Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

25 yıldır epilepsi hastası olan eşime verilen rapor oranı!?

Asosyal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben ilk kez yazıyorum aslında buraya üyemiyim onuda bilmiyorum ama heralde yazabildiğime göre üyedirim😊o kadar acemiyim ki nasıl ve ne yazacağımı bilemiyorum ama yardımınıza ihtiyacım var inşallah bana yol gösterirsiniz 😔 özellikle oturan boğa adlı kullanıcının

Benim eşim 1999 dan beri epilepsi hastası 24 yıldır uygulanan bütün tedavilere rağmen hastalığın da herhangi bir düzelme olmadı (son 10 yıldır aynı tedavide devam ediyor lepra 1000mg depakin 500 sabah akşam) engelli raporu da var sürekli kronik hastalık %40 .İlk alınma tarihi 2005 ancak dönem dönem yenilendi hep aynı oranda 2 kez vergi indirimi indirimine başvurduk belli aralıklar ilkinde 2yıllık 2.de 1yıllık geldi rapor sürekli vergi indirimi süreliydi tekrar şimdi başvuru yaptık belki emekli olabilir diye çünkü işi yok kimsede sorumluluk almak istemiyor nöbetlerinden dolayı nöbetleri en fazla 1hafta ara veriyor oluncada 2gün içerisinde 2veya 3kez oluyor dönem dönem işkurdan çalıştı daha önceleri typden yararlarak fakat şuan biz çalışıyor gösterip kendimiz yatırıyoruz sigortayı 4240 gün olması gereken primini doldurmak için neyse uzun lafın kısası tekrardan sevk aldık defterdarlıktan bugün gittiğimiz Bayburt devlet hastanesi nöroloji doktoru tedavi yeterli değil diye bize yeni tedavi önerdi tabi rapor 2haftaya çıkacak ancak sağlık kurulundaki memurun söylediğine göre de %15girmiş sisteme 😔

Yani şunuda belirtmek istiyorum raporlar ilk Erzurum ikinci Bayburt devlet hastanesi 3.de Bayburt devlet hastanesi yönlendirmesiyleTrabzon Ktüden verildi 2021de ve hepsi kronik hastalık sürekli olarak

Epilepsi hastalığından yakın zamanda rapor alan var mı?

@Asosyal,
Merhaba bende uzun zamandır epilepsi hastasıyım. Yüzde 40 oran verdiler ilkinde ikincisinde yine aynı daha geçen ay aldım. Yalnız şöyle bir durum oldu. Bi ara farklı hastaneye gitmiştim o yüzde 15 vermişti bende itiraz ettim ve raporu farklı hastanede yüzde 40 çıkardım. Kısaca itiraz hakkınızı kullanıp yeniden sağlık kuruluna girmenizi öneririm

Yeni yönetmelikle sakatlık oranı cetveli’ne göre oranlar şöyle:

EPİLEPSİ (Uygun ve yeterli tedavi altında)​

1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar %5

2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler %15

3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler

a) Seyrek %20
b) Sık %40

4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler %70

5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler %90

Sanırım 2. maddeye göre değerlendirme yapmışlar. İtiraz edip yeniden rapor alma yoluna gidebilirsiniz. Benim tavsiyem sürekli olarak tedavisinin devam ettiği hastaneye başvurursanız sizin için daha olumlu olur. Maalesef bazı rahatsızlıklar (özellikle uzun tedavi geçmişi gereken) için doktorlar hastayı bilmediklerinden alt kademelerden oran vermeye çalışıyorlar.

Üst Alt