Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%24 + %20 toplamı yüzde kaç yapar?

arce

Yasaklı Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
ortopedi %24 dahiliye % 20 verdi heyette acaba % 40 alabilicekmiyim

raporuma baktım biri 30 19 bana 43 verdiiler nolur bilemem

tolga0164;

sayfadaki formül uygulanınca da, %30 ve %19 = %43 yapıyor..

yanlış buyuk olan dıkeyde kucuk olan yatayda olacakk
oda %39.. yapıyor...
uzgunum saglamsın....:(

dahiliye bölümünde ht hanısı var heyette % 10 ediyorda heyette doktorun puan yazmadığını gördüm acaba daha sonra işlemler sırasında eklenirmi,o zaman puan yetiyor.eklenmemiş kalabalık dolayısıyla unutulup hakkımızın yenmesi durumunda ne yapabilir,hangi yolu izlemeliyim..

bu işi oturan boğaya havale ediyorm gene:rolleyes:

itiraz et..kibarca eklemelrini soyle...yoksa %39 raporun cıkar...hec bir işe yaramaz raporun..
ne yap ne at eklet.... saglık kurulu bolumunde danışma,,sorun cevaplayalım bolumu var...
oraya sorununu dille getir...

24+20 balthazar formülüne göre %37 yapar(( geçmiş olsun.inşallah vicdana gelip 40 yaparlar.

rusa;
ewet katılıyorum hesaplama büyükten küçüge ve büyük devamlı dikede olarak hesaplanıyor.

sayın avcı komnada;
evet net oran ama ken di branjındaki net oran...öernekle;
kulak :%24
göz:%20
iki hastalıga ıkı branja girince balhazat gurabe kuraları uygulanıyo...benim actıgım yazıyı hatırlarsın..öyle kurnazca hazırlamışlarki..hop seni %30la %39 sıkıştırıyorlar..
bu konuyu acan kardeşimizdeki gibi...
sanki turkıyedeki özürlerde hastalık arajtırması yapıp bir veri tabanı yapmışlar..onagore oranları dusurerek
3 derece özurlulerı yok etmişler.....
saygılar...

sayın avcı komondo;
toplama yok kesişen rakam lar var..tabloyu yanlış anlamışsın...
bir hastalıkta da balthazat oranı ndakı tablodakı tek oran kulanılır...
iki ve üzeri hastalıklarda balhazart tablosu gcerlidir.buyuk olan dıkeye kucuk oln yataya konarak kesışen net orandır...
ila 3 ve üzeri olması şartdeğil...
ama 3 veya beş her harukuladede balhazartın tablosu esasdır...
örnek ;
tek hastalıgın var doktor sana balhazarda denk gelen rakamı verebılır ,vermelidir...bu ıkı de olsa aynı 3de 5de altıda..
saten amac bu cok hastalıklardaki oranları aşagı cekmek ıcın yapılan gurabe tablo...

senin 5 hastalıgın var enbuyugu dıkeye koy sonrakı kucugu yataya..cıkan rakama ondan sonrakı kucugu yataya koyarak devam et...
sitedeki balhazart tablosnudan yararlana bılırsın...
not:bunu bugune kadar duymamış olman veya anlamamış olman beni sureki kulanıcı oldugundan dolayı şaşırdım..saygılar...

yukarıda site editörleriniden kelebekkk in verdiği lingi ac....daha net anlarsın...
oradaki örnek %35 ile %10 dur mesela..yani iki hastalı...
toplamda %45 yapmalı sana göre..:)
ama %42 yapıyor....
lütfen verilen linki oku....

benim işitme %34 üroloji %15 dermontoloji %5 buna göre % kaç almam gerkir bi tazın bakıyım 2008 deki yasaya göre

tabi bende %desi varda bide siz hesaplayın

SPOR ALETLERİ DE Sİ- GORTA KAPSAMINA ALINIYOR: Spor yapmak isteyen tüm özürlülerin spor malzemeleri sosyal güvenlik sigortası kapsamına alınacak. İşitme özürlüler için ulusal işaret dili oluşturulacak. Bilinen en gelişmiş teknolojik vasıflardaki ortez, protez, işitme cihazı gibi araçların tamamı sigorta kapsamında karşılanacak.
.

Hadi protezi spor aleti olarak gördün. Adamın yürüyebilmesi spor oldu anladık!
İşt. Cihazı ile bir insan nasıl spor yapar:confused:
Spor aletleri kapsamında alay ediyorsun yani engelimizle... Hımmm
Vericeğine inanmıyorumda..
Hani olurda verirsende en gelişmiş teknolojik yapay uzvuda alay etmeden gözüne sokmadan da vermem diyorsun yani devlet baba:confused:
Bu eleştiri öz eleştiridir...

sayın avcı;
mukemel haber ben ce konu başlıgı yaparak(yapıldımı bılemıyorum)
...ana menuye taşı...
derlerle agzından bal damlıyor...
araştırmacı takibinden dolayı tebrik ederim...
saygılarımla.....

balthazarın en kolay formülü tüm oranları büyükten küçüğe sıralayın
örnek avcıkomando ; 40, 20, 20, 17, 5

Önce en büyük oranı bir kenara yazın 40
sonra gelen oranı 100 den çıkarın 100-40 = 60
sonra ilk oranla çarpıp 100 e bölün 20*60= 1200 / 100 = 12 (40 + 12 = 54)

aynı şekilde devam ediyoruz sırayla

100-54 = 46

46* 20 = 920 / 100 = 9,2 bir önceki sonuç 54 + 9,2 = 63,2

100-63,2 = 36,8

36.8 *17 = 625,6/100 = 6,26 bir nceki sonuç 63,2 + 6,26 = 69,46

100-69,46 = 30,54

30.54*5 = 152,7 /100 = 1,53 bir önceki sonuç 69,46 + 1,53 = 70,99

sonuç 70.99

inşallah kardeşim
sayın babsip..
ilgin ve yardım severlığin için benedenede bir tebrıkler...
bende balhazatr tablosunu kulanmayı anlatarak katkıda bulunayım...
oranlar:;40-20-20-17-5
öncelikle.....
enbuyuk dikey maviye koyuyoruz(40)....yatayta ıkıncı buyuk 20 sayıyoruz kesiştiği oran=52
cıkan rakam buyuk oldugundan tekrar dıkeye koyuyoruz(52)....yataya ıkın cı buyuk 20 sayıyoruz kesıştiği oran=62
cıkan rakamı buyuk oldugundan tekrar dıkeye koyuyoruz(62)...yataya ucuncu kucugu koyuyoruz 17 saga dogru sayıyoruz kseıştıgı rakam=68
cıkan rakamı buyuk oldugundan tekrar dıkeye koyuyoruz(68)...yataya dortuncu kucugu koyuyoruz 5 saga dogru sayıyoruz kseıştıgı rakam=70
bu şekkıldede pratık olarak hesaplamak ıcın tablo kullanılabılır...
katkım olduysa ne mutlu bana..not(balhhazartta kusurat olmadıgından tam rakamlar gecerlıdır)
.........
ama bazen bunları yada başka konuları yazarken cok cekınıyor ve uzuluyorummm...
sitemizde oyle arkadaslar varkiii....mesnetsiz insavsız.anlamsız şekılde insanla gereksız tartışmalara giriyorlar...
bende alınganlık yapıp yazcagım varsa bıldıgım varsa yazmak tan cekınıyor,uzuluyorumm....
sanıyorlar karşındakiler zır cahil...
eminim aramızdan yüzlerce flozaf bilim adamı cıkar...
olmadı yazdıgımızı okuduklarını anlayacak kadar saygı cercevesin de katkıda bulun salar...
sayın avcı -sayın babsip
sormayın arkadaşlar bu konuda cok dertliyim...bir kardeşimiz yardım istedi bir konuda
bende ısrarlı olarak uzaman olmadıgımı belirtip ancak tecrünbem ce cevap verecegımızı ama cahil de olmadıgımızı belirterek diyolaga gectık...
anlatığı konularda bir benzerini ben de yaşadıgımdan bazı acıklamalar yaptım...
ne oldu dersiniz...teşekur yada kibarca bana yardım cı olamadınız demek yerine...
sen okudugunu bıle anlamıyosun işime yaramzsın istediğm cevabı vermedin ..
diye fırcalamaz mı benii
başımdan kaynar sular dokuldu...
oysa ben uzman olmadıgımı ama unuversıye mezunu akılı kendını yetıstırmış bir olarak kısa kısa ozgecmışımı anlatarak girmiştim konuya...
uzatmayacagım....töveb bidaha tövbe...
artık gercekten iyi niyetine inandığım insanlara fikirlerimi söyleyeceğimm.
hepinize saygılar..
iyi niyetineinandıklarımdan biride sensin avcı komando:)

rusa;

Kardeşim öncelikle ilgin için teşekkürler. Bende senin uyguladığın yönteminle % 70 lik orana o şekilde ulaştım. Fakat şunu söyleyim. Ben balhazatr tablosu neymiş diye hayatımda belki 2-3 kez adını duyup kendi kendime bu soruyu sormuşumdur belkide. Arkadaşımız buraya bir başlık altında konu açınca hem kendi merakımı hemde bir kaç kişiye bir iki bilgi verebilmek amacıyla bu tabloyu incelemeye başladım. Övmek gibi olmasında 2 dakikada da çözdüm tabi. Senin yöntemin şeklinde... Hatta benim raporda 3 dane oran olduğu aklıma gelince gittim diğer odadan raporu çıkarıp baktım ve çözümleme yaparak ulaşmış olduğum %70 lik oran bilgisini burada paylaşıyım istedim. Ben biraz kendimi tasvir ediyim size. Pek öyle meraklı biri değilimdir her şeye. Ancak işime yarayan ve kardeşlerimin işine yarayacak şeylere kafa yorar ve o yönde kendi potansiyel flozofluk kafa yapımı devreye sokar bir anda çözerim. Eee tabi birazda kafa yapım pozitif hatta olumsuzluk durumunda dahi kendime %20-30 luk br mutluluk payı çıkarabilmeyi başaran mizaca sahibim...

Bu sözlerime istinaden bir kişiyle böyle bir münasebet yaşamış olabilirsin. Evet ettiği hakaretleride diz boyu ama sana şunu söyleyim kardeşim. Karşıdaki kişide mantığa dayalı hiç bir şey yok. Koca bir saman dolusu bir torba misali. Onun için sana tek tavsiyem hayatta hiç bir şeyi kafana takmamalısın. Yanlış anlama dediklerimi seni bir nevi anlayabiliyorum. Böyle bir durumda her insan üzülür ama üzülmemen gerektiğini birfiil yeğlerim. Hiç bir zamanda düşüncenden ve fıtratından ödün vermemen kaydıyla ve çekinmeden görüş, arz, istek ve temennilerini ifade etmen dileklerimle başarılar kardeşim...

Hastalıklarımdan aldığım yüzdelik oranların toplamı hakkında..?

% 40,% 30, % 28 bu 3 hastalıktan özür oranı net ne puan alınır

Üst Alt