Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

23 yıllık memurum, %65 özürlü raporu aldım ama SGK malul yapmadı!?

eminari

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar.

23 yıllık fiili hizmeti olan kamuda sözleşmeli personel statüsünde uzman olarak çalışan makine mühendisiyim.

Kronik Behçet hastasıyım ve bu yüzden 1 gözümü kaybettim ve damarlarımda ileri derecede vaskülit ve psikolojik depresyonum var.

Engelli emekli olmak için kuruma başvurdum kurum benim bir hastaneden rapor almamı istedi. Önce Alsancak daha sonra Karşıyaka Devlet hastanesi ve en son hakem hastane Bozyaka devlet hastanesi 65 puan verdi. Sağlık kurulu raporunu kuruma verdim kurumda sgk ya gönderdi.

Buna rağmen Kamu Görevlileri Daire Başkanlığından gelen yazıya göre 5934 sayılı kanunun 44. maddesine göre malul olmadığım, sayılmayacağım yazılmış ve kurum beni emekli etmiyor.

Bu kanuna baktım ama 2005 tarihli ve ondan sonra değiştiğini biliyorum. Eski kanuna göre çalışırken sakatlanıp veya hastalanırsam malul emekli olabileceğim yazıyor ama yeni kanuna göre 15 fiili hizmeti dolduran tüm çalışanlar %40 ve üstü durumda engelli emekli olabiliyor biliyordum.

Bu durumu anlayamadım. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Herkese güzel günler diliyorum.

Saygılarımla

Mehmet Emin ARI

Sözleşmeli personelin ödemesi ssk ya yapılmıyor mu?

Başvurunuz malulen emeklilik için şeme konduğu için reddediliyor. Bir dilekçe yazıp başvurunuzun 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden yeniden değerlendirilmesini ve sakatlık raporuna istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlandırılmanızı talep edin

Üst Alt