Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2245 gün ve %82 raporumla emeklilik şartlarım nedir?

Beylikduzu

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
135 gün 4a 2210 gün 4b ödemem var engelli rapor sonucunu aldım 82% süresiz

maluliyete muracat etsem malulen emekli olma sansım var mı sizce

9 yıldır diyalize giren 82 yaşında bir annem var onu bırakıp çalışma imkanım yok hastalığımız irsi olduğu için aynı rahatsızlık bendede var

2001 yılında 3 günlük sigorta girişim var daha sonra 135 gün ssk çalışması 2012 yılından sonra isteğe bağlı ödedim toplamı 2300 gün civarı tutuyor primler oldukça arttı biraz zorlanmaya başladım annemi bırakıp çalışma imkanımda yok malesef

%82 özür oranım suresiz bu raporla maluliyet için kuruma müracat etsem şansım ne ? aksi halde prim ödemeyi bırakacağım bir süre
maluliyetten anlayan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim

k15QC8.png

k15n9n.png

Beylikduzu mrb
Geçmiş olsun maluliyet tespiti için
Sgk gidip sevk almanız gerek olumlu veya olumsuz
Buradan kimse size net bilgi veremez söz konusu maluliyet olunca kurumun kendi doktorları karar veriyor
Ancak şansınızı deneyin derim.

Teşekkür ederim umut
Peki raporu yeni aldım sgk dan gelecek 2 rapor bunu etkilermi yoksa içerik bakımından tamamen değişik mi oluyor o rapor

Beylikduzu maluliyet tespiti için baş vurduğunuzda
size Engelli raporu düzenlenmez sadece rahatsızlıklarınızı
Belirtir hastane ve sgk gönderir rapora sgk kendi
bünyesindeki doktorlar inceleyip malul olup olmadığınıza karar verilir almış olduğunuz engelli raporu bundan etkilenmez ve geçerliliğini korur.

malulluk için sağlık kurulu işlemleri

27.06.20019 da engellilik oranı için muracat ettim
kan tahlili ve raporlarımla muracat ettim nefrolojiden %50 kardiyolojiden %64 rapor aldım
04.07.20019 da raporum çıktı

yanlız 9 yıldır nefritten dolayı tedavi görüyorum raporda 3.evre böbrek yetmezliği olarak verildi sgk sitesinde ise 3 evrede malulyet yok ama nefrotik sendromda 3 ay ara ile belli koşullara istinaden var 24 saatlik idrarda 3700 civarı protein kacağım idrar tektikte albuim tit +++
bende 23.07.2019 daki sağlık kurulu randevu öncesi aynı hastaneden nefrolojiden randevu aldım
amacım 24 saatlik idrar tahlili ve diğer işlemleri yapmak için 18.07.2019 da randevum var bunu yaptırabilirsem engelli raporunumu baz alırlar yoksa son yapılan tahlil sonucunumu
amacım zaten belli raporumdaki eksiklikleri yapmak sorun yaşarmıyım acaba ?

Beylikduzu

Malulen emeklilik için:
1- kişide maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olmalı.
2- ilk sigortalı olunan tarihte malul düzeyde işgücü kaybının bulunmaması gerekli
3- İlk sigortalı olunan tarihten bu yana en az 10 geçmeli ve bu sürede en az 1800 gün prim yatmış olmalı (başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık söz konusu olduğunda bu 10 yıl sigortalılık şartı aranmaz, 1800 primin olması yeterli sayılır)

oturanboğa teşekkür ederim forum ailk geldiğim zamanlar yazmıştım 1800 tamamladım 2001 sigorta giirişim ama çoğu isteğe bağlı 2013 başlangıcı isteğe bağlı olan 2200 civarı prim yatmış

23.07.2019 tarihine randevu aldım sgk sevki ile kalpten %64 var ama maluliyet cetveli ayrı tek kısım nefrotik sendrom var 24 saat protein kaçağım 3400 civarı albium +++ egfr garip bakırköyde 43 samatyada 55
dananın kuyruğu yarın kopacak

25.07.2019 tarihinde malüliyet için heyete girdim
kardiyoloji engelli raporumdaki hastalıkların aynı tanımlamalarının olduğunu söyledi

KARDIYOLOJI HT-LVH %20 GEÇ. MI, STENT, EF:40 %50 SVT NEDENİYLE ABLASYONOLMUŞ %10: %64

nefrolojide aynen engelli raporundaki oranları girdiğini söyledi

HT , KBY ÜRE 46 , KREATİNİN 1,38 (04.07.2011) ÜRE 66 KREATİNİN 1,42 MG /DL GFR
CKD EPİ 57,99 ML /DK EVRE 3 KBY MD % 50
: %50

malulluk raporlarında sağlık kurullarının oran yazmayacağını oranın değerlendirmesini sgk merkez kurulunun yapacağını oran verilmiş olsa bile dikkate alınmayacağını belirtiyor

kardiyoloji %64 sizce sgk bu değerlere göre beni malulen emekli etmelimi yoksa stent ev ablosyonu görmezdenmi gelir %50 bırakma ihtimali olurmu

malul emeklilik için sgk sevki ile gittiğim hastane eneglli raporumun aynısını yazdığını söyledi .

Maluliyet cetvelinde kardyolojiden dolayı malulluk oranı için çok değişik şeyler yazılmış kardiyolojiden toplamda %64 oranım var ama maluliyet cetvelinde yazılanlar kafamı karıştırdı

KARDIYOLOJI HT-LVH %20 GEÇ. MI, STENT, EF:40 %50 SVT NEDENİYLE ABLASYONOLMUŞ %10 :%64

doktor hastalık bilgisi olarak aynısını yazacağını söyledi kararı sgk nın vereceğini belirtti ritim bozukluğum devam etsede ablosyondan önceki bayılma derecesinde değil sadece merdiven çıkmakta e yokuş çıkmakta zorlanmaya başladım

acaba bu listeye göre sgk %64 kabul edip maluliliyetimi onaylarmı

Ayrıca 3. evre kronik böbrek yetmezliğim var engelli rapor karşılığı %50 onunda

ben de tam anlayabilmiş değlim zaten yılbaşı misali ya piyango vuracak malullen emekli olacağım yada tek rakamla kaçırıp 4 yıl daha ödeyip 3600 le teselli ikramiyesi olacak nasip

Çalışmak sorun değil ama zaten 82 yaşında diyaliz hastası bir annem var bırakamıyorum primlerde aldı başını gitti isteğe bağlı ödemede herhanki bir indirip teşvik yok teşviği geçtim sağlık sigortasını bari herkez gibi 70 tl olarak alsalar
engelli Çocuğuna bakan anneye erken emeklilik var ama özürlü annesine bakan bireye emeklilik konusunda malesefki kolaylık yok 10 yıl oldu tam

Hayırlısı ne nasipse o olacak .

Üst Alt