Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

24 Nisan'da işe başladım. Haziran dönemi 2022 maaşını alabilir miyim?

royall

Yasaklı Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
bende 24 nisan da meb de hizmetli olarak işe girdim de bu 90 günlük sgk girişiyle ilgili konuyu tam olarak anlamadim ben haziran ayı 2022 maaşimi cekersem sorun olur mu ? daha dogrusu son olarak haziran ayı maaşını çekme hakkım varmı ?

Memur olarak işe başlamışsın o yüzden Haziran dönemi maaşını çekemezsin eğer çekersen % 50 faiziyle birlikte ilerde karşına borç olarak çıkacaktır. 90 günlük sgk olayı, 2022 maaşı alırken sigortalı olarak işe başlamışsan o 90 günlük sürede de işten çıkmışsan o zaman maaşını çekersin eğer işten çıkmamışsan çalışmaya devam ediyorsan o 90 günlük süre içinde bildirmen gerek. Yani olay kısaca şudur, 2022 maaşı alırken memur olanlar memur oldukları aydan itibaren maaşlarını hemen kestirmekle yükümlüdür ve dönem maaşlarını çekemezler çekerlerse faiziyle birlikte kendilerinden tahsil edilir, işçi statüsündeki kişilerde 90 günlük süre geçerlidir.

2022 Maaşının kesilmesini talep ettiğin bir dilekçeyi aşağıdaki adrese iadeli taahhütlü olarak göndermen yeterlidir.

Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü Sosyal Yardımlar Daire Başkanlığı
TUNA CD. NO:7 KIZILAY/ANKARA

Önceki yönetmeliğe göre 90 gündü, ancak yeni 2022 yönetmeliğinde konu muallakta, net bir bilgi yok bu konuda. Ancak SGK kaydı yapılır yapılmaz yani 1 günlük dahi sigortalı olunmuşsa maaş kesilecektir diye yorumluyoruz. Kesin bilgi olmadığı için siz Alo 144'ü aratın sordurun. TC nosu isteyip baktıkları için siz aramayın. Alacağınız cevabı bizimlede paylaşın lütfen..

Üst Alt