Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

27 yaşındayım. Skolyozla birlikte diastometamyeli ve gergin omurilik var..?

Orkbus

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
20 yaşında farkedildi skolyozum 33 derce fazla yüksek değil ama daha sonra çekilen emarlarda ayrık omurilik ve gergin omurilik olduğu tespit edildi o zamanlar ameliyat onermediler bende bekledim bu arada evlendim iki oglum oldu şimdi sikintilarim basladi ayaklarimda uyusma belimde şiddetli ağrı var prof.dr. Mustafa ozdemirle tanistim ameliyat olman gerekiyo dedi çok tedirginim sizce ne yapmaliyim çok korkuyorum ameliyattan ama olmazsam ilerde idrar kaçırma ve bacaklarda hissizlik olabilir diyorlar...

Geçmiş olsun dostum aynı sorun bendede var bir kaç doktor araştır derim

Merhaba teşekkürler sizede ameliyat önerdiler mi acaba

Yok baş dönmesi olmuyor bende bacaklarda ve kollarda uyuşma ve kalcada ağrı var oturmak çok zor oluyor kaç yaşındasınız bu arada

Yok bas dönmesi degil bacaklarda ve kollarda uyuşma oluyo ve kalcamda ağrı var otururken çok zorlaniyorum..

Çok geçmiş olsun,dik oturmaya çalış dostum mümkün ise bir şeylerle oyalanmaya çalış bende çok fazla ağrı çekiyorum sırtımda ama benim ağrılar ve feci baş dönmem mevcut boynum ağrıyor sende boyun ağrısı varmı veya sırt?

Yaş 27 benim

Fulya83

Geçmiş olsun Fulya hanım,ben henüz mra girmediğim için bir şey diyemicem ama eğer maddi durumunuz iyi ise başka hastaneye gidin bence boyun düzleşmesi sırta vurabilirde tam olarak bir bilgim olmadığı için bir şey diyemicem çünkü bendede aynı ağrılar mevcut boyun sırt ağrısı ve baş dönmesi.

Bende bel ağrısı ve kalça ağrısı yoğunlukta boynumda agriyo ama şiddetli değil benim ayrık omurilik belde aynı yerde skolyoz mevcut 40 derece bütün unlu proflari gezdim kesin çözüm ameliyat ama ben çok korkuyorum 5 saatlik bir ameliyat ilk olarak beyin cerrahi ayrık omurilik olayini halledince ortopediciler egriligi duzeltecekmis cesaretimi toparlayabilirsem ameliyat olucam ins..senin egriligin ne kadar

Umarım ciddi bir şey çıkmaz boyun ağrısına rheumon sprey var tavsiye ederim fakat herkes de farklı etki gösterebilir.

Bel boyun düzleşmesi size nasıl etkiliyor?

Orkbus

Merhaba, 2008 yılında Skolyoz ve Kifoz ameliyatı oldum.Şöyleki ameliyata hemen karar verilmedi ozaman kifozum (kamburluk) ilerlemesi 1-1.5 sene takip edildi ve ilerleme artıncada ameliyata karar verildi. Skolyoz dereceniz düşük gibi ama gündelik yaşamınızı etkileyecek şekilde size rahatsız ediyorsa , cerrahi müdahale şart gibi. Skolyoz ameliyatı olmaya karar verirseniz bu konuda uzmanlaşmış kişiler ile görüşmek en iyisi.Ortopedi bölümünün dışında artık Skolyoz bile kendi başına bir branş olarak kabul görmekte. Skolyoz cerrahisi ile uğraşan Türkiye'nin önde gelen hekimleri ve hastalık ile videoları aşağıdaki linkten incelemenizi isterim.
belirttiğiniz doktor Acıbadem hastanesinde görünüyor, aynı hastanede size benim de ameliyat olduğum Prof. Dr. Murat Bezer 'i önerebilirim.Kendisi Acıbadem hastanesinde fakat Sgk hastalar konusunda da yardımcı olmaktadır.
Skolyoz hakkında herşey, Prof. Dr. Murat Bezer Anlatıyor

https://www.youtube.com/channel/UCAxalaJwWdobpiXOiIUDw3Q/videos?sort=dd&view=0&shelf_id=0

Evet murat bezeri duydum kendisi ameliyatı yapabilecegini söyledi konustuk çok uçuk rakamlar istiyorlar ama insan sağlık için bulurum diyor ama ben ameliyattan korkuyorum 5 saat sürecek ve ciddi bir ameliyat sonrasindaki surectende korkuyorum ama olmazsam güç kayıpları artacak yuruyemeyecek duruma gelirsin dediler

Orkbus

Doğrusu skolyoz ameliyatları uzun sürüyor , benim ameliyatım 9-10 saat sürmüştü. Ama sinir hasarını önlemek için , sürekli o bölgeden geçen sinyalleri monitörden izliyorlar içiniz rahat olsun.

Fulya83

Sanırsam heyet raporunda skolyozun etkisi oluyor sonuçta insan sağlını derinden etkileyen tehlikeli bir hastalık.

Kaç yaşında oldunuz ameliyati ve sonrası çok mu sikintili bir dönem ağrılar çokmu fazla

Üst Alt