Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

23 yaşındayım. Babamın bağkur'undan sağlık güvencem var. 2022 maaşı alabilir miyim?

Günaydın

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

bebekken zatürre hastalığına yakalandım. 18 yaşıma kadar akçiğerimin 1 kısmı bronşektazi oldu. ondan dolayı ameliyat oldum. şuan alınan akçiğerimin bir kısmının yerini doldurdu.
ben özürlü maaşı almak için başvuruda bulundum. bana % 40 özürlü gösterildim. bir ay sonra evime mektup geldi babamın sağlık karnesinden faydalandığından dolayı özürlü maaşı vermediler.
20 yaşım girdikten sonra askerklikten bir çürük rapor aldım.
yani demek istediğim devletten maaş alabilmek için ne yapmam lazım.

ha bu arada şuan hala babamın bağkurundan bağlanıyorum (şuan 23 yaşındayım).

Günaydın, babanızın sağlık güvencesinden yararlanmanız aylık almanıza engel değildir. bu bilgi yanlış. acaba geliriniz uygun olmadı diye mi reddettiler diye bir gelirinizi sorgulayalım. hanede kaç kişi kalıyorsunuz? Hanede kalan herkesin aylık geliri ne kadar? Bu bilgileri verin durumunuzu değerlendireyim. gelirinizde sorun yoksa vakfa gidersiniz verdikleri bilginin yanlış olduğunu soylersiniz. bu konuda yönetmelik çok net. bunu aşarız.
ama öncelikle sorularımı cevaplayın lütfen yardımcı olabilmem için.

diğer sorularımı cevaplamadınız. bu kişilerin hepsinin geliri varsa aylık gelirleri ne kadar?

e o tek kişinin geliri ne kadar? sizze yardımcı olmaya çalışıorum ben. ama kısacık bilgi veriorsunuz soruma cevap vermiorsunuz.

Babanızın sağlık güvencenizden yararlanmanız 2022 aylığı almaya engel değil bunu bilin o halde.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 liraya eşit ya da ustunde olursa 2022 aylığı baglanmaz. ayrıca bu gelir hesabına arac varsa ev varsa dükkan tarla vs varsa onla da gelir hesabına dahildir.
mesela aracın kasko değerinin 120'de bi,ri, evin rayic degerinin 240'da biri.

bunları siz degerlendirin ve sorununuzu siz çözün o halde.

Üst Alt