ya da 2008 den önceki bir tarihe ait rapor sunabilseydiniz tekrar değerlendirilmeden kabul edilirdi diye düşünüyorum.
Kuruma itiraz etmekten başka çıkar yol yok.

mahkemeyemi vereceğim nasıl itiraz edeceğim beni aydınlatırsanız sevinirim

yalnızgemici

"Red kararının yüksek sağlık kurulu tarafından değerlendirilmesi" talebiyle red kararına karşı itiraz edin

Sitede güncel raporla emekli olan memur arkadaşlar vardı. Ufukalp raporu kurum dosyaya koyup sgk'ya gönderdiği için kabul görüyordu... Ama oran düşürülmüşse, bu durumda o düşüşe itiraz etmekten başka yol yok tabii.

sgk nın emekliliğimi red etmesi vergi indrim hakkını kaybetmeme sebeb olurmu

raporumun tarihi 26.03.2015diğerri ise açıklamasını istemişlerdi 17.12.2015 tarihli iki rapor sundum ama şöyle durumum var burada beyin cerrahı bir oran vermedi belimde dört adet fıtık var hakem hastanesi olmayan Vakfıkebir devlet hastanesinde ameliyat ve platin ve vida takılması gerektiğini söyledi ama hakem hastanesindeki doktor bir oran vermedi iki adet boyun fıtığımda var ayrıca venöz anjiom durumum var yani toplar damarda yumak oluşması birde yaygın anksiyete bozukluğu mevcut itiraz ederken fakülteden bunların raporunu çıkarsam bir katkısı olurmu beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim

OturanBoğa
2008 öncesinde engelli kadrosundan atanmamış ve 2008 öncesine ait rapor da ibraz edemeyenlerin sunduğu güncel raporlar da yeniden rapor istenmesi şeklinde değerlendirilebilir, çünkü o ibraz edilen rapor olduğu gibi kabul edilmeyip sgk sağlık kurulunca yeniden değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme sonucu kimisi kabul edilip emekliliği onaylanırken kimisi de düşürülüp reddedilmektedir.
2008 öncesi engelli kadrosunda atanma ya da yine bu tarihten önceye ait rapor ibraz etme durumunda ise direkt emekli edilmektedir, bu ikisi farklı uygulamalar.
yalnızgemici
Şu an rapora değil sgk sağlık kurulunun kararına itiraz edilebilir.

anlamadım ben bu işten maliyenin göndermiş olduğu hakem hastanesinden almış olduğum%44 oranındaki raporum sgk nın kurulunda %30 adüşürülüp emeklilik isteğim red edilmiş oysa okuduğum kadarıyla sgk nın kurulunun yetkili hastanenin vermiş olduğu oranda düşürme yetkisi yokmuş ama düşürdü demekki anlaşılan burada adamına göre keyfiyetli bir uygulama söz konusu şimdi emekli olabilmem için hangi yolları izlemem gerek elinde emsal karar olan bir arkadaş varmı emsal karara göre itiraz edip hakım olan emekliliği alabilmek için 22 yıl bir fiil hizmet yılım var şimdiden teşekkür ederim

peki mahkemelerin vermiş olduğu kararlarda ise yetkili hastaneden usulüne uygun alınmış rapor oranlarıyla hiç bir kurumun veya kişilerin düşüremiyeceği yönündeki kararlara rağmen sgk bu oranları düşürme yetkisinine sahipmi ben bunu anlamak istiyorum tşk.

hangi rahatsızlıktan dolayı rapor almıştınız

yalnızgemici

Evet. Öyle ya da böyle sgk istediği şekilde karar verir. Bunun tek istisnası şahsın kendi durumu için dava açıp lahinde karar çıkartmasıdır. Ancak o zaman sgk karara uymak zorunda. Ama genel olarak başka bir davayı örnek göstererek hiç kimse "hastanenein verdiği karara uymalısınız" diyemez sgk'ya. Mevuzat sakız gibidir, bürokrasi istediği yere istediği kadar çeker... Maalesef durum bu.

güzelde arkadaş benim raporum da hakem hastanesinden alınmış rapordu vergi indiriminden de yararlanıyorum ama sgk sağlık kurulu rapor oranını sürekli olanraporu mu %44 ten %30 düşürerek engelli emekliliğimi red etmiştir 22 yıl 2 ay hizmetim var beni bu konuda yadınlatırsanız sevinirim

benim rapor oranımı sgk düşürdü %44 ten %30 a bu konuda engelli emekliliğinde itirazı kabul edilip veya mahkeme ile kazanıp ta emekli olanlarda emsal kararı olan olan arkadaşlar varsa bana bu konuda emsal karar örneği lazım arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

yalnızgemici

İşgücü kaybınızın %40 ve üzeri olmadığı gerekçesiyle reddedilen emeklilik bavşvurunuzun yeniden değerlendirilmesi için itiraz ettiniz mi kuruma?

Üst Alt