Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

29 derece skolyozum var. Ameliyattan sonra kaç santim boyum uzar?

ricardodiaz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
benim 29 derece skolyozum var doktor istersen şimdi amelyat olabilirsin istersen 15 yıl sonra da olabilirsin dedi ben şimdi istiyorum çünkü erken daha iyi galiba sizce ne yapmalıyım kararı bana bıraktılar ve skolyoz amelyatından sonra boy uzaması oluyor mu acaba? şimdiden teşekkürler

Merhaba 29 derece scolyoz için hemen ameliyat olma bence benim de 18 yaşında iken yeğenim de scolyoz teşhisi konuldu doktor istersen amliyat ol dedi ama tekrarlıyabiliyor korse vb şeylerle desteklenmesse. Yüzme en iyi spor sırt kaslarını güçlendirmek için doktor önerdi.şuanda 23 yaşında ve scolyozunda gerileme var ameliyat en son çözüm...

29 derece çok düşük bir yamukluk 40 dereceden aşağısı için ameliyat etmiyorlar diye biliyorum birde 29 derece de kayda değer bir uzama olacağını sanmıyorum geçmiş olsun

benim 15 yaşındayken 15 derece falandı şimdi 29 a yükseldi 2 yılda hafif ağrılarda var spor da yapıyordum işe yaramadı sizce ne yapmalıyım?

En iyi si yüzme düzenli bir şekilde yüzme ile uğraşmakta fayda var doktorunuzla yada fiziktedavi doktorlarıyla görüşebilirseniz daha deytaylı hareketlerle destekleyip sırt kaslarınızı güçlendirebilirsizniz.Çünkğ scolyozun nedeni belli değil tekrar lama olabilmekte oyüzden geç kalmadan tedavi sürecinize girebilirsiniz.Ameliyat dedim gibi en son çare yaşında genç olduğundan erken ve rahat bir şekilde toparlarsınız.

bana hiç bir şey önermedi doktor fizik harekette vermedi yüzme de demedi sadece büyüyünce çok ağrı yapar dedi hertürlü ameliyat olcam yani ama istersem şimdi istersem 15 yıl sonra dedi ne zaman yapmalıyım sizce ama sırtım sol tarafta ağrı yapıyor hafif şişiklik var

Çapa ortopedi bölüm doktorları bu alanda iyiler hatırlamadımdan dolayı doktor ismini vercemicem ezbere konuşmak şstemem ama başka doktorlara gidin rötgen ve raporlarınıza göre yol göstereceklerdir acele karar vermeyin derim ben.

tamam bir daha gidicez zaten bakıp karar vercek doktor teşekkürler yardımlar için

arkadaşım her gel ameliyat edeyim diyene inanma egzersizlerini yaparsan öyle söylediği gibi ağrı yapmaz illa ameliyat olucam dersen 2-3 sene daha dayan vücudun otursun en azından uzaman dursun

siz gene eğrilik derecenizi biliyorsunuz ben onu bile bilmiyorum saolsun bir doktorum vardı 10 yaşında acil ameliyata aldı ani ilerleme var diye kemiği dondurmakla yetinmiş hiç bir şekilde düzeltme yapmamış 1yıl önce hafif hafif ağrılarım başladı doktora gittim hala eğriliklerimin olduğunu söyledi ve şimdi doktor arayışı içindeyim sakaryada bir doktor varmış kamil çağrı köse haftaya çarşamba randevu aldım gidelim bakalım kendisi ne diycek sizlerde istanbulda iyi doktorlar varsa önerirseniz mutlu olurum

pazartesi günü sabah ameliyat olcakmışım :( hayatımda ne gibi zorluklar olcak body veya dövüş sporu yapabilcek miyim acaba :(

40 derecenin altındakilerde korse tavsiye edilir ameliyat tercih edilmez.29 derece hiç bişey yaw :) kaç yaşındasın? bizim gibi olsan napcan :D benim 65-75 arasıydı derecesi şimdi yine ilerledi. korse ve yüzme en iyi çözüm ameliyat olma. boy uzamasına gelince 29 derece çok az benim 90'dan indi 3 cm falan uzadı. 3-5 cm boy uzaması içinde ameliyat olmaya değmez.

17 yaşındayım.60 derece skolyozum var.dr ameliyat şart ama acil değil dedi ve hastalığım 30 sene sonra ancak sıkıntı yaratırmış.fizik tedavi olduğum merkezdeki uzmanlar sonuna kadar diren belki açı değişir korseye devam edelim dediler ama ben zorunlu değil kendi isteğimle ameliyat olmak istiyorum .geç kalmış olmaktan korkuyorum.sizce zamanla açımda bir düzelme olma ihtimali var mı?ameliyatı seneye mi daha sonra mı olmalıyım.daha önce ameliyat olup pişman olan var mı aranızda?yardımlarınıza ihtiyacım var.:confused::(

iremcim biraz daha beklemeni tavsiye ederim, nedenine gelince gelişim çağındasın ve büyümen henüz durmamış. büyümen ve gelişmen durana kadar bekle baktın bi düzelme olmadı o zaman olursun ve 3-4 yıla kadar teknoloji biraz daha ilerler ve belki şuan ameliyat olursan ilerde pişman olursun bu yöntemle olsaydım belki daha iyi olurdu diye ama yinede sen bilirsin. 60 çok bi derece değil benim 65-75 gibi bişi tam ölçülemiyor ne yazık ki :D o yüzden sana abla tavsiyesi birazcık bekle kuzucum.

ileride geç kalmış olmak istemiyorum.zaten sonra üniversite sınavı falan vaktim olmayacak o yüzden sorunum olmasa da önümüzdeki yıl olma kararı aldım çünkü sonra üniversite ve iş hayatı derken vakit yok,yoğunlaşmadan olayım dedim bende.

Üst Alt