Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

23 yıllık memurum. %45 raporum var. Emeklilik için ne yapmalıyım?

NAR-İ

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar
23 yıllık kamu görevlisiyim. Artık bende emeklilik düşünmeye başladım. Nereden başlayacağımı bilemiyorum.

Ben işe normal olarak başladım ama doğuştan engelliyim. ilk işe girerken aldığım raporda doğuştan dkç olmasına rağmen görevini yapar diye tanı yazıp vermişler. bunun öncesinde de üniversiteye kayıt yaptırırken yurt için aldığım %40 engelli raporum mevcut.
1999 yılında üniversite hastanesinden alınmış %45 oranlı raporumla vergi indirim aldım. 2007-2011 yılları arasında üç defa ameliyat oldum. Kalça eklemlerimin her ikisine tam total kalça protezi koydular. 2012 yılında yine üniv hastanesinden %44 raporumla H ehliyet alıp ötv den yararlandım.

Artık emeklilik düşünüyorum. Ama nasıl ve nereden başlayacağımı bilemedim. Önce hastaneye gidip durum tespiti yaptırıp engellik oranımı belirleyen rapor mu alıp. kamu emekileri dairesi ne kişisel mi başvurmalıyım. Yoksa kuruma dilekçe yazıp 5434 sayılı yasanın j bendi gereği yada 5510 erken yaşlılık emekliliği ni mi talep etmeliyim.

NAR-İ

Memuriyetten önce alınmış %40 oranlı raporunuzla kurumunuza başvurup "Göreve başlamadan önce alınmış %40 oranlı raporumu ekte dikkatinize sunuyorum. 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesinin ilgili fıkrasına istinaden Yaşlılık emekliliği işlemlerimin gerçekleştirilmesini arz ve talep ederim" demeniz yeterli.

Üst Alt