Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 aralık 2015 dünya engelliler günü idari izin var mı?

xkatip74

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
29
Kamuda devlet memuruyum 3 Aralık 2015 günü idari izin varmı biz engellilere, bilgisi olan var ise yazabilir mi? Saygılar

Evet var bu konuda bakanlar kurulu kararı bulunmakta

Ama 3 Aralık günü kamuda çalışanlar izinli olabilmeleri için amirinden de izin almaları gerekiyor, yoksa sorun çıkartıyorlar

Valilik ildeki tüm kurumlara yazı gönderiyor diye biliyorum.amirden izin alma olayı değilde hatırlatma yapılabilir amire. Benim müdürüm saolsun gelip kendi söylemişti yarın izinlisin gelme diye

Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'nün 2002/58 genelgesinin 3 . maddesi ''Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 AralıkDünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı
federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev
yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır''
şeklinde .

kamuda çalışıyosanız idari izinli, özel de iseniz amirinizin inisiyafine kaldınız...

http://www.basbakanlik.gov.tr/genelge_pdf/2002/2002-0320-20515.pdf#page=1

Hem engelli hem kaza geçirmiş , fizik tedaviye gidip iyileşmek isteyen ise 20 dakika geç kaldı diye amirleri tarafından sözlü tacize uğrayan , hastane asansorunu engelli personeline kullandirtmayan, torpilli ve engelsiz personelini masa başında çalıştıran , engelli persiloneline aksama kadar bahçe supurtturen, engelli tayini yle kendi kurumuna gelen personeli gelen engelliymis işime yaramaz sana göre kurumda is yok diye mobbing uygulayan engelli otoparkı ni idareciyim diye ihlal etme hakkını kendinde gören zihniyet lerden uzaklaşmak için 1 günlük kafa izni olmalı bu tatil....ya da İdareciler için bir gün gözleri engellileri gormesin ler diye uydurulmusta ola bilir. Engelliler günü diye bir gün başka hangi zihniyet le oluşturulmuş, bu güne kadar engellilerin sorunlarına ışık tutmuş mu , anlam veremedim doğrusu. ....

Özel is yerlerinde asla olmayan bir izin bu

15 yıldır engelli memurum ama daha bir kez bile kullandırılmadım. Yasalar çıkıyor ama uygulayan maalesef yok

özel şirkette çalışanlara niye yok. Kamu da çalışanlar gerçek engelli çalışmayanlar çakma engelli mi oluyor hey anasını satayım ya :D

Biz valilikten gelen yazı tebli edildi imza alındı bilgilendirildigimize dair perşembe yatış

Valilikten yazı geldi tebliğ edildi.3aaralik ve engelliler haftasi nin ilk günü yani 10 mayıs tatil.imzalandı..

İlkyaz aynen çnakkaleli uygulamada sıkıntı çıkıypr ya unutuluyor yada birim müdürlerinin insiyatifine kalıyor...

Üst Alt