Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

25 yaşını doldurmuş kişi Evde Bakım aylığı gelir hesabına dahil edilir mi?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
Annem babama baktıgından dolayı evde bakım ücreti alıyordu ben sigortalı bir işe başladıgım için gelir yüzünden geçen sene maaş kesildi
annem babam ve çalışmıyan kız kardeşimle aynı evde 4 kişi ikamet ediyoruz
1200 tl maaş alıyorum ve bu sene 25 yaşımı doldurdum
arıştırmalarıma göre 25 yaşını doldurmş kişi bu hesaba dahil edilmiyormuş diye bir şey gördüm
bu dogrumudur
yardımcı olursanız sevinirim
teşekürler

25 yaş hesaba dahil değil bende 27 yaşındayım annen maaş alıyor evde bakım maaşı sizinki sigortalı çalıştığınızdan kesilmiştir muhtemelen...

sonuç olarak tam anlamadım
evet şuan sigortalı çalışıyorum
alabilirmiyiz tekrar

sigortalı çalıştığın için kestiler evde bakım parasını,yaş ile alakası yok,evde bakım maaşının kesilmesinin.

Aynı evde yaşadığınız için dahil olursunuz ve, sigortalı olmanın Evde Bakım aylığının kesilmesiyle ilgisi yoktur. Evde bakım aylığında önemli olan gelir kriteridir ve kişi başına düşen gelir 449 TL'yi geçmiş ise kesilir. Şu noktaya dikkat edebilirsiniz, geçen sene gelir kriteri kaç TL olmalı idi? Şuan 449 TL'yi geçmiyorsa yeniden başvuru yapabilirsiniz.

[URL]http://www.engelliler.biz/forum/evde-bakim-hizmeti-ayligi/33948-kimler-bakici-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
[/URL]

Üst Alt