Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

25 yaşını dolduran kardeş evde bakım ücreti gelir hesabına dahil midir?

karaelmas

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ben evde bakım maaşı alıyorum yüzde 90 raporum var acil sorum olacak

biz evde üç kişiyiz benimle beraber. ben sakatlık maaşı alıyorum üç ayda 890. babam aylık 896 alıyor. karardeşim okumakta ama 25 yaşını doldurdu ama okulu bitiremedi
annem bakıcı kardeşimle beraber gelir hesabı tutuyordu ama kardeşim cıkınca gelir hesabı tutar mı
bakıcı olan bireyi ayrı evde oturan yengemi göstersem gelir hesabina dahil edilir mi ancak o zaman aylık kesilmez

açil cevap bekliyorum teşekkürler....

Kardeşiniz sizle birlikte aynı evde yaşıyorsa ve evli değilse o zaman kardeşiniz de gelir hesabına dahil edilir. Ama kardeşiniz hane dışında ise gelir hesabına dahil edilmez.
http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Eğer kardeşiniz hane dışındaysa ve gelir hesabına dahil olmuyorsa, evet, yengenizi bakıcı tayin edebilirsiniz ve yengeniz de gelir hesabına dahil edilir. Bu yolla gelir hesabındaki sıkıntıyı aşabilirsiniz.

Üst Alt