Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

25 yaş üstü erkeklerin yetim aylığına esas olan rapor hangi yönetmeliğe tabidir?

Eserin79

Yasaklı Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
MALUL ERKEK ÇOCUKLARI İÇİN İSTİSNA
Yaş koşulunu açıklarken, 25 yaşını doldurmuş erkek çocuklarının yetim aylığı alamayacağını ancak bunun tek bir istisnası olduğunu belirtmiştim.
Gelelim o istisnaya. 25 yaşını doldurmuş olsa bile Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulu kararı ile çalışma gücünü en az % 60 oranında kaybettiği (malul olduğu) tespit edilen erkek çocuklarına yetim aylığı bağlanabilir.bu ibareden yola çıkarak örnek Bi arkadaş var %40 engelli, %60 engelli raporu olsa dahi sgk o raporu kabul etmez maluliyet cetveline göremi hastane ye sevk eder

Evet engelli raporu %100 bile olsa sgk yeniden hastaneye sevk ediyor.

Malüliyet tespiti için Malüliyet cetveli baz alınır.

Teşekkür ederim, bahsettiğim vatandaş o cetvel in dışında

Eserin79
kardeş ben ebm için çıkarttıgım raporla yetim maaşına başvurdum raporun aslını istediler.yeniden herhangi rapor istemedıler şuan hem yetım hem ebm alıyom(öğretmen emeklisi -emekli sandıgna baglı idi)

Üst Alt