Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2760 gün primim ve %55 raporum var. En erken ne zaman emekli olabilirim?

deniz_

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba

daha öncede size bahsettiğim gibi aort yetmezliğim var ve oran tablsuna göre %55 iş gücü kaybım.

benim sigartam 1996-2009 yılı arası 2760 gün isteğe bağlı sigorta primleri yatırıldı
skk.ya gittim bi işyerinde çalışır gözükmem gerektiği sigorta başlayıp daha sonra iş gücü kaybı raporu için başvuru yapmamı söylediler bu doğru mu? (güvenemedim sizden bilgi almak istedim)

ve bir sorum daha olacak müsadenizle...
yani bu durumda %55 rapor alırsam en erken ne zaman emekli olabilirim.

teşekkürler...

sayın arkadaşım bülent bey ve ilker beyin affına sıgınarak sorunuza cevap vermeye çsalışayım.

bildigim kadarıyla bir işyerine ssk lı olarak gireceksiniz ve orada vergi dairesine işyerinizden bir yazı ile başvuracaksınız. orası size uygun gördügü bir hastaneye sevk edecek hastane muayene sonuçları vegi dairesi kanalı ile işyerinize ulaşacak
eyer sonuç % 40 ve üzeri olarak gelirse vergi indiriminden faydalanacaksınız.

bildigim kadarıyla 1996 girişinize göre % 40 ve %59 arası olursa 17 yıl ve 3920 gün ile emekliliye tabi olursunuz.

İsteğe bağlı ödeyip Bağkur'dan emekli olacaksanız 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabisiniz. Bu şekilde emekli olmak için vergi indirim hakkı elde etmenize (yani ssk'LI olarak çalışmanıza) gerek yok. Tek yapmanız gereken, emeklilik zamanınız geldiğinde sigorta müdürlüğüne başvuru yapmak. Kurum sizi hastaneye sevk eder o zaman. Alacağınız raporda yeterli oran olursa, emekli edilirsiniz...
- %60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün primle,
- % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün primle,
- % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün primle,

öncelikle çok teşekkür ederim...
ancak bülent bey bildiğim kadarıyla isteğe bağlı sigorta geri döndü ve ben sigortadan emekli olmak istiyorum
bana bununla ilgili bilgi verirseniz sevinirim dediğim gibi resmi kurumlardan aldığım bilgilere güvenemiyorum.
teşekkürler.

4a (yani ssk) statüsünde emekli olabilmek için:
1- Son 2520 gün primin fazlası 4a statüsünde olmalı.
2- Defterdarlıktan sakatlık indirimi hakkı elde etmelisiniz
3- (gün/ay/1996 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primi tamamlamış olmalısınız (Not: ilk sigortalı olduğunuzda 18 yaşını tamamlamış olmanız ve primin staj değil tam prim olarak yatırılması şart)

sizi çok meşgul ediyorum özür dilerim ama son bir şey sormak istiyorum
bülent bey ben 1983 doğumluyum sigortam 13 yaşlarında başladı yani skkdan emekli olmam zor anladığım kadarıyla
sizinde söylediğiniz gibi bağkur daha uygun gözüküyor ama onda 54 yaşı beklemem gerekmiyor mu?

Üst Alt