Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

28 yıllık memurum. %40 üzeri rapor alarak emekli olursam düşük maaş mı bağlanır?

REŞADİYELİ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
28 yıl hizmet, 2200 ek gösterge, 1/4 derecede memurum,
2 yıl önce araç dışı trafik kazası sonucu vücudumun çeşitli yerlerinde oluşan sağlık problemleri nedeniyle emekli olmak istiyorum,
ancak normal emeklilik için yaş sınırı 51 yaşında oluyor daha 5 yıl var, bu nedenle ya malülen ya da engelli emeklilik için müracaat etmek istiyorum,

raporum %40 civarı olursa maaş ve ikramiye yönünden normal emekliye göre kaybım olur mu, ne kadar maaş ve ikramiye olur,

bir türlü cevap alacağım kimse bulamadım, burda uzman arkadaşlara rica etsem bana yardımcı olabilirlerse ona göre müracaatımı yapayım, çok fazla mağdur olmayayım, saygılarımla

REŞADİYELİ

Emeklilik için 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine tabisiniz:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,​

Maaş yönünden hiç bir kaybınız olmaz. Hele ki yıllar öncesinden emekli maaşı almaya başlayacağınızı düşününce...
İkramiye ise çalışılan yılla hesaplanır. Orada 5 yıllık bir kaybınız olur

Vergi indirimi mi, yoksa malulen emeklilik mi daha avantajlı?

28 yıllık memurum ve 47 yaşındayım, 3 yıl önce trafik kazası geçirdim ve %65 rapor var, raporu işyerime dilekçe ekinde malülen emeklilik talebiyle verdim, aradan yaklaşık 3 ay geçti halen sonuç alamadım,

süreç ne kadar sürer bilmiyorum acaba vergi indirimine de mi müracaat etsem diye düşünüyorum, malülen red gelme ihtimaline karşı ne yapsam bilmiyorum, vergi indirimli emeklilik için ne yapmam gerek bimiyorum, malülen mi , vergi indirimli emeklilik mi hangisi daha avantajlı bilmiyorum,

zira mağdurum işyerine gidiş gelişler kabus oluyor ayaklar kırıklar boyun kırık omuz kırık tümü platin ve vidalı bastonla zorlana zorlana işkenceyle yürüyorum , saygıdeğer üstatların bana yol göstermesini ve aydınlatmasını bekliyorum,saygılarımla

REŞADİYELİ

Başvurunuzun sonucu gelsin, ondan sonra bir şey yapılması gerekiyorsa yaparsınız. Şu anda beklemekten başka yapacak bişey yok

Ama 3 ay çok uzun bir zaman. Dosyanın akıbetini kurumunuza sorduğunuzda ne diyorlar?

cicikıs
evet kaza sonucu aldığım engelli raporu, mecburen emeklilik istedim çünkü görev yerine gidiş gelişler işkence malülen emeklilik o nedenle istedim, zira hizmet 28 yıl olmasına rağmen normal emeklilik için yaş a takılıyorum

OturanBoğa
teşekkürle OTURANBOĞA, dosyanın akıbetini sordum işyerine, sgk ankara dan dosya da eksik evrak varmış gerekli olan evraklar istenmiş dediler, karşılıklı yazışmalar ve bekleme moduna girdim elimden bişey gelmiyor, hızlandırmak için...

Benim anlamadığım artık malül değil engellisiniz. Zira elimde %65 oranında raporum var diyorsunuz. 28 yıl hizmet süreniz var sanırım sonradan sakatlananlar için olan şartları da taşıyorsunuz o halde neden malülen emeklilik dilekçesi verdiniz? ben onu anlayamadım. REŞADİYELİ

Son zamanlarda ülkemizdeki Fetö terör örgütü soruşturmaları gereği emeklilik işlemlerinde de bayağı bir ince eleyip sık döküyorlar. Uzun sürmesinin nedeni bu. Ama üç ayda gerçekten uzun bir süre. Artık akşama sabaha belli olur. Hakkınızda hayırlı olsun.

sağol teşekkürler iyi dilekleriniz için

@cicikıs
Sayın Cicikıs teşekkürler ilginiz için, yaş engeli olduğu için malülen talepte bulundum, kurummda kimse bişey bilmiyo ki bana yol gösteren yok , bende araştırıp bu şekilde yol buldum emekli olmak için, peki ne yapmam gerekirdi yardımcı olunuz lütfen, biraz bildiklerinizle beni aydınlatırmııız ,saygılar selamlar

@UZAKLAR

iyi dilekleriniz için teşekkürle UZAKLAR

iki konuda yeterli bilginiz olmadığını düşünüyorum.

1. Malül emeklilik yerine engelli emeklilik deneyiniz. ikisi farklı konu ama ikincisi öneririm: engelli emeklilik..
2. Konu: görev esnasında mı sakatlandınız? Cevabı bilirsek iyi yardımcı olabiliriz. İşgücü kaybı maaşı ayrıca var yani..

o zaman 2 maaş birden almalısınız. İşgücü kaybı maaşı bağlatmalısınız. ve gerekirse engelli emeklilik talep edin.
İşgücü kaybı maaşı bağlatmalısınız: sizin hakkınız...
Not: emekli olduğunuzda en yüksek maaşı tam, diğeri biri yarım alırsınız.

emekli değilseniz işgücü kaybı maaşı ayrıca alabilirsiniz.

Bence de, malulen değil erken yaşlılık emekliliği isteseydiniz 5510 sayılı yasa geçici 4 md 6.fıkrası gereğince, malulen olmaz sizinkisi çünkü rapor tek orandan %60 ve üzeri olacak malülende. (gerçi malülene de gerek yok ya)

https://uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/LogoutAction.do

Ayrıca bu linke göre maaşınızı ve emeklilik ikramiyenizi hesaplayabilirsiniz.

Benim hesaplamama göre 85 bin tl civarı ikramiye ve 2.461 tl de aylık maaş.

Üst Alt