Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

29 derece dorselomber skolyozla askerden muaf olur muyum?

celal32

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Mart 2016 güncel:
askerliğimin dördüncü ayında kasımpaşa asker hastanesinden barışta elverişsizdir savaşta çagıralabilir diye rapor aldım

:(merhaba benim 29 derece dorselomber skolyozum var acemi birliğinde gataya gittim orada 23 derece ölçtüler usta birliğinde kasımpaşa asker hastanesine gittim film sonucu 29 derece dorselomber skolyoz dedi oradaki tabib yarbay seni heyete çıkaracağım ama kesin birşey yok belki çürük verirler belkide vermezler dedi ama benim dayanacak gücüm kalmadı 3 ayda çektiğim acıları ben biliyorum gatadan kasımpaşaya sürekli mekik dokudum kendi birliğimdeki komutanlarada derdimi anlatamıyorum sizce bu derece muaf olmaya yeterlimidir? lütfen acil cevap verin!

Arkadas askere gitmeden niye hastahaneye sevk ettirmedin kendini. Amcamida gece korlugunden soylemeden gitti 4 ay sonra gonderdiler ne cekti.
Bende gitmeden gece korlugunden hastahaneye sevk ettirip muaf oldum skolyoz olupta muaf olmama gibi bi durumuda ilk kez duyuyorum. Muayenede soymadilarmi sizi nasil fark etmezler. Milletin erkekligine kadar baktilarda seni nasil en basta es gectiler anlamak mumkun degil bu duzeni.

gatadaki doktorlar hep baştan savdı spor istirati vs zatne konuşmana bile izin vermiyor oradaki üstteğmen benim şimdi ne yapmam gerekiyor bu durumda nasıl muaf olabilirim kasımpaşaya gataya gitmekden bıktım artık günde çelik yelek miğfer silahla 6 saat nöbet spor silahlı hareketler yapmaktan delirecek durumdayım

revire çıktım kasımpaşa asker hastanesine sevk etti bir ay sonraya sıra verdiler gittim oradaki tabib yarbay heyete çıkaracagım dedi ama kesin bişey yok belki gönderirler yoksa devam edersin dedi doktor izne çıktığı için heyetede çıkamadım gataya sevk ettirdim oradaki üstteğmende kasımpaşada çık heyete dedi resmen kovdu 14 gün yok dedim benim kararıma skolyoz tanısı ile gelen hastanın kasımpaşa asker hastanesinde heyete çıkması uygundur yazmış yanınada yardımcı doç e. bilmem neyin onayı vardır yazmış bi oraya bi buraya gitmekten bıktım ne yapmalıyım bilmiyorum

celal32 eğildiğin zaman görüntüde ki bozukluğa çok dikkat ediyorlar söyledikleri gibi gidip çıkacaksın heyete büyük ihtimalle muaf tutulursun bide röntgenden derece ölçecekler tekrar geçmiş olsun

heyet askerliğe elverişlidir derse nasıl bir yol izlemeliyim

celal32 komando olamaz askerliğe elverişlidir der ise heyet bölüğüne giden yolu izleyeceksin işte asfalt bir yol :)

ben şuan istanbul atatürk hava limanı jandarma koruma bölüğünde askerim zaten sorun o :)

onu bilmiyorum kardeşimde ben bu işten nasıl kurtulabilirim bi fikrin varmı :)

celal32 kurtulabilecek bir durum yok ama sağlığın el veriyorsa yerine getir layığıyla vatani görev bu şafak kaç bu arada

kardeşim sağlığım el verse acı çekmesem neden bir an önce kurtulmaya çalışıyım felçli gibi geziyorum ortada 78 günüm var daha ama bir gün bile dayanacak gücüm yok

celal32 hiç muayene etmediler mi bilmiyorum ne diyebilirim ben sürekli git revire sevkini iste buna ben karar verecek olsam halinden anlarım ama heyete kalmış bir durum geçmiş olsun 5e 2 sin sanırım çömezim benim 78 de elektrik faturası gibi :)

askerlikten muafiyet için skolyozun derecesi kaç olmalı detaylı bilgisi olan lütfen ?

:(askerlikten muafiyet için skolyozun derecesi kaç olmalı detaylı bilgisi olan lütfen ? 29 derece dolselomber 2 açılı skolyoz yeterlimi ben şuan askerim çok fazla acı çekiyorum :(

celal32 anladım poşet diyosun :) hakkında doğru kararın verilmesini temenni ediyorum hadi iyi geceler

tsk da çuval olmaktan iyidir :) iyi geceler kardeşim :)

Omurganın görünüşünü bozacak derecede açı yapan kompansatris açı gösteren tüberküloza bağlı bulunmayan eğiklik ve şekil bozuklukları (skolyoz, kifoz, jibozite,lordoz vb.) Bu omurganın görünüşünü bozacak derece kaç ve kompansatris açı gtöstermek nedir bilen varsa açıklayabilirmi lütfen.

celal32 omurganın görünüşünü bozacak şekilde skolyoz sana dışardan bakıldığında eğildiğinde belli olan demek

Askerdeyeken muaf raporu aldım şuan hala askemiyim

Merhaba arkadaşlar ben askerliğimin dördüncü ayında kasımpaşa asker hastanesinden barışta elverişsizdir savaşta çagıralabilir diye rapor aldım normalde askerliğim mayısın 1 inde bitecekti şuan işe girmemde bir askınca varmı asker olarakmı görünüyorum?

raporum onaylanmış kara olarakda ; ortopedi servisi hastanın yapılan muayenesinde dorsal skolyoz gözlendi. hastanın planlanan grafisinde skolyozun açısı 29 derece olarak rapor edildi.
radyoloji servisi; vertebra grafileri, dorsal(iki yön); , vertabra grafileri, lomber (iki yön ); trakolomber grafisitorakal 5 ve 6 da ve l3 ile l4 vertebralar arası disk mesafeleri izlenmeyip bu düzeylerde füzyon mevcuttur. görünüm blok vertebraleri lehine yorumlanmıştır. ayrıca muhtemel t4 vertebrada sol üçgen şeklinde hem vertebrta görünümü dikkat çekmektedir. bu nedenle bu düzeyde üst ve orta trokal vertebralarda açıklığı sağa bakan hafif derece skolyoz dikkat çekmektedir (cobb açısı 29 derece)

celal32

Sonuç ne oldu? İfadelerden anlaşılan sanki az bir skolyoz var ve bu durum muafiyet sağlamaz gibi.

kasımpaşa asker hastanesine gittim yatışımı verdi sağoşsun yarbay hekim sonra cuma günü heyete çıkardılar savaşta elverişsizdir barışta çağırılabilir diye muaf raporu verdiler

Üst Alt