Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

27 yaşındayım. Üniversiteye gidiyorum. Gelir hesabına dahil miyim?

level12

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Babam evde bakım ücreti alıyor. ben ben 27 yaşındayım ve üniversiteye gidiyorum.bende gelir hesabına dahil miyim? yani benim herhangi bir gelirim yok. başka adreste oldugum için gelir hesabı dışında tutarlarsa kişi başına düşen gelir 449 tl olmayabilir çünkü. 25 yaş sınırı var mıdır ? teşekkürler.

Hane dışında olan için okuması durumunda yaş sınırı var. Universitede okuyan kişi 25 yaşını dolduruncaya kadar hane dışında olsa bile bakmakla yukumlu olunan birey kapsamında sayılır ve gelir hesabına dahil edilir. 25 yaşından sonra okusa bile bu kapsamda degerlendiirlmez. Yani siz gelir hesabına dahil edilmezsiniz..

İkameti degiştirilmiş herkes yaş sınırına bakılmaksızın gelir hesabından çıkartılacak şeklinde bir değişiklik yapılmış yönetmelikte, dogru mudur acaba bu?

Kaynak nedir?

Şu kişiler gelir hesabına dahil edilir:
başka bir adreste bulunsa dahi
evli olmayan ve eğitimini devam ettiren çocukları ile aynı durumdaki kardeşleri ve eşinin kardeşleri ile aynı evde yaşamakta iken er veya erbaş olarak askere gitmiş olan babası, çocuğu ve kardeşi; ayrı adreslerde ikamet etse dahi özürlü üzerinde velayeti devam eden anne ve babayı..
kapsar..

şeklindedir. Yalnızca eğitimini devam ettiren kişilerde 25 yaş şartı vardır. Bunun dışında bilgim yok..

Başka bir forumda görmüştüm kaynağını bilmiyorum.

Son bi soru soracaktım. Acaba yurtta kalırsam ve ikametgahımı bulundugum yere aldırmassam herhangi bir sorun çıkarırlar mı ?
İlginize teşekkür ederim.

Üst Alt