Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

24 yaşındaki ablam babamdan dolayı Emekli sandığında gözüküyor aylık alabilir mi?

simseksa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, formunuza yeni katıldım.
Benim birkaç sorum olacaktı. Babam emekli sandığından emekli, ablam %70 zihinsel özürlü, ben ve erkek ikizim 23 yaşındayız. Ablam kız çocuk ben de öğrenci olmamdan dolayı babamızın emekli sandığından yararlanıyoruz.
Babamın emekli maaşı 1486 ytl. Erkek kardeşim şu an işsiz. Anneme verilecek bakım yardımından yararlanmak için bu 1486 rakamını 5'e mi bölmemiz gerekiyor? Böldüğümüzde 296 çıkıyor 318'den küçük olduğu için yararlanabiliyor muyuz?
Bir de hane halkı sayısı neye göre belirleniyor çocukların 18 yaşından büyük olması hane halkında olmasına engel mi?

2022'de kimsenin bakmakla yükümlü kimsesinin olmaması gerekiyor diyor. Ablam 2022 den de yararlanabilir mi? Bu masraflar hesaplanırken neye göre hesaplanıyor. Diyelim bizim aylık kredi ödememiz var bu da masrafların içinde hesaplanıyor mu?

Teşekkür Ederim

Evet, tüm gelir beşe bölünecek, çıkan sonuç 318 tl'den azsa, Evde Bakım Aylığı'na müracaat yapılabilecek.

Babadan sigortalı olması ya da sizlerin 18 yaşından büyük olmanız fark etmez. Aynı evde yaşayan kardeşlere dair tek şart, evli olmamaları...

2022 maaşı ise alamaz sanırım. Gelir durumu öngörülenden yüksek.

2022 de babadan kalan nafaka hesaplanırken masraflar neye göre hesaplanıyor? Kanunen başvurabileceğimiz bir yönetmelik var mı acaba?

peki bu aylıkların alınmasında şart hep "herhangi bir sgk'dan aylık yada gelir hakkından faydalanmayan "deniliyor. simseksa'nın söylediğine göre ablası babasının sosyal güvencesnden yararlanmıyormu? o zaman nasıl evde bakım aylığı aalacak?ayrıca evde bakım aylığı ile bakıma muhtaç özürlü aylığımı kastediliyor?

Ablam babamın emekli sandığı maaşını almıyor sadece hastanede emekli sandığından yararlanıyor babam ve annem hayatta şu an.

2022 maaşında jandarma raporu

Merhaba arkadaşlar, % 70 ağır özürlü olan ablam için 2022 maaşı başvurusunda bulunmuştuk. Bulunduğumuz kasabadaki muhtarlıklara jandarma gelip durumumuzu sormuş ve muhtarlar artık neye göre dedilerse durumları iyi demiş ve öyle rapor tutmuşlar bu raporların bu maaş bağlanmasındaki hukuki yönü nedir? Muhtar benim maddi durumumu neye göre bilebilir? Bu jandarma raporuna istinaden ilçedeki mal müdürlüğündeki heyet maaş bağlanıp bağlanmama konusunda tereddüte düşmüş, gerçi bunu da anlamış değilim bu maaş bağlanma konusu belirli maddi kriterlere göre değil mi?

İkinci bir sorum ise bu gelir hesaplanmasındaki babanın gelirlerinden düşülen giderler neye göre belirleniyor? Bunun belirli bir tablosu veya çizelgesi yok mudur? Örneğin bizim kredi borçlarımız da gider olarak gözükmüyor mu? Bu gider hesaplamasını aydınlatırsanız sevinirim.

Teşekkür Ederim

Evet, muhtarın görüşünü önemser kurum. Sizden ek bilgi isterler diye düşünüyorum. Eğer muhtarın görüşü doğrultusunda başvurunuz reddedilirse, itiraz hakkınız var

Tek kıstas gelirdir. Giderin hiç bir önemi yoktur.

Üst Alt