Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
25 yaşında skolyoz hastasıyım. Ameliyat olmalı mıyım, karar veremiyorum?
Merhaba Arkadaşlar 25 yaşındayım 51° skolyoz var ama şekil bozukluğu dışında hiç bi agri sizi şikayetim yok ve ameliyat olmayı istiyorum sağlık sigorta olmadığı için ameliyat olamadım onun içinde 2 ay geçmesi gerekiyormuş olmassam ilerisi için kötü şeyler söyledi doktor ve samsun da olucam omu tip fakültesinde ameliyattan sonra tamamen düzelme mumkunmu çok fazla endişelerim var inanın napicagimi bilmiyorum ameliyatın maliyetini mi dusuneyim nasıl olur ne biter bilmiyorum konuyla ilgili benzer sıkıntılarından kurtulan arkadaşlar varsa bilgilendirirlerse sevinirim çünkü pişman insanlarda var az da olsa .
Geçmiş olsun kardeşim Allah acil şifalar versin benimde skolyozum var fakat kaç derece olduğunu henüz tespit edilmedi MR a gireceğim ama araştırmalrıma dayanarak söylüyorum 51 derece skolyoz ciddi bir rakam ameliyat olanlar mevcut forumda bir kaç konuya göz gezterirsen bulabilirsin sorularına yanıt,ağrın sızın ve hayatını etkiliyorsa ameliyat tek çağre gibi gözüküyor eğer istersen sırtının fotorafını atabilirsin bana özelden duruma göre yorumlarım her ne kadar yardımım dokunmasada psikolojik olarak destek verebilirim dertleşebiliriz teşekkürler iyi günler acil şifalar.
Çok geçmiş olsun derece olarak ameliyat görünüyor ilerki yaşlarda derece dahada yükselirse iç organların çalışmasında sıkıntı olabilir ama şu an bir sıkıntın yoksa takibini belli aralıklarla kontrolunu yaptırırsın derecende bir artıış yoksa sıkıntında yoksa ameliyatı şimdilik erteleyebilirsin ama derecede artış varsa bir an önce ameliyat şart derece arttıkça müdahale edilecek kısım büyüyor
Annemi gecen sene ameliyat ettirdik. Onun skolyozu bel bolgesinde kalca kemigine yakindi. Kalcasinda sekil bozuklugu vardi. Derecesinin 50 civarinda oldugunu soylemisti doktor. Ameliyatla 20lere dusuruldu derecesi. Fizigindeki sekil bozuklugu tamamen duzelmese de buyuk olcude duzeldi. Ama annem estetik amacla degil son zamanlarda bacaga vuran agrilarinin cok siddetlenmesi yuzunden ameliyat oldu. Suan cok sukur durumu cok iyi, bacak agrilari gecmis durumda. Size de cok gecmis olsun.
benden sana tavsiye şikayetinin olmasına gerek yok. Şimdiden olman lazım skolyoz normal bir rahatsızlık sınıfı değil. Korkacak bir şey de yok eğer olmazsan sıkıntı ileride olma ihtimali çok yüksek. Ben 11/12 yaşında fark edildi ufak olduğu için bir problem yoktu beni 18 yaşına kadar oyaladılar. Özellikle Kartal devlet hastanesi gerçi zaman baya geçti masada kalma ihtimali söylediler ölebirsin vs denilmişti doktor tabi mevlanın bileceği iş kısa keseceğim konuyu ne kadar erken olursan o kadar iyi ben oldum florence nightingale hastanesin de Azmi Hamzaoğlu ameliyatımı yaptı tabi ücret baya bir pahalıya maloldu 2004 2005 olması lazım tarih olarak şuan gayet iyiyim çok şükür. Pişman olabileceğin bir şey değil tamamen düzelmeye endeksli bir şey diyemem bende az bir şişlik kaldı omurulik tamamen bozuktu şuan MAŞALLAH kısacası ameliyat'tan kaçma OL! VE ALLAHA EMANET OL ALLAH YARDIMCIN OLSUN. GEÇMİŞ OLSUN. kardeşim
Geçmiş olsun. Skolyoz da zaten en son aşamaya gelmeden ağrı-sızı olmaz sadece bir şekil bozukluğundan ibarettir. Ama derece oranı giderek artar ve size günlük hayatta sıkıntılar yaşatmaya başlar.. Şu anda bir sıkıntınız olmasa da, 51 derece ameliyat gerektiren bir oran. Fazla ilerlemeden olmanızda yarar var.. Çünkü, erken tedavi her zaman daha olumlu sonuçlar verir.
Hepinize ayrı ayri çok teşekkür ederim bugün fakültede doktorla görüştüm 51 derece skolyozla birlikte dogumsal bi şey çıktı omurgada doktor bu ameliyati yapamayacağını söyledi baltalimani hastanesine gitmemi söyledi şimdi oraya gitmeyi düşünüyorum bu hastanede onerebileceginiz doktor var mi
Merhaba ben 2 hafta önce kifos skolyoz ameliyatı oldum kifos 78 skolyoz 54 dereceydi ameliyatim 7 saat sürdü sonra odama aldılar ağrilar oldu biraz ama olsun boyum uzadı ve gözle görülür bir şekilde değişiklik oldu 12 tane vida takıldı sabitlendi ve çok mutluyum fazla ilerlemeden ameliyat olmanızı öneririm
şahin olgun hangi hastanede ve hangi doktora oldunuz ameliyatı bide bu ameliyatı olduktan sonra çalışmaya başlamak için ne kadar vakit geçmesi gerekiyo ? Aynı durum bende de var kifo skolyoz hastasıyım ve sevki erdeme ameliyat olmayı dusunuyorum...şimdiden teşekkürler.
Dlkmnz Mehmet tezeroğlu var , Azmi Hamzaoğlu var florence nightingale çağlayan'da hastanede gerçekten uzman bu konuda. Birde son zamanlarda skolyoz ameliyatı yapan Doç. Dr nurullah ermiş diye bir doktor var diyorlar. Bir araştır istersen .
7ay önce kartal Lütfi Kırdar eğitim ve araştırma hastanesinde Gültekin Sıtkı Çeçene ameliyat oldum 28vidam ve iki platin var çok iyi geçti 8saat sürdü ameliyatım 11gün yattım çok iyi ve çok ilgililer çok zor bir süreç bi görünün size yardımcı olacağından eminim çok geçmiş olsun
Uzman bir ekibe kendini teslim edip hiç korkmadan ameliyat olmalısın. 51 derece cerrahi müdahale ile düzeltilmesi gereken bir seviye. Ben 10 gün önce 54 derecelik skolyozumdan dolayı ameliyat oldum. Allaha şükür başarılı geçti. Bu hastalıkla yaşayan herkese ameliyata korkmadan girmelerini tavsiye ediyorum.
Merhaba arkadaslar benim babam 54 yasinda 100 dereceye yakin skolyozu vardi ameliyat oldu ama sirt ustu yattigi icin agrisi cok oluyor bu agrilar ne zamana kadar surer iyilesme suresi nedir?birde kendini hala halsiz(ameliyat olali 18 gun oldu) hissediyor gun icinde yürürken cok gucsuz oldugu icin fazla hareket edemiyor ve yatiyor gece cok agrisi oluyor o yuzden sanirim.
doğuştan skolyoz hastasıyım, 33 yaşındayım ilk kez sırtım ağrımaya başladı. çocukluğum gençliğim hatta yakın zamna kadar bütün hayatım futbol oynamakla geçti diyebilirim fakat 2-3 senedir futbol oynamayı bırakın düz bir çizgide 100 mt koşamaz hale geldim . 10 sn. bile nefesimi tutamıyorum. sağ tarafımın üstüne yatamıyorum organlarımın hareket ettiğini hissedebiliyorum. değişiklikler ileri derece rahatsız edici bir hal aldı.
ameliyat hiç düşünmedim ama bnim yaşımda biri olabilir mi onu da bilmiyorum.