Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü idari izni hakkında

Sehribanu

Aktif Üye
Konular
152
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
3 Aralık dünya Engelliler Günü hakkında yeni bir yönetmelik mevcut mu?
Geçen yıl eski yönetmeliği gösterdiğimde bu eski valilikten yazı gelmesi gerekiyor denmişti.
Valilikler de kurumlara yazı göndermiyor sanırım.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü (İdari İzin)

Arkadaşlar bilindiği üzere 3 Aralık 2012 tarih ve 2002/58 sayılı Genelge’nin 3. Maddesi uyarınca “Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının ilk günü ve 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, engellilere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm engelliler idari izinli sayılacaktır" diye bir resmi gazetede yayımlanmış genelge var ve burada "idari izinli sayılacaktır" deniliyor. Şimdi idari amir bu tarihte idari izin vermez ise ne yapmak gerekir. Bizim amir biraz sıkıntılı iş az olsa da ve dairede kimse izinli olmasa da adam inadına idari izin vermiyor. Ama o tarihte başka biri izin istese hemen veriyor 10 mayısta bu şekilde olmuştu. Şimdi idari izin isteyeceğim vermez ise ne yapmam gerekir. O gün işe gelmezsem yaptırıma tabi tutar mı?

Alk
nette aradım ama yonetmelik yok.Teşekkür ederim yine de...

Ben özel sektördeyim beni etkilermi sadece kamu içinmi geçerli

özel sektör farklı olur, bazan kamu ya uyuyorlar ama bilemiyorum

Her Valilik bu konuda yazı göndermeyebilir. Siz kurumunuzdaki amirlerinize hatırlatın. İş yoğunluğu vs.. sebebiyle es geçilebilir.

iş yok güç yok para yok dünya engelliler günü bizim neyimize beeee...
batsın bu dünya.....

geçen hafta engelli arkaşlarımdan biri geldi, izinlere baktığımdan bana sordu, ben de 6 yıldır hiç 10 mayıs ve 3 aralıkta izin kullanmamıştım, hemen araştırdım amirler ile engelli personelimize gönderilecek bir e posta hazırladım, bakalım bir kaç gün içinde göndermeyi planlıyoruz, muhtemelen cuma günü ben de idari izinli olacam:eek:

arkadaşlar önümüzdeki sene 3 aralık cumartesi'ye denk geliyor. bu idari izin hafta sonuna denk gelirse yanıyor mu acaba? boyle bir durumda ne yapılıyor?

Merhaba arkadaşlar
memur olarak çalışırken engelli raporu aldım vergi indiriminden de yararlanıyorum
Ancak Kurum ilk işe girişte engelli girmemem nedeniyle 3 aralıkta idari izinli saymıyor
2002/58 genelgeye göre böyle bir ayrım var mı acaba İdare hata mı yapıyor

[FONT=Roboto]"2002/58 sayılı genelde idari izin hükmü: Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile [/FONT]3 Aralık Dünya Özürlüler Günü[FONT=Roboto]nde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır."
Genelge ile kesinleşmiş izin hakkımız mevcut fakat çoğu kurumda amirler bu izinleri kullanmamamız için ellerinden geleni yapıyorlar. Her seferinde 1 gün öncesinden amirlerimizi bilgilendiriyoruz fakat resmi yazı gelmediği sürece izin veremeyiz deniliyor. Yazı bugüne kadar hiç gelmedi. [/FONT]

Bugün engelli memurlara tatil mi?

3 Aralık dünya engelliler günü dolayısıyla engelli memurlara izin var mı

var benim tavsiyem 1 gün önce insan kaynaklarını arayın yarın tatil yazı gönderin diye yazı gelir sizde işe gitmezsiniz işe gittikten sonra hiç bir değeri yok sonra sanki kendi ceplerinden veriyormuş gibi kasılıyorlar

Ben Ankara da bir kamu kuruluşunda engelli memurum. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde idari izinliyim.

"3 Aralık 2002 tarihli ve 2002/58 sayılı Başbakanlık (Mülga) Genelgesi'nin 3'üncü maddesi uyarınca "3 Aralık Dünya Engelliler Günü"nde kamuda görev yapan tüm engelli personel idari izinli sayılmaktadır."

ancak nacizane önerim, izinli olduğunuzu personel birimi aracılığıyla amirinize bir gün önceden yazılı imzalatmanız, imzalamaması halinde idarecinizle ters düşmektense çalışmanız... İzin tabiiki hakkınız ne var ki çalışma hayatı böyle...

Üst Alt