Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%28 raporum var. Sonradan yakalandığım Gut hastalığı ile rapor oranım kaça çıkar?

mesen

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Sol elimin bağparmağı koptu işaret parmağı elin eklem yerinden hareketsiz parmak çalışmıyor ve çok zzayıf ve güçsüzbunlara önce vergi indiriminden %28 rapor verilmişti şimdi ilave olarak gut hastasıyım ve safra kesesi amaliyatla alındı yüzde kaç rapor verilir vergi indirimi için

Hastalığın yol açtığı hareket kısıtlılığı önemli olsa gerek. Bunu değerlendirmek de doktorunuzun işi... %28'in %40'a tamamlanması için en az %16 daha oran gerekli size...

Buca seyfi demrsoy hastanesine özürlü raporu için başvurdum yüzde kaç rapor verilir

Merhaba 2 gün önce İzmir buca seyfi demirsoy hastanesine rapor için başvurdum bütün heyet doktorlarını gezdim formumda yazan ibareler şunlar

dahiliye HT %10
Behçet hastalığı? dermotoli ye sevk etti

dermotoloji Hasta görüldü oral mukazoda aft lezyon saptandı genital ülser gövdede alfaifom lezyonlar mevcut hasta imuran kortizon ve kolsişin tedavisi almaktadır ancak tedavi tepecik eğitim hastanesinde romatoloji bölümünde başlamış olup hastanın tedaviye dirençli olup olmadığı değerlendirilemedi hastanın mevcut tedavi ile 1ay takibi ve daha sonra tekrardan muayenesi önerildi

Noroloji Sağlam

Genel cerrahi safra kesesi yok

Göz Sağlam

KBB
odimetri testine gönderdi (gürültülü alanda çalıştığımdan az duyu kaybı var )

Fizik tedavi Sol el başparmakta agenezi ortopedi görüşü uygundur ortopediye gönderdi

Ortopedi Sol el başparmak boy amputasyonu yapılmış tablo 2.7 e göre %23 maluliyet yaratır. sol el 2. parmak mcp eklem loveseti s(20-0-40 derece)sol el 2. parmak pil eklem lovezeti s(10-10-40 derece)tablo 2.4 göre pip eklem için %4 mcp eklem hareket kısıtlığı içinde %4 malulliyet yaratır

Psikiyatri Depresyon belirtileri nedeni ile tedavi görüyor depresyon tedavisinden yarar görür

Sonuç olarak 1 ay bekleyeceğim sakatlık özürlük tablosuna göre
behçet hastalığı için dermotoloji aşağıdaki oranların birtanesini vermesi gerekiyor buna göre ben %40 geçebilirmiyim birde vergi indirimi için kullanabilirmiyim bu raporu oranım düşürülürmü
[SIZE=3][FONT=Calibri]Behçethastalığı
[/FONT]
[/SIZE][FONT=Calibri][SIZE=3]1-Tedavialtında hafif ve orta derecede mukokutanöz Behçet hastalığı 10[/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Calibri]
2-Tedaviyedirençli şiddetli mukokutanöz Behçet hastalığı 20[/FONT]
[/SIZE]

23 + 10 + 4 + 4 = % 37 yapar.

Behçetten % 10 eklenirse bu durumda: 23 + 10 + 10 + 4 + 4 = % 42 yapar.

Teşekkür ederim oturanboğa inş behçeti yok saymazlar ilaç raporlarım var tahminime göre minimum %10 vermesi gerekiyor doktorun da 1 ay izleme vermesi %10 mu yoksa %20 mi olacağını belirlemek bakalım bu ayın 22 sinde gidecem ozaman belli olacak Birde şunu öğrenmek istiyorum bu raporu vergi indirimi için kullanabilirmiyim forumlara bakıyorum Ankara oranları sürekli düşüyormuş böyle bir şey yapma hakkı varmı?

bugün dermotolijiye gittim behçet için %10 verdi
23+4+4+10+10 oldu inş bu oranları dikkate alırlar salı gününede heyet randevusu verdiler dilekçeye 193 yararlanmak istiyorum diye not düştüler

evet %42 verdiler ama malesef raporumu alamadım bugün dr iş bırakma eylemine takıldı eksik imzalar olduğu için nasipse yarın alacağım şimdi bu raporla neler yapmam gerekiyor

bugün vergi dairesine gittim evraklarımı teslim ettim aslı gibi olan raporumu kabul etmedi orjinal raporumu aldılar bundan sonraki süreç nasıl işliyecek kaç gün sonra belli olllur vergi indiriminden faydalanıp fatdalanmayacağımız

Orjinal raporu vermeseydiniz keşke. İlerde başka amaçlar için de kullanabilirdiniz... Ben olsam yarın ilk iş gider, orjinal raporu alıp nüshayı onlara verirdim. Bu konuda gelirler idaresi başkanlığının görüşü çok çok nettir (bkz):

Başka amaçlarla alınmış raporlar sakatlık indiriminde de geçerli midir?
Sakatlık indiriminden yararlanmak için genel uygulama ilgilinin rapor almak üzere gerekli belgelerle ilgili müdürlüğe başvurması, ilgili müdürlükçe hastaneye sevk edilerek rapor aldırılması olmakla birlikte; vatandaşların mağdur edilmemesi için diğer kurumların sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabilmelerine imkan sağlamaktadır. Bu uygulama ile kişiler yeniden rapor alma külfetinden kurtarılmaktadır.​

Üst Alt