Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

25 gün önce düşme sonucu C5-6 seviyesinden omurilik kırılması sonucu felç oldu..?

beyhan16

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Omir ilik kirilmasi ve felç durumu şuan annem yoğun bakimda yatiyo 25 gündür hastanede refakatciyken yataktan düştü omur iligini kirdi şuan doktorların demesine gore boyun alto butun vücudu felc olarak kalicak hic bir tedavisi yok diyorlar c5-6 neyapmamiz gerekiyor annem için yoğun hakim sürecinden sonra

tamamen sinirlerin zedesine bağlı iyileşme olasılığı tahmini zor.yoğun bakımdan çıkınca mutlaka fizik tedaviye gitmesi gerek tabi fizik görecek durumu varsa yani bünye kaldırırsa,şuan yoğun bakımda fizik yaptırmalarını söyleyin doktoruna sağa,sola çevirmeleri lazım yara olmaması için.ankara fizik tedavi hastanasini araştırın oraya götürün.geçmiş olsun.soracağınız başka bir şey olursa tlf numaranızı özel msj atın ben size dönerim.

saol

Yogun bakim sürecini atlattigimizda Türkiye de en iyi çözüm albilcemiz tedavi merkezlerini arastirip tedavisine devam edicez. Foruma üye oldum süreçle ilgili yardimlariniza basvurcam.

bu dönemde mutlaka havalı yatak kullanın. belki pahalı gibi gelir ama yara oluşursa. tedavisi çok zahmetlidir.

havali yatak

Yoğun bakima yattigi 2 gün havali yatagi aldik yara olmasin diye c5-6 kiriginin düzelme sansi nedir acaba basina gelen yorumunu yazarsa sevinirim

Çok geçmiş olsun. Yataktan düşerek o derece büyük ve geri dönülemez bir omurilik yaralanması nasıl olmuş, inanılır gibi değil! Anneniz düştüğünde felç hali gerçekleşmiş miydi, yoksa ameliyatta bir terslim mi oldu, insan düşünmeden edemiyor...

Bana sorsaydınız, basit bir sıkışma olmuştur, kısa sürede toparlar derdim.

Şu anda yatak yarası olmaması için sık sık kontrol edin, yoğun bakım süreci geçsin, sonra fizik tedavi ile his ve hareket kaybı geriletilebilecektir... Sabır.

Saol düştüğü an boyun alti tutmyodu havali yatak var yogun bakimda vücudunda yara olduğunu soylemediler yoğun bakımdan sonra özel SSK farketmez en iyi sonucu verebilecek fizik rehabitasyon merkezlerinde tedavisini atastircaz bildiğiniz güvenilir iyi sonuçlar alabilcrgimiz merkezler varmi

Hemşireler yara yok dese de, rica edin, iyice bir kontrol etsinler... Üstünkörü bakıp görmeyebilirler. Şu anda en önemli risk bu.

Fizik tedaviyi gözünüzde çok çetrefilli bir şeymiş gibi düşünmeyin. Hemen hemen her fizik tedavi hastanesinde aynı "kalitede" tedavi uygulanır. Zaten fizyoterapistler aşırı yoğun olduklarından bir hastaya günde 10 dakika ya ayırırlar ya ayıramazlar. Yapılan fizik tedavi hareketlerini öğrenip, hastane sürecinde refakatçiler olarak sizlerin uygulama yapması en iyisidir...

Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi gayet iyi görünüyor

Şevket yilmazda yatiyor annem özel masajci tuttuk solunumu rahatlatmasi için akciğerlerinde balgam enfeksiyon var onu temizleme calisiyolar şuan hastanenin kapasitesi azmis disardan tuttuk masajciyi annem için en iyi merkez neresiyse orada yaptircaz 10 dk çok az gerekirse özel tutcam basinda dursun :)

Orada yatıyorsa, oradan bir fizyoterapisti özel olarak tutabilirsiniz. Gerekirse mesaiden sonra 1 saat fizik tedavi uygular. Yukarıda da yazdığım üzere, uygulanırken siz de göreceksiniz, fizik tedai öyle uzay teknolojisi değil! İnsan emeği ön planda...

İyi merkez diye para dökmenize gerek olduğunu düşünmüyorum. Aceleye getirmeyin. Zaman içinde ne demek istediğimi anlayacaksınız... Sizin yapmanız gereken yatak yarasından ve olası enfeksiyondan korumak. Gerisi sonranın işi... Her şey çok daha iyi olacaktır. Alt tarafı yataktan düşmüş anneniz. O kadar da yoğun bir kırık ve his-hareket kaybı olmamıştır. İyimserim ben...

Bizde iyimseriz ama doktorlar hic umut vermiyor hic bir yeri tutmaz diyo 5c-6 derecesinde kirik var ilk defa basimiza geldi

Bakmayın siz doktorlara! Henüz o kadar erken ki... Bırakın yataktan düşmeyi, feci trafik kazalarında bile omurilikte o kadar hasar olmuyor; değil ki yataktan düşmek...

Saol inan gerçekten içimi rahatlatiniz abi saol ins iyi olucak umudumuzu yitirmedik

Üst Alt