Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
3-4 yıldır işitme cihazı kullanıyorum. Okulda ya da evde neler önerirsiniz?
mrb ben 17 yaşında lise 3 e gidiyorum.. ben 3 4 yıldır tek sol kulakta olmak üzere işitme cihazı kullanıyorum şimdi benim gibi olan varsa anlar ben hocayı anlamakta güçlük çekiyorum bügün cihazın ayarını normal olan 2 den 3e çıkarınca daha iyi duydum gibi ama bu kezde sınıfın gürültüsünden sesler çok fena karıştı acaba filtreme cihazı kullansam işe yarar mı mesala sadece hocanın söylediklerini filtrese yeter, ve ben 2. kulaklığı alsam çok fark eder mi çünkü kulaklık takmadığım tarafımda ve arkadamda konuşulanları anlamamakla birlikte yeterince duyamıyorumda ayrıca ben cep telefonu için filtreleme cihazı falan var mı mesala tv için olanlar cep telefonu içinde varmıdır... şimdiden tşk ederim..
vardır da ne kadar işe yarar orası bilinmez. hocayı anlamak için fm cihazları baya yardımcı oluyormus. 2. cihaz tabi ki daha yararlı olur.sesini acarsan ya kulaın daha fazla ses isteyecek ya da kaybın daha da artacaktır tam bilmiyorum da kendi dusuncemi solyrm. db lerini yazarsan kendimce daha doru bi cevap yazablrm.
demek işitme kaybının sabit kalıcanı dusunenlerdensin. ailen kaybını kabullenememiş sanırım, işitme engelli olunca anca kabullenirler. ilk olcumunu sole bari
Siemens Nitro BTE şöyle birşey buldum tam istediklerimi karşılıyor gibi...
hocam acı gerçeği yüzüme vurdun...bu kayıp nereye kadar gider % 100 olur mu artık ne gerekiyorsa yapacağım.. sitede sorun var galiba alıntı olarak kendi mesajımı gösteriyor..
%100 ü brak 120 de olur. yok lan sana bişi olmaz 90 dan sora pek ilerlemio da 90 da da bişi anlamıosn zaten.ne zmn basladı senin kayıp yenisin brz sanrm ya da hic ilgilenmemişin..
hocam ilgilenmedim diyelim şuna % 120 yi görünce şok oldum... ben 3-4 yıldır kullanıyorum... sadece uzaktan fazla yüksek sesleri duyuyorum yakındakileride az duyuyorum cihazsız
hani sen kontrole fln gitmek istemiosn onu anladık da ailen neden istemiyo ? kulaklarındaki db (senin deyiminle % bilmem kaclık duyma) oranlarını bilmiosn di mi?
senin cozumun uzman bir odyometrist veya odyologdur. konya da bulunur mu bilmem istanbul dakilerin bile yarısı pazarlamacı. belki de bu pazarlamacılar yuzunden gidp görunmek istemiysndr, kim bilir ..
merhabalar arkadaşın söylediği gibi fm sistemli cihaz kullanabilirsin birde çift mikrofonlu olması senin yön ayırt etmeni saglayacaktır.
kulak arkası sıemens sonic ve audıo service var denemeni tavsiye ederim denemek içi sana yer önerbilirim
benim yeni bir sorum var bu fm sistem için cihazı satın aldığım yer tamam takalım dediler benim şöyle bir sorum var şimdi sitelerde çok değişik fm sistemleri var hangisini denemeliyim ayrıca bu fm sistem için karşı tarafın birşey yapması gerekiyor mu yoksa tek ben takınca olur mu cevap verirseniz sevinirim...
bide şey yazmışsınız işitme kaybı artar diye bende sanki arttı veya bana öle geliyo beş yıldır işitme cihazı takıyorum bazen takmama rağmen duyamıyorum ve arkadaşın dediği gibi sesler karışıyor veya çok sesli ortamda çınlama yapıyor.
fm cihazı için bildigim kadarıyla kendi işitme cihazının arkasına bir cihaz daha yerlestryrsn bir de dersi anlatan hoca boynuna kolye gbi bişi takıyor. dikkat edin de dersin sonunda hoca alıp goturmesin cihazı(mazallah wc ye fln girer kulagınza şırrr şırrr die işeme sesleri gelir). işitme kaybınız artmıs olblr ya da stresli bi anınıza gelip kulak damarlarınız tıkanmıs olblr(ki bole durumlarda sakinlestikce eski haline doner).
bitane daha cihaz alın biri bozulursa öbürünüde yedek takarsınız bende 3 de rahat duyuyorum alıştım görültüler beni rahatsız etmiyo alışırsınız inş alışmak içinde zaman gerek diebilirim
senin yollarından bende geçtim....iki cihaz kullanma iki cihaz sesi değil gürültüyü arttırır....
ön sıralara oturmaya çalış malum hocalar ön sıralarda daha çok vakit geçiriyorlar...
cihazının sesini açmaya korkma nasıl rahat duyuyorsan o kadar aç...
bende orta sonda başlamıştım cihaz kullanmaya 2de başlamıştım lisede 8e çıkardığımı biliyorum....
sürekli ilerledi
yüzde 60la başladım şu anda yüzde 98...
bu arada şu anda işitme engelliler okulunda öğretmenim 28yaşındayım.
fm sistemini iki yıl öğretmen olarak kullandım alıcı mikrofon öğrtmende verici aygıt öğrencinin cihazına monte ediliyor yararlı diyebilirim....seninde işine yarayacağınnı umuyorum.
bakım istiyor biraz o kadarcıkta olsun..
ben siemens marka kullanıyorum şiddetle tavsiye ediyorum....
bu zamana kadar kullandığım cihazların hiçbiri ile tv izleyemedim ve müzik dinleyemedim.varsa yüzde 90işitme kaybı ile kulak arkası cihazla müzik dinleyebilen tv izleyebilen söylesin lütfen....
bir cihazın olsun kaliteli olsun sesi net veren olsun sesi güçlü olsun iki ayarı arasında dağlar kadar fark olsun....
bu arada senin işitme kaybın ilerleyen mi sabit mi bunu bi kesin öğren bence...
aileler ah aileler başta kabullenemiyorlar sonra neden benim çocuğum sonra cihaz aldık işte niye hala duymuyorsun demeler.....vs....burada yazmıştım lisede ilk günümde annem saçımla cihazımı kapatmak istemişti hocada beni o dağınık saçla okula almak istememişti nedenini öğrenince özür falan dilemişti amai lk günden o şekilde ..sonra inadına at kuyruğu bağlar olmuştum ...neyse çok yazdım...
konyada konevi işitme engelliler okulu var belki orada fm sistemini kullanan öğretmen vardır bi bak istersen hatta mümkünse annenle git görsün bi oradaki çocukları bence.....
cihazını daima tak arada çıkarayım falan deme o artık senin bir parçan....alışmaya çalış zamanla dış sesler arka plana kendiliğinden gidiyor zaten bence sen hep takmıyorsun cihazı....
başarılar diliyorum
konuyu açan arkadaşa ; zamanla alışırsın arkadaşım lisede bende bu zorlukları yaşadım en iyi cihazlardan almak istedim. o zamanlarda bionik kulak diye bişey vardı onlarla ilgili amerikada tedavi olacaktım ama doktorum bunun riskli olduğunu ve ameliyattan sonra en ufak bir arıza veya bişey olursa kulak geri dönüşümsüz olabilir cihazlarda faydası olmayabilir dedi ve ciddi olarak tavsiye etmedi bende ameliyat olmadım. cihaz takmaya devam ettim. sen ön sıralarda oturmaya bak. dudak okuyabiliyor musun? ben lisede zorlansam bile mücadele ettim okulu iyi derecede bitirmeyi başardım bazen anlamadığım zamanlarda dudak okuyorum. şuanda yazılım üzerine özel şirkette çalışıyorum.
nuran hocamıza ; cihazla tv ve müzikle ilgili sorun düzelmez ama ben müzik dinlerken mesela sennheiser ie-8 model kulaklığı kullanıyorum ses çok net ve bass konusunda oldukça başarılı. tanıdığın arkadaşında varsa bir kere dinleyebilirsin ama kulaklık pahalı kimse bu kadar kulaklığa para vermez gibi para benim için sorun değil alacaksam en iyisini alırım belki yurtdışında ucuzunu bulursunuz ama tr'de bulmak zor ben türkiyeden almıştım fiyatı 678,00 TL. KDV Dahil.
mysterios kardeş bi maaşın hemen hemen yarısını vermem lazım ha
dayı oğlu bilgisayar kulaklık gibi şeyler satıyor bi sorayım bakalım denerim memnun kalırsam değer dersem neden olmasın...
bilgilendirdiğin için teşekkür ederim...
nuran arkadaşımızın açıklamaların yeterli olmustur eminim.bende işitme cihazı kullanıyorum 6 yaşından beri 25 sene oldu mecburen alışıyoruz.bende sımens marka cihaz aldım öncekilerine göre iyi ama bende iki kulagıma takmam gerekiyor sağ kulağıma takıyorum.iki tanesini kafam kaldırmıyor.ne diyeyim su an kaydım 90 db bundan kötüsü olmaz iyişallah .cihaz kullanmaktan çekinmeyelim sonuçta bu sağlık başkalarının ne düşündüğü önemli değil biz başkalarına muhtaç olmadan yaşayabilmemiz bunu başarabiliyorsak ne mutlu bize
ilk önce cevap yazan üyelere tşk ederim foruma pek sık uğramadığımdan mesajlardan yeni haberim oldu.. en kapsamlı cevapı nuran arkdaşımız yazmış bende onu mesajı üzerinde sorulara cevap vereyim en önde ben oturulurum böyle bir kural koydum... ben 2. kulaklığı şundan düşündüm hocaları soldan daha net duyarken sağdan az duyduğum için 2.kulaklık iyi olur demiştim..bu fm sistemi öğretmene takmadan olmuyor galiba çünkü hocalarla konuşmayı pek sevmem açıkçası hocaya nasıl açıklayacağımı bilemiyorum aslında benim istediğim fm sistemi hocanın farkına varmadan çalışmalı....tvyi pek önemsiyorum zaten hep tartışma programı oluyor ben full cnb-e izlerim...