Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Farkındalık Günü

Ahmet T

Aktif Üye
Konular
61
Reaksiyonlar
123
3 aralık Dünya engelliler gününüz kutlu olsun

3-aralik-dunya-engelliler-gunu-mesaji_1.jpg

Bir gün hepimiz engelli olabiliriz.

Bugünü kutlamayı çok doğru bulmuyorum. Farkındalık yaratmak için var olan bi gün. Benimle aynı fikirde olmayan çıkacaktır elbet ama bugünü kutladıklarında küfür etmişler gibi hissediyorum :)

Herkes birer engelli adayıdır. Tüm engelli dostlara sağlık mutluluk dilerim.

Herkes birer engelli adayıdır.

bu lafları kullanmayın lütfen. bu menfaatçi bir söylemdir, şöyle ki: yarın ben de engelli olabilirim o halde bu insanlara şu, bu, o hakları verelim... bu terk edilmiş bir yaklaşımdır.

hozgul

ewet geçmiş olsun demesinler geçmiyor çünkü
bi de en nefret ettiğim şey:acınarak bakılması

Kutlamaya bu kadar takılmaya karşıyım. Engelimizi kutlamıyorlar, günümüzü kutluyorlar. Ayrıca bunca zorluğa rağmen iş güç sahibi olabilmek, kendi başına yaşayabilmek, kendi hayatının sorumluluklarını eline alabilmek vb.herkesin harcı değil. Bu zamanda bile hala bana '' nasıl oluyor da yalnız yaşayabiliyorsun? korkmuyor musun? biz cesaret edemeyiz'' diyenler oluyor. Bu durumda aslında engelimiz kutlanılası bir hal oluyor. Ben bundan rahatsız olmuyor, tersine memnun oluyorum.

Çoğu zaman düşüncelerimden geçen şey şudur '' Şimdi ben engelli olmasaydım şunları şunları yapardım. İstediğim her şeyi kolayca elde ederdim. Mükemmel bir hayatım olurdu. Ama bir yandan bu çok basit bir yaşam şekli olurdu. Bu durumda olup da mükemmel olabilmek çok daha doyurucu bana göre''
Zoru başarmayı seven biri olduğum içindir belki de bu düşünceler. Ama dediğim gibi çok daha doyurucu.

Vicdanları Rahatlatma Günü, Günah Çıkarma...vs ötesi yok, yarın yine herşey aynı olacak.

Üst Alt