Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

25 yaşında 24 derece skolyoz için ameliyat olur muydunuz? [Soru]

gülgüzeli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bundan 11 yıl önce, yani henüz 14 yaşındayken ailem sırtımda bir tuhaflık oldugunu farketti. ertesi gün soluğu hastanede aldık, teşhis tahmin ettiğiniz gibi skolyoz :( o dönemdeki ölçümde derecem 36 idi ve doktorumun ameliyat olmadan düzelebileceğimi söyledi ve beni kadıköydeki nesa ortopediye yönlendirdi.
almanya'da 3 yıldır kullanılan korseyi türkiyede ilk bende denediler. korseyi giydikten bir ay sonra derecemin ne durumda olduğunu öğrenmek için röntgen çekildi ve derecem 22 dereceye kadar düzelmişti. Bu doktorlarım için güzel haber olmasına ragmen benim için hiçte öyle olmadı, çünkü ergenlik dönemindeydim ve bunu kaldıramadım. çünkü korseyi giymeye başladktan sonra dayanılmaz ağrılar çektim, bu yetmiyormuş gibi çevremdeki insanların bana acıması çileden çıkardı :cry: korseyi giymeye başladıktan 1 ay sonra ben tedaviyi bıraktım. sadece tedaviyi bırakmakla da yetinmedim, okulumu bıraktım. psikolojik olarak o denli etkilenmiştim ki, herşeyden herkezden nefret eder olmuştum.
her neyse, aradan yıllar geçti ve ben hastalığımı unuttum, ta ki 2 ay öncesinde dayanılmaz sırt ağrıları çekmeye başlayıncaya kadar :cry: yeniden doktora gittim, ölçüm yaptılar ve derecem 24 çıktı. Doktorum, gelişimi mi tamamladığım için herhangibir tedavi yapılamayacağını, yalnız ameliyat olabileceğimi söyledi ve hemen peşine bunu tavsiye etmediğini, çünkü ameliyat sonrası hareketlerimin kısıtlanacağını söyledi... Ağrılarım için ise fizik tedaviyi tavsiye etti.
14 gün fizik tedavisi gördüm, 1 aydırda egzersilerimi yapıyorum, ama arada ağrılarım yine oluyor... Sizlerin yazıklarını okuyunca ameliyat olma fikri ağır basmaya başladı. Şimdi sizlerden (ameliyat olanlardan) bilgi istiyorum: eğer benim yerimde olsaydınız 24 derece skolyozunuz olsaydı yinede alemiyat olur muydunuz?
not: ölene dek bu ağrlarla yaşamak istemiyorum

SLM

geçmiş olsun bende skozyoz hastasıyım bende ameliyat olmaktan çok korkuyorum benim derecem 15 doktorum bana 40 derecenin üstündekilere ameliyat olması gerektiğini söylüyoruz dedi ben sadece bunu biliyorum. bende okuduklarımdan bildiğim kadarıyla tamammen ameliyatla düzeldiğini duydum. benim bi arkadaşım oldu ameliyat onun derecesini bilmiyorum ben ameliyat sonrası gayet sağlıklı olduğunu söyledi hiç bir sorun omadığını söyledi sadece ameliyat sonrası biraz zorlandığını söyledi ki buda çok normal nede olsa ameliyat oluyosun. pek yardımcı olamadım ama bildiğim bunlar tekrar geçmiş olsun

slm gülgüzeli...ben amelıyat olmadım..ama bu yaz olucam sanırım..yanı bende senın gıbı kararsızım..senın derecen 24 aslında cok degıl ama ılerısı ıcın arastır bence we ıı dusun...ılerleme olursa derecende bu kötü olur..benım derecem 41 tam sınırdayım ama ben bıle olmasamm mı dıe dusunuorum..amelıyatla düzelıor ama unutmayınkı amelıyat hıc de kolay bı sey degıl...göze almak zor..ama amelıyat olmayıpda daha sonra yasın gecınce olamamakda zor....

ne dıyım kı allah hepımıze yardımcı olur ıns...
herkese saglıklı gunler :wink:

öncelikle geçmiş olsun..okulu bırakmana üzüldüm....buna hiç gerek yoktu..çünkü herşey kader...sen de ve biz de böyle tecelli etmiş...sabredip kabul etmekten başka çaremiz yok..bunun da ecrini göreceiz..herneyse..
benim de 37 dereceydi ve bundan 13-14 yıl önce ameliyat oldum...derecem inmedi ama artması durdu..ameliyettan önce hiçbir şikayetim yoktu..ve sonrasında da hiçbir şikayetim yok...şu an da çok rahatım hamdolsun..bunun en buyuk nedeni bence herşeyi kadere vermek ve kendimle barışık olmak..şimdi ise eğitim hayatındayım..ve bu mevzu zerre kadar bile aklıma gelmiyor..
unutma..vesvese balon gibidir...sen ne kadar takarsan o da o kadar şişer..hiç önemseme..sanki bir nezleymiş gibi gör....senin gibi yüzlerce insan olduğunu unutma....önemli olanın fiziki sağlıktan öte ruh sağlığı olduğunu da unutma ..geçmiş olsun tekrar..

benim sana öncelikli tavsiyem bir psikoloğa gitmençsakın bana kızma çünkü ben gitmediğime çok pişman oldum.çok zor günler geçirdim.skolyozunla barışık ol bence .hem derecende fazla değilmiş senin. neden okulu bıraktın bunu anlamam mümkün değil.hemde o kadarcık bir eğrilik yüzünden.hayatta senden daha önemli birşey yok.önce kendinle barışık ol.sonra da skolyozla savaşmaya başla.bir de nolursun yaşın daha çok genç eğitimine yeniden devam et.bu hastalıkta moralde çok önemli unutma.

öncelikle selamm..bn de size skoylz hikayemi anlatiim ve geelcekle ilgli düşncelerimi sizlerle paylaşim bnde 17 yşdnaym 15 nisanda 18e gircem:) ama tabi bundan 1 buck sene önce annem skolyz farketti doktora gittk
6 derece dedi ve doktorlar hiçbirşeyn yok dediler fln git yüz dediler bnde öle yaptm ama bu son 2 sene hızlı boy artışı oldu ve boyum şuan 192 falan skolyz dercem de 6 ..snn kaç senede artmamış ve bu beni mutlu etti ben 10 derece kalmasına ragzıym inş gelişim tamamlanır bnmde bnde böel kalırm die dua ediom Allah herkese acil şifalar wersin

arkadaşlar 24 dereceyle ameliyat olunmaz....
sakın hemen bıçak altına yatmayın.bende ameliyat oldum bir yıl oldu.24 yaşındayım ve benim eğikliğim 73 lerde falandı.çok zor bir ameliyat olmasına rağmen çok iyi geçti.şimdi yeniden hayata döndüm.10 derecelik bir skolyozla hayata küsülmez.73 derece skolyozumla ve şimdide platinlerimle çok mutluyum.

evet 24 dereceyle ameliyat olunmaz ve hiç bi ortapedistte yapmaz bu ameliyatı ergenlik dönemi geçdi ve gelişme tamamlandıysa korkulacak bi durum yok demektir skolyozda agrı kasların fazla yorulmasında yada agır fiziksel aktivitelerde olur yoksaki şiddetli agrının altında skolyozdan farklı başka bi sebep yatar bunun için ayrıca incelemeden geçmelisin bunun dışındaysa fizik tedaviye ve doktorun önerdigi egzersizlerle evde hayatını devam ettirebilirsin hayatın boyunca bu agrılar olmaz psikolojik olarakda aklına yer ettiysen bunu oda agrıya sebep olurki bunu kendine yapma şimdiden geçmiş olsun

Üst Alt