Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

24 Eylül'de işe başladım ama Ekim aylığı yatmış. Ne yapmalıyım?

Skolyoz23

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
Kalem ablam ben normal KPSS den 24 Eylül 2018 de memur olarak iş başı yaptım
Ama Ekim 8 de engelli maaşı yatmış mesaj geldi
Ben gidip almadım

Şimdi ben bu maaşı alacak mıyım almayacak mıyım orayı anlamadım ablam

Bir de sonraki ay yatmaması için ben ne yapayım
Kendi kendine kesilir mi teşekkürler 🙏

Bu noktada sigorta girişinizin yapıldığı tarih çok önemli, ama siz işe 24 Eylül'de başladım diyorsunuz. Ben açıkçası tam bilmiyorum e-Devlet'e yansıdığı zaman çekilse bir sıkıntı olur mu yoksa direkt hesaba yattığı gün çekilse bir sıkıntı olur mu arasındaki farkı diyeyim. Bence çekmeyin, bu arada SYDV'den bana verilen bilgiye göre de "sigortalı bir işe girdiğin zaman haberimiz olsun." şeklindeydi. Yani arayacak yada SYDV'yi ziyaret edeceksiniz. Çekmezseniz daha iyi olur bence :D

@ALBiNOGER teşekkür ederim bilgiler için çekmedim zaten
Hakkım olmayan bir şeyi almak istemem tabi
İnşallah kendiliğinden iptal olur da uğraşmak zorunda kalmam

Çlşmadan önceki mağaştır al nolcak bundan sonrakini almazsın

Eylül mağaşıdır

Ekim dönemi peşin yatan maaştır
Geçen ayki falan değil.

Skolyoz23
24 eylül'de çalışmaya başlamışsın sigortalı olarak.
ekim maaşı da yatmış. bu durumda ekim maaşını alamazsın.
ekim maaşını çektiğin takdirde senden geri isterler. ama faiz almazlar.
ekim aylığını çekmeyi düşünürsen geri isteyeceklerini de bil.

aylığı kestirmek için bir şey yapmana gerek yok. şimdiye kadar aylığının feshedilmiş olması lazım. kontrol et bi.

Kalem

çekmedim ablam geçenlerde baktım ki ssk girişi nedeni tespiti nedeni ile yardım kesilmiştir diyor ve maaşı da geri almışlar :)
iyi ki çekmedim çünkü harcasam yerine koyacak durumum yoktu

peki ablam ben ailem ile birlik oturuyordum memleket de ve ben o zaman çalışmadığım için annem de engelli maaşı alıyordu
benim ikametgahım hala memleket de gözüküyor yani taşındığım ile alamadım daha benim için önemli ablam şimdi annem de mi alamayacak bu ay maaşını hani ben o evde gözüküyorum ya hala ve maaşlıyım diye ondan diyorum

bu ay alacam ikametgahımı vakit bulamadım daha :(

Skolyoz23
annen 2022 aylığı alıyor. sosyal incelemesi yapılmamışsa senden dolayı aylığı otomatik kesilmez. ama hane geliri tekrar hesaplanırsa, senin maaşın da hane gelirine dahil edileceğinden, hane sınırı geçerse annenin aylığı da kesilir tabi.
o yüzden en kısa sürede ikametgahını aldır annenin evinden.

Skolyoz23

@Kalem ablanın da dediği gibi ikametgahı bir an önce aldırman gerek, hatta ve hatta bir an önce annenin e-Devlet şifresiyle sisteme girip aylığını kontrol edin derim.

@Kalem ablam teşekkür ederim cuma akşam üzeri hemen gidip aldım inşallah annemin de kesilmemiştir çünkü gidip tekrar uğraşacak durumu yok ve kimsesi de yok ilgilenecek

@ALBiNOGER hallettim hocam saolun malesef e devlet şifresi yok bakamıyorum önümüzdeki hafta gidip almaya çalışacak alırsa zaten sorun yok

inşallah kesilmemiştir çok saolun

Merhaba, Ben 22 Ekim 2018 tarihinde iş girdim ve sigortam bu tarihten itibaren yatmaya başladı ve haliyle 2022 aylığım kesildi. (Reddedildi/Feshedildi (06/11/2014) (SSK Tespiti Nedeni İle) Fakat tarih olarak aylığı almaya başladığım tarih yazıyor. Ssk'nın yatmaya başladığı tarih olan 22 Ekim 2018 yazması gerekmiyor mu ? Acaba bir bilginiz var mı bu konu hakkında

6 ekimde 2022 aylığımı aldım. 22 ekimde işe başladım. Fakat engelli aylığını aldığım zaman henüz işe gireceğim belli değildi. Ekim aylığını benden geri isterler mi acaba ?

Üst Alt