Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

23 yaşındayım. % 52 raporum var. 2022 maaşı alamadım!?

mehmet04

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar öncelikle okuma gereği duyduğunuz için tşk ederim . kısaca adım Mehmet 23 yaşındayım askerlikten muaf oldum.

ve bu olaydan sonra annemi kaybetmem beni ciddi bir şekilde sarstı belimde dorsal kifoskolyoz dan aldım çürüğü. ayakta pek duramıyorum ama dik yürüyorum yinede. % 52 raporuma gelince biri önerdi çalışmıyorsun git hastahaneden rapor çıkar belki maaş yada iş verirler diye dediğini harfiyen yaptım % 20 akciğer solunm yetmezliği aldım + yaşadığım kötü olaylar yüzünden % 40 depresyon psikiyatri aldım. toplamda % 62 yazdı ama raporda 52 yazıyo kşme gittiysem ne iş nede maaş alabildim . Babanın arsası var dediler ama benim yaşım ozaman 21 idi ve Annem vefat ettikten sonra babam başkası ile evlendi alakamız yok ama aynı evde kalıyoruz raporumun süreside bitti aynı puanı nasıl alır ve nerelere başvurabilirim

lütfen çok sıkınmtıdayım :(

Tekrar hastaneye gideceksınız eskı raporunuzu alıp süresi doldu diyerekten tekrar raporu yenıleyebılıyorsunuz ordan sıze yonlendırırler ...tekrar heyete gırersınız öncelıkle raporu yenılemenız gerekıyor birtakım haklardan faydalanabılmek adına

babanızın arsası varmış. arsa şu şekilde hesap yapılarak 2022 aylıgı gelir hesabına dahil ediliyor:
"7) Hanenin arazi, tarla ve benzeri için rayiç bedelin 240’ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,"
arsadan elde edilen gelirin 240'ta biri dikkate alınıyor. Hanede başka gelir de varsa tüm aylık gelirlerle birlikte arsanın 240'ta birini topluyorsunuz ve hanedeki kişi sayısına bölüyorsunuz. eger kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırını geçmiyorsa size rapor oranınıza göre 2022 aylıgı baglanır. (2014 yılının 2. altı ayı için muhtaçlık sınırı 270,23 TL'dir. Bu miktar 1 Ocak 2015 itibariyle yeniden belirlenecektir.)

Tabi sizin 2022 aylıgı almanız için % 40 ve üstü rapor almanız da şart. Rapor süreniz bitmiş. şimdi gidip Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den yeni bir rapor çıkartın. + 40 ve ustu rapor alabilirseniz 2022 aylıgı için vakfa tekrar başvurun.

Üst Alt