Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2960 pirim günü, 2006 sigorta başlangıcı ve %90 raporla ne zaman emekli olurum?

Todlicher77

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Benim 2006 yılı 9. Ay ssk girişim yapıldı 2006-2008 yılları arasında toplam 324 pirim gün sayım mevcut. Fakat 2009 yılından 2016 yılına kadar 1.610 pirim ile %53 engelli olarak çalıştım engelli statüsünde. Son 1 yılımı ise %90 engelli olarak halen çalışmaktayım .

Son 3 yıldır banka tarafından özel sigortalı çalışmaktayım . Özel sigorta dahil toplam 2.960 pirim gün sayım mevcut. Bu şartlar altında erken emeklilik hakkım varmı ve maaş olarak ne kadar alabilirim konu hakkında bilgilerinize sunarım

15 yıl 3.600 gün ile emekli olabilirsiniz. tabi vergi indiriminiz olması lazım.

Todlicher77

Vergi indirimin oldugunu farz ederk söyle denilebilir.

Vergi indirimi emekliligi icin en az %40 rapor + 3600 gün prim + 15 yil sigortali olmak/süresi

ilk ise girisin 2006 yili ise?!! 11 sene sigortalilik süren var.YETMEZ!!!!!!!!!!!!!

Ha,dersen ben maulen emekli olmak istiyorum,O zaman sartlarin tamamlanmis ve uygun,ANCAK; Malulen emekli olmak icin %60 rapor lazim.Malulen emeklilik bir hayli mesakatli,Bildigim kadariyla tek hastaliktan %60 oran alman lazim

iyi günler

hopeless73

Ben 2008 yulında %53 engelli olarak çalıştım böbrek nakli oldum yalnız son 2 yıldır ise %90 ile çalışıyorum fark ediyormu malulen emeklilikde

Eger tek hastaliktan 560 alirsaniz malulen emkli olabilirsiniz.Yanliz,SGK sizi hastaneye sevk etmeli,Elinizdeki oran vergi indirim oldugundan gecersiz.SGK ya ugrayin bir danisin derim

@Todlicher77

Eğer ilk sigortalı olduğunuz tarihte diyalize giriyor ya da nakil olmuş değil idiyseniz, şu anda malulen emekli olabilirsiniz.

700 TL'lerde malulen emekli maaşı ile geçinmek sıkıntı değilse, bu taleple sigorta müdürlüğüne başvurun, sizi hastaneye sevk etsinler. Nakil olduğunuz tespit edilir ve malulen emekliliğiniz onaylanır. Unutmayın, malulen emekli olanlar emekli maaşlarını kestirmeden çalışamazlar

Üst Alt