Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

28-Ocak itibariyle 2022 maaşı hakkında güncel bilgi!

mirhat

Yasaklı Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bugün kaymakamlığa gittim
2022 servisine uğradım memura 2022 maaşı alıyorum
bişey yapmam gerekiomu dedim hayır dedi
kimliğimi istedi baktı bi sıkıntı yok dedi maaşında mart maaşını alcazmı dedim evet dedi
evlere gelincekmiş abi dedim
yeni başvuranların evlerine gelincek dedi

inşallah öyledir ama biz boşuna yırtınıyoruz o zaman mirhat :)

Destıny seni yanıltmımda memurun bana sölediği bunlar

Kalem ablanın dediği gibise hemen keserler maaşı

320 kira faturalarla 500 de mesela 3 e böl
165 falan yapıo 119 dio kalem abla

Eğer böle bişi olursa çok büyük eylemler olur gibime gelio

Bülent arınç diyo bide engellilerin hayır duasını alıyoruz diyo
bu yönetmelik neyin nesi o zaman kim hazırlamış bu yönetmeliği

Ya aslında benim mesleğim varda kunduracıyım
doktorum izin vermio mesleğimi yapmama
kimyasal koku almanı istemiorum diyo

Biz engellilerin önüne yeni yasalarla engel konuyor derken millet siyaset yapıyosunuz diyordu hadi uğraşsınlar bakalım üzüntüm sadece gerçekten mağdur olacaklar için olur :(....

:/ keşke memurun dediği gibi olsa zaten bana biraz tuhaf geldi ama bakalım yinede mail gönderelim bimere aspb ye cumhurbaşkanlığına

Ben beceremiom nasıl mail atırlır
siz yine sessiz kalmayın dcevam edin

Arkadaşlar, bu zamana kadar aylarca vakıf çalışanlarından ne duyduk? Hane bazlı gelir araştırılacak, hatta gider fazlaysa gider de hesaba katılacak dendi mi? Dendi.
Biz naptık? Aman mevzuat yayınlansın, söylemlere inanmayalım, boş yere canımızı sıkmayalım dedik di mi? Dedik.
Özellikle ben bu şekilde düşündüm.
Çünkü duyduklarım bu muhtaçlık sınırıyla o kadar saçmaydı ki. Buna Bakanlık cüret etmez bu sonuçları siyaseten de hukuken de göze almaz dedim. İnandım.

E noldu? Çıktı mı Yönetmelik? Çıktı.
Muhtaçlık sınırı ile ilgili Kanun hükmü değiştirildi mi? Hayır.
Kanun ilgili hükmü yine aynı ve bu hesaba göre muhtaçlık sınırı: 119,61 Lira.
Buna ragmen gider, gelirden fazla olunca, aradaki fark gelire eklenecek diyor mu yönetmelik? Diyor.

Yahu düşünün mesela Mirhat'ın durumu. Hiç geliri yok. Ama 350 kira üstüne 5- 10 liralık daha harcama koyun, fatura vs bırakın. 119 lirayı geçen bir harcama tesbit etmeleri çok kolay. Geliri yoksa bunda da gelirden fazla oldugu için harcamaları dikkate alınacak.
Yönetmelik böyle diyor.

Şimdi Allah aşkına ben bu saçmalığı görünce iyi umut besler miyim?
Valla tevbe, billa tevbe! Beslemem.

Ağlayacaksak, canımız yanacaksa, uzuleceksek uzulelim. ama ömur boyu olmasın diyorum bu. Önümüzdeki yazılı belgelere bakalım, duyumlara inanmayalım.
O yüzden sizleri rahatlatmak için ugraşmaya niyetim yok.

Peşinen söyleyim bahsettiğimiz şeyler senaryo değil. Yönetmelikte yazıyor.
Ha, memurlar ne demiş, ne diyor, onlar ancak uygulama farklılıklarıdır. Kesinliği yok bile.

Bizi baglayan mevzuattır. Ha, kanun değişir, mevzuata yeni şeyler eklenir, uygulamalar için yeni genelge yayınlanır. Bu konular ayrı.

İYi şeylere dair habere ancak mevzuat olarak gorursem inanırım bundan sonra.

Tam gevşiyoruz, inanıyoruz, umut baglıyoruz, aha neler oluyor!
Aylardır duyduklarımız, yönetmelik olarak çıktı karşımıza.
gevşemeyecegiz.
Belki başka düzenlemeler yapacaklar ne bilelim biz? Yapacaklarsa yayınlasınlar görelim!

Şu an durum nedir? Bu yönetmelik rezalet.
Başka düzenleme var mı, Yönetmelik'ten başka? Yok.
Bugünün gerçeği budur.

mirhat arkadaşım bende sdyve gittim banada dedilerki şuan yeni başvurulara gidiyoruz yeni başvurular bitince eskiler güncellenecek eskilerin hane ziyaretleri başlıyacak

bana kalırsa gevşek davranmayalım heryere mail atalım ben faceden tvittten yazdım bunların ne yapacağı belli olmaz eskilere gitmicez derler giderler ama bana bu gün denilen yeni başvurulardan sonra eskilere gidilecekmiş baksanıza bir sayfada akılıç diye bi arkadaşın evine şimdiden ve cumartesi günü gitmişler o arkadaş yenide baş vurmamış maaş alıyormuş

Vala ne bilim bende şaşırdım napcamı kime inancamı walera

Cumartesi memur gelmez bence walera

Yapıcak tek şey maaş gününü beklemek 36 gün sonra nolcaı belli olur

Yeni başvurular hiç bitmezki walera hergün başvuran oluo

2022 maaşı dedikoduları

Yok kesilecekmiş yok yeniden rapor alınacakmış yok rapor oranı tekrar gözden geçirilecekmiş yok mart maaşı alınmasında sıkıntı olabilirmiş falan filan.
Doğrusu ne bu işin. Forum 2022 konularıyla şişti. Biri diyor kesilecek diğeri diyor aynen devam. Ne bu iş yahu. Bana bu işin hakikatini anlatır mısınız.

Teşekkürler..

Üst Alt