Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

24 yıllık memurum. %49 oranlı raporumla emeklilik işlemlerim..?

painter

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar..

24 yıllık devlet memuruyum. 3.dereceden(%49) vergi indirimim maliye bakanlığından onaylandı..

1.sorum: hemen emeklilik için başvurabilirmiyim ?

2. Sorum : emekli olup olamayacağımı tekrar sgk da bir sağlık kurulu değerlendirmeye alacak mı ?

Şimdiye kadar yürüttüğüm resmi işlemleri sizleri takip ederek öğrendim..kurumumda personel işleri bu konuları bilmiyor ya da yanlış biliyor..beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum..

painter

5510 sayılı yasa yürürlüğe girmeden önce yani 1 ekim 2008 öncesi 5434 e göre memuriyete başlamış olanların emekliliği 5510 / geçici 4. maddesine göre olmaktadır.
Memuriyete en az %40 oranlı bir raporla engelli kadrosunda başlamş iseniz ya da doğustan engelli olup bunu belgeleyebiliyorsanız tekrar rapor almaksızın emekli olabilirsiniz.
Sonradan engelli olma durumunda ise emeklilik için rapor istenecektir, ya elinizdeki rapor kabul görür ama emeklilik açısından sgk tarafından tekrar değerlendirilir ya da sevk ile tekrar rapor istenir.
5510 sayılı yasanın geçici 4.maddesi ilgili metni aşağıdaki gibidir.

[FONT=verdana]Bu Kanun'un yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az %40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanun'un 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır. Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;[/FONT]

[FONT=verdana]a) %50 ila %59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,[/FONT]

[FONT=verdana]b) %40 ila %49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,[/FONT]
[FONT=verdana]gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.[/FONT]

Ben 6 ay önce başvurdum işlemler devam ediyor.en son yüksek sağlık kurulu raporumun aslını istedi onuda gönderdim sonucu bekliyorum. Raporum da kontrol muayenesi var..19 yıldır psikiyatri tedavisi gördüğüm halde psikiyatri raporlarını sürekli vermiyorlar maalesef ..yazınızda rapor süreli ise boşuna ugraşmayın demişsiniz..sonuç nasıl olacak merakla bekliyorum..Ayrıca verdiğiniz bilgiler çok değerli .o kadar araştırdım devlet sırrı gibi kimse bilmiyor.paylaştığınız için teşekkürler..

painter

[FONT=sans-serif]"TALEP ETMESİ VE GEREKLİ EVRAKLARIN GÖNDERİLMESİ HALİNDE DURUMU EMEKLİLİK YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLECEKTİR."[/FONT]

[FONT=sans-serif]ŞEKLİNDE CEVAP GELİNCE SİZİ AYIRACAKLAR VE ASIL EMEKLİ OLMA SÜRECİNİZ BAŞLAYACAK
emeklilik yönünden degerlendirilecektir yazmışsın yani gelen görüşte kesin emekli olacak diyorlarmı orasını anlamadım 2 ci sorum [/FONT]
[FONT=sans-serif]ŞEKLİNDE CEVAP GELİNCE SİZİ AYIRACAKLAR VE ASIL EMEKLİ OLMA SÜRECİNİZ BAŞLAYACAK
[/FONT]
[FONT=sans-serif]siz ayıracaklar yazmışsın arayacaklarmı olacak orası arayacaksa emeklilik hizmetlerimi arayacak burayıda anlamadım 3 cü sorum
[/FONT]

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXX Müdürlüğüne
ANKARA
demişsin X olan yere ne yazacagız dilekcemize [FONT=sans-serif]KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
mı yazacagız sorularıma cvp verirsen çok sevinirim lütfen cvp[/FONT]

valla bunu ben de merakla bekleyip takip ediyorum. memurun vergi indirimine ihtiyacı yok diye biliyorum. ben de niçin maliye bakanlığından onaylattığınızı raporu anlayamadım. süreci yazarmısınız. az.

Memur emekliliginde vergi indiriminin gerekli olmadıgını sonradan ögrendim...vergi indirimi belgelerini yine de dilekçeye ekledim ..fazladan koymuş oldum bir zarar gelmez ..olumlu sonuçlanırsa detaylı yazarım arkadaşlar

painter

ilk müracaatı nasıl yaptın painter. rica etsem bana da yardımcı olurmusun? benim kurumumda da bu işi bilen kimse yok. evrak eksikti, yok geri döndüydü bilmem ne diye, uğraştırıyorlarmış. sen deneyimlisin. yardımcı olsan. yani biliyorsun bu tip şeyler insani tercihtir. biri der ki ben çektim o da çeksin. biri de der, ben çektim başkası yanmasın. şunu şunu yap.

Ben hastanede çalısıyorum..dilekçeyi hastane yöneticiliğine yazdım..dilekçemde 5510 sayılı kanunun geçici 4. üncü maddesini açıkca yazdım... Engelli raporunu ve dayanağı olan tıbbi belgeleri incelenmek uzere ekte sunduğumu yazdım..engellilik oranımın belirlenmesini ve uygun bulunması durumunda engelli emekliliğinden emekli olmak istediğimi arz ettim..
Dilekçe ekinde psikiyatri epkrizlerini ,gece nöbeti muafiyeti raporlarını ve kullandıgım ilaç raporlarını ekledim..ayrıca karaciğer hastalığım var .onunla ilgili hastanede yatış 4 kez epikrizler, biyopsi raporu,ilaç raporu nu ekledim ..17 sene öncesinden olan rapor ve epkrizlerimi saklamıştım hepsini ekledim..Engellı raporunun aslı gibidir olanı koymußtum hata yapmışım siz aslını koyarsınız..
Hastane yönetimi dilekçemi onayladıktan sonra ildeki bir ust kuruma yani KAMU HASTANELER KURUMU GENEL SEKRETERLIĞI ne gönderdi..orası dilekçeyi onaylayıp Ankarada KAMU HASTANELER KURUMUNa gönderdı..kamu hastaneler Ä·urumu KAMU ÇALİŞANLARİ EMEKLILIK IŞLEMLERİ DAIRE BAŞKANLİGİNA yazıyı gönderip emekli olup olamayacagıma dair görüş sordu...Emeklilik işkemleri dai.basÄ·. raporumu sağlık kuruluna incelenmek üzere gönderdi...Sağlık kurulu belgeleri inceledikten sonra karara bağlamak için engelli raporumun aslını , aslını temin edemiyorsam resmi tıp fakültesi hastanelerinden veya eğitim araştırma hastanelerinden yeni rapor almamı istemiş. Yeni raporda hastalık teşhisi ve tetkiklerin açıkca yazılması psikiyatrik rahatsızlık varsa tedavi ile düzelen veya kısmen düzelen gibi belirtilmesi istenmiş..Ben raporumu eğitim ve araştırma hastanesinden almıştım ve aslı elimde oldugu için yenisini çikartmama gerek kalmadı onu gönderdim...

vayy. altın kıymetinde bilgi oldu kardeşim. teşekkür ederim. ama sana da helal olsun. belgelerini saklamışsın. işte bu da bir tür sıkıntı. raporun yazılması ve ek belgeler konusu. neyse araştıracağım bakalım. teşekkürler tekrar. gelişmelerden haberdar et olur mu?. tahmini ne kadar sürüyor bu iş. bir de resmiyet olmasa da, hastanede iş yükünde azalma oldu mu , yani hastane yöneticiliği bir insiyatif kullandı mı?çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına.

@painter , peki il sgk müdürlüğü ile hiç işin oldu mu?. ssk ya da bağ kurlularla ilgili birim varmış diye duydum. biz memurlarla sanırım yokmuş. bilgim var mı?. bizim bu müracaatlar sırasında il sgk müdürlüğüyle bir işimiz oluyor mu. direk kurumumuz aracılığıyla, ankara ya mı yazıyoruz sadece. ilave soru; hiç dilekçen gittikten sonra takibini yaptın mı?. yani ankara ile bir telefon görüşmen oldu mu?. orada ulaşabileceğimiz konuya vakıf kimseler var mı?

beyoglubeyy ildeki SGK ile bir işimiz yok..SGK da çalışan memurlara sordum hatta..burayla işiniz yok demişlerdi...
Dilekçe takibi için Ankarada bağlı olduğum kurumu aradım bilgi veriyorlar ancak Ankara SGK KAMU ÇALİŞANLARİ EMEKLILIK DAIRE BASĶANLIĞI ve sağlık kurulundaki evrak hareketlerini ancak alo 170 den ögrenebildim..e devlettende takip edebilirsiniz .e devlette detaylı bilgi yok..sadece tarihler var.içeriğini göremiyorsunuz..

painter teşekkürler. alo 170 den rapor numaranızla mı, tc nizle mi nasıl takip ediyorsunuz. e devletten ise hangi bölümden. zahmet olmazsa yazabilirmisin.

Alo 170 kimlik bilgilerini istiyor.evrak kaydınız varsa size takip numarası veriyor. Her aradıgınızda takip numarasını söylüyorsunuz...e devlette "4C emeklilik işlemleri evrak takibi " bölumunden takip edebilirsiniz.

painter. gerçekten ilginize teşekkürler. siz uzun yoldan bu işlemi sürdürüp nihayi sonuca varmak üzeresiniz. hakkınızda hayırlısı olur inş. bana da takılmamam için kısa yolları önerdiniz. bir tanesi , sen vergi indirimi ile uğraşma direk kurumun aracılığyla emeklilik işlemiyle uğraş diye. buna istinaden soruyorum;
kuruma ilk dilekçemi verirken, görüş mü isteyeyim. direk emeklilik işlemlerinin başlatılmasını mı?. yani özür oranım şu. yüksek sağlık kurulu onaylarsa emekli olmak istiyorum diye mi göndereyim. o zaman onayı beklemem gerekiyor. yoksa direk emeklilik dairesine mi göndereyim onlar değerlendirsin tek cvp gelsin. inşallah sorabilmişimdir. ayrıca, evrak kaydı nerdeki evrak kaydı, kurumumuzdaki giden evrak kaydı mı, sgk gelen evrak kaydı mı?

beyoglubeyy ilk başvurumu yaparken bende sizin gibi araştırıp tek seferde bu işi bitirmek istedim .bana göre herşey tamamdı ancak OHAL hesapta yoktu.aslında karar sağlık kurulundan 13 temmuzda çıktı.kararın içeriğini ögrenemeden 15 temmuzdan sonra evrak sağlık kuruluna geri gönderildi .işlemler durduruldu sonrasında yavaş ilerledi..öncelikle bu ayrıntıyı belirteyim..
Dilekçe de asıl olan engelli emekliliğinden emekli olmak istediğinizi belirtmek. İster sadece engelli raporunu eklersiniz ya da beraberinde tıbbi belgeleride eklersiniz..size kalmış...
Başvuruda kurumlar arası resmi silsileyi takip etmek zorundasınız..benim işlemleri aşama aşama yazmıştım size .ondan daha kısa prosüdür yok zaten...sizin Ankarada bağlı oldugunuz bakanlık veya Kurum herhalukarda Kamu Calışanları Emeklilik işlemleti daire Başkanlıgından göruş isteyecek orasıda enlelli raporunu sağlık kuruluna gönderecek. Başka bir yolu yok..
alo 170 , SGK gelen evrak kaydı varsa sistemden görüyor.

painter , çok teşekkür ederim yanıtlar için. umarım okuyan diğer forumdaki arkadaşlara da yardımı dokunuyordur. eline sağlık.

Arkadaşlar merhaba.engelli emeklilik başvurum onaylandı.8 ayın sonunda mutlu haberi aldım...1 ay içerisinde ayrılışımı yapacağım..

Üst Alt