Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2500 pirim günüm var. Böbrek yetmezliğinden malülen emekli olabilir miyim?

Othan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

2001 yıl girisliyim
toplamda 2540 pirim gunum var. bunun 2000 gunu bagkur
saglik kurulundan randevu aldim once sgk dilekce mi almaliyim
bunun disinda kronik 8 yildir hiper tansiyon hastasiyim buna bagli olarak kronik bobrek yetmezligi var enson kalp krizi gecirmeden once bobrekler toplamda yuzde 30 calisiyordu kretin 2.80 ure 75 ile hastanede kalp krizi gecirdim birdamar stent koyuldu digeri ilacla tedavi edildi simdi tansiyon ilaclari yaninda kalp ilaclariyla taburcu oldum degerlerim yiksek cikti sizce nasil bir rapor alirim bunlarin disinda yakini gorememe belde fitik ve uyku apnesivar

yardimci olursaniz sevinirim

Othan

Merhaba,öncelikle çok geçmiş olsun.

Sizin yazdıklarınızı okuduktan sonra doğru anladı isem 4B(Bağkur) statüsünden SGK kurumuna prim ödemesi yapıyormuşsunuz.

BU durumda net bir şey paylaşmak istiyorum.4B-Bağkur statüsünde SGK kurumuna prim ödeneyen vatandaşlarımızın Engelli Vergi İndirimi İle Emeklilik hakkına ne yazık ki sahip değildir.

Yani 4A-İşçi statüsünde çalışan vatandaşlarımızın Vergi Dairelerinden almış oldukları Engelli Vergi İndirimi Belgesi ile SGK kurumu emeklilik servisine başvurarak emekli olma hakkı kazandıkları Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik hakkı ne yazık kii sizin statünüzde SGK kurumuna prim ödeyen vatandaşlarımıza kanunlar çerçevesinde verilmemiştir.

Sizin yapabileceğiniz 2 seçenek mevcuttur.Her 2 seçenekte de aynı şekilde ilerleyeceğiniz için yapacağınız aslında çok nettir bir durumdur.

Sizin Malulen Emeklilik hakkınız veya Çalışma Gücü Kaybı Tespiti İle Emeklilik hakkınız olabilir.Her 2 durumda da SGK kurumu emeklilik servisine şahsen başvurarak hangisini istediğinizi yazılı bir dilekçe ile işleme aldırabilirsiniz.Her 2 durumda da sizi SGK kurumu bir hastaneye sevk ederek durumunuz rapor yoluyla öğrenecek,hastanenin verdiği rapor direk SGK sağlık kuruluna gönderilecek ve hakkınızda nihai kararı SGK sağlık kurulu verecektir.

Sizin başvurma hakkınız olan her 2 durumda izlenecek yolun aynı olması nedeni ile size naçizane tavsiyem en kısa sürede SGK kurumu emeklilik servisi ile görüşerek durumunuzun hangi sistemle emekli olmaya uygun olduğunun tespiti ve en kısa sürede SGK kurumunun sizi bir hastaneye sevk etmesidir.Bu şekilde en kısa sürede emekli olma şansına ulaşmaz mümkün olabilir.

Saygılar.

Üst Alt