Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2400 prim günüm ve %47 raporum var. Emeklilik şartlarım nelerdir?

nilüfer kayan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba.yeni üye oldum.kısaca kendimden bahsedeyim.31 yaşındayım 17 yıldır myastenia gravis hastasıyım. ameliyat oldum.şuan çok şükür iyiyim.benimgibi olan hastalarla paylaşmak istediklerim var.bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsanız sevinirim.sormak istediğim erken emeklilik konusu.

ilk ssk oluş tarihim 05.12.1997 şu ana kadar toplam 2400 prim gün sayım var. halen özel br şirkette ssk lı olarak çalışmaktayım. 2 yıl önce %47 engelli raporu ile vergi indirim hakkı aldım. 3.cü derecede sakatlık indirimim var. öğrenmek istediklerim:

1- erken emekli olabilir miyim. olursam ne kadar daha prim gün sayısına ihtiyacım var? ssk süresine kadar olmalı?
2- çalıştığım işyerinde benden başka engelli çalşan kimse yok. ayrıca elimdeki rapor ile resmi bir kuruma durumumu bildirmem gerekir mi?
3- emekli olacağım tarihde ssk benden tekrar raporu yenilememi isteyebilir mi?
4- erken emekli olursam maaşım nasıl olur?

bilgisi olan arkadaşlar varsa beni ve benim gibi diğer arkadaşlar ıaydınlatırsanız çok sevinirim.
çok kişilere danışdım ama kesin bir bilgi alamadım.

şimdiden teşekkürler. sağlıklı günler dileğiyle.

18 yıl 4080 güne tabisiniz..
ilk ssklı oluş tarihinde 18 yaşından büyükseniz ve vergi ind. hakkınız olduguna göre;
05/12/1997+18:06/12/2015 yılında engellilere tanınan haktan faydalanarak emekli olabilirsiniz..

1.Evet vergi ind. hakkınız oldugu için erken emekli olabilirsiniz.
2.Gerek yok zaten resmi kuruma müracaat yapmışsınız (Vergi ind.için)
3.Hayır vergi ind. hakkınız var bir daha rapor istenmez.
4.Erken emekli olsanızda normal emekli olsanızda yatırılan prim tutarı ve gün sayınız maaşınızı etkiler...Şurdanhttp://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/16143-kac-gun-sigortalilik-ve-prim-gunu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html tahmini olarak hesaplaya bilirsiniz

emeklilik

ilker bey cevabınız için teşekkür ederim.ilk ssk lı olduğumda 18 yaşımı doldurmuş 19 yaşımdanda 8 ay almıştım .o zamanlar vergi indiriminin ne olduğunu bilmiyordum ki o dönem hastalığım daha da ileri bir aşamadaydı yani daha kötüydüm. o zaman vergi indirimi için başvursaydım engellilik derecem ne olurdu
.birde ben vergi indirim hakkını 2 yıl önce aldım. bu geçmişdeki sigortalılık durumumu etkiler mi?
ayrıca vergi indirim hakkımın şuan bana avantajları nedir. aktif ssklı olarakçalışıyorum halen.

bu arada sizdemi myasteni hastasısınız. bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim.

saygılarımla.

Daha önce raporu almış olsaydınız engellilik dereceniz farklı olabilirdi.Artık onu kafanıza takmayınız.Şu enki veriler sizin için geçerlidir.Aldığınız vergi indirimli rapor geçmişi etkiler.Nedenine gelince erken emeklilikte gün hesabı ve yıl hesabı yapılmaktadır.Vergi indiriminin size avantajları;
1)Erken emeklilik hakkından faydalanırsınız.
2)Maaşınızda 24 TL'lik ARTIŞ OLUR.

O zaman müracaat etseydiniz ne olurdu inanki bilemiyorum vergi ind. hakkı ne zaman alındıysa ozamandan itibaren başlar geçmiş ssk nız aynı kalır
Vergi ind. hakkı şuan itibariyle Maaşınızda 24.00 tl artış saglar ve en önemlisi erken emeklilil hakkı kazandırır..
Hayır ben işitme sorunlarıyla mücadele ediyorum

arkadaşım bende miyastani hastasıyım raporu nasıl ve nerden aldım bana anlatırsan sevinirim bende almak istiyorum ama nasıl alacağımı bilmiyorum

Üst Alt