Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%25 ortopedik engellilik raporu ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Ersey

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
4
Benim engelim %25 ortopedi % 30 unsulinsiz şeker Ankara'dan toplam %48 sürekli geldi bu ocakta emekli için basvurabilirim sormak istediğim ortopedi boyun fıtığı emelyatindan sonra boyna bir adet cıvata bırakıldı araba almak istiyorum ama alabilmem icin tekrar eyete çıkmam lazım sizce % 25 ortopedi ile araba alabilirmiyim raporum ömür boyu yazayor yanlız ortopedi ile şekerin toplamı % 48 sır yenilenirken raporum dusmesinden korkuyorum düz fitez araba kullanırken fitez değiştirirken boynumdan küvet alınca zorlanıyorum sizce eyete başvurayimi baş vurdugumda rapor dusermi yoksa araba alabilirmiyim sorum olacakti

Ortopedi engeli derken nerenizde uzuv kaybı var?

Ben % 48 biraz şeker boyna takılan vidadan dolayı sürekli ibareli rapor aldım %25 boyna takılan vida %30 unsulinsiz şekerden devlet hastanesinden rapor verildi vergi indirimi için Ankara'ya gönderildi toplamında %48 sürekli rapor verildi sormak istediğim raporumun hepsi ortopedi değil bütün raporum ortopedi kısmı %40 ortopedi olmasimi lazım araba almak için ben bu raporla araba alabilirmiyim yoksa tekrar raporu yenilemenin lazım bu ocakta emekli olabiliyorum raporun dusmesinden korkuyorum boyna takılan vidadan dolayı araba alabilirmiyim ne tasfiye edersiniz ne yapayım şekerim yüksek değil

ortapedik engeli olanlar için artık % 40 diye bir oran kalmadı, oran % 1 bile olsa ötv muafiyeti olabilir yeterki raporlarınız da açıklamalar uygun olsun

ben vergi dairesi ile görüşmüştüm 'ayaklarda ve bacaklarda engeliniz var ise rapor oranı önemli değil, ÖTV'siz araç alabilirsiniz' denildi bana.

erdemkayıkcı

vergi dairesi biraz eksik bilgi vermiş yada siz eksik anlamış olabilirsiniz. Ortapedik engelin bir çok farklı türü var. Eller var mesela, kollar var. Bunlarda da engel varsa olabiliyor.

otv indirimli araç almak için öncelikle hastanın ortopedik rahatsızlığı olması el ayaklarda güç kaybı+uzuv kaybı vs olması gerekiyor
+ kişi önce normal b sınıfı ehliyetiini il sağlık kuruluna başvurup engelli ehliyetine çevirmesi gerekiyor heyet eğer siz normal araç kullanamazsınız engelli tertibatlı araç kullanabilirsiniz diyerek kodların olduğu engelli ehliyeti verirse bu ehliyetle hastaneye baş vurup heyetden ortopedik hastane raporu almanız grekiyor raporun 2.sayfasında alt kısmında önceden öyleydi açıklama kısmına bu ibare yazılmazsa araç alamazsınız *sadece hareket ettirici aksamda otomatik vitesli araç kullanabilir buna benzer bir açıklamaydı aklımda kalan bu yazılırsa engelli ehliyeti+raporla araç alabilirsiniz araç limiti 2023 yılı için 1,004,000 tl bunun altında otomatik araç bulabilirseniz alabilirsiniz
not:bu işlemlerde eğer engelli ehliyeti alırsanız normal vitesli araç+otomatik olsa dahi tertibat yoksa otomatik dahi araç kullanamazsınız+ hastane rapor vermezse engelli ehliyetle kalmak durumunda kalacaksınız bunları göz önünde bulundurup karar vermeniz gerekir. hastalığınızı hastaneye sorup böyle açıklamalı bir rapor verebilirlerse ona göre yol çizin

Araba

Boyun fıtığı emelyatinda boyna bir edet inpilat takıldı yani civata sizce bu cıvata ile araba alinabilirmi bu durumda olan bir insan varmı çünkü kolunu vites değiştirince insan zorlanıyor belinden veya boynundan rahatsız olupta araba alan varmı ??? Raporu tekrar yeniletigimde raporun duşmesinde korkuyorum

Ersey

kardesım boynunda bır vıda var dıye sana OTV sız arac vermezler . OTV sız arac demek ozel aparatlı arac demek . Sana ne tur bır aparat takacak da sen kullanacaksın . Sen yınede sansını dene . . Ama ayagında platın var boynunda vida var dıye vermezler. Uzuv kaybı arıyorlar

Ozaman raporu tehlikeye koymaya gerek yok

Araba olmasada olur bu ocakta emekli olacam

Araba

Benimde boynumda bir adet vida var unsilinsiz diyabetende diyabet 2 toplamında %48 vergi indiriminden engeli raporum var boyundaki vidadan dolayı ağır işlerde çalışamıyorum bir ara bende araba düşündüm böyle bir insan normal bir araba sürekli kulanamaz fitezi değiştirilen yüke maruz kalıyor otamatik fitnes kulanabilir ibaresinin olması lazım yanlız raporum düşer diye raporu yenilemeye cesaret edemedim bu ocakta emekli için başvuracam benim durumda olsaydınız ne yapardiniz

Ersey 17 ağustostan beri cevap arıyorsun halen bulamadın mı :)

düşsün raporun ne olacak, ötv muafiyeti için alacağın rapor başka işe giriş için aldığın başka, konular farklı yani.

ötv indirimi aracı hareket ettirmede vücut yetersiz kalıyorsa veriliyor. örnek vites için sağ kol el, gaz için sağ bacak, debriyaj için sol bacak gibi

Üst Alt