Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü İzlenimlerim

Dexter07

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Antalya Engelliler Korosu olarak, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle Türkiye Engelliler Vakfı (TÜREV) Antalya şubesi tarafından bir hotelde düzenlenecek yemekli eğlenceye davet edildik.

Sözleşildiği gibi bizi alacakları yerde toplandık koro arkadaşlarımla beraber. Bizi almak için gönderdikleri araç geldi sonunda. Bir de ne görelim, ne asansörü ne de rampası olmayan 30-35 yaşında O302 model bir otobüs. Akülü sandalye kullandığım için bu otobüse binmem imkansızdı tabii ki. Eve dönüp manuel sandalyeme geçtim ve beni almak için gelecekleri yere gittim. Üç kişi beni sandalyemle birlikte kaldırıp otobüse yerleştirdiler. Otele gelince yine üç kişi beni indirdiler otobüsten. Otel, dört ay önce yapılmış olmasına rağmen engelliler hiç düşünülmemişti. Gerek girişte gerekse içeride rampa yapmışlar ama var mı, var densin diye. 45-50 derece eğimli hepsi de. Orada da yardımla girebildik otele. Neyse yemek yendi, şarkılar söylendi. Sıra dönüşe geldi. Bir çıktık lobiye, otobüs yok. Aradılar şoförü ama adam ben gelmem dedi ve gelmedi. Neyseki Kepez Bel.nin VW Volt aracı varmış. Bizi güç bela araca bindirdiler ve eve geldik. Bu arada yemek sırasında yapılan vıcık vıcık duygu sömürüsü ve hamasi engelliler günü klişelerinden oluşan konuşmalara da değinmeden geçemeyeceğim.

Yani Dünya Engelliler Gününde bize engelli olduğumuzu çok güzel hatırlattılar. Bu inceliklerinden dolayı organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum şahsım adına...

Antalya Engelliler Korosu üyelerinden
Kaan OKLU

bu kadar olur yani...
Bunlar hala farkında değiller bizim sorunlarımızdan

nereye gidiyoruz....

Herhangi bir kurumun yada şahsın bu organizasyondaki amacı "engellileri en azından bu günde hatırlamak ve elimizden gelen birşey varsa yardımcı olmak" olsaydı durum bu olur muydu ? Ya niyet böyle değil ya da bu niyet samimi değil. Ben şahsen böyle yorumlarım.

kişilerin hamasi duyğuları,BİZLERİ APTAL YERİNE KOYAR GİBİ KONUŞMALAR,YEMELER İÇMELER BEDAVA DİYE GELİP ,ekmeği benden kaşığı senden hesabı ,3 saat oyala ,sonra mı...postala gitsin...gün bitsin...yöneticeler olarak prosodürde yazılı olan uyğulan dımı ...uygulan dı...basın gördümü,boyboy resimler gazeteleri ,tv leri, süsledimi...işbitti..engelli mi..işte yaptık ya yemek,getirdik götürdük,bedava dan da yiyip içtiler..daha ne edicez..ortalıkta görünmesinler yeter..sorun çıkarıp bizleri yormasınlar ...düşün cesi...tüme yakın yetkisiz yetkililerin ortak düşünce tarzı....
sen garip,aciz,muhtaç,elinkolun bağlı, onun vah vaaah ,,tühtüüüühleri ile birde seni duygu sömürüsü ile ezmesi...yok mu...insanın insanlıktan çıktığı ...işte o an...insan bitiyor....
bizi biz gibi görmeyen ,birgün gelip bir yudum suyu ma muhtaç olur....

Düşle, verilen linkteki Hıncal ULUÇ beyin yazısını okudum. Çok beğendim. Paylaşımın için TEŞEKÜRLER. İşte yüzleşmek istenilmeyen gerçekler ...

Arkadaşlar ben engelliler iş okuluna gidiyorum bu sene ikinci senem ve daha hiçbir üst düzey yönetici, belediye başkanı,vali,kaymakam,il milli eğitim müdürü gibi yönetici müdür hatta özürlü dairesi başkanı diye kimse engelli günü, haftası ve diger günlerde dahi kise ziyaretimize gelmedi okulumuzu görmeye teftişe gelmedi ki burası açılaalı daha üç yıl oldu el insaf duyarlılık diye buna denir ama atmaya geldimi mangalda kül kalmıyor maaşallah

Teşekkürler düşle, çok beğenerek okudum Hıncal ULUÇ'un yazısını. Ülkemizde engelli olmanın gerçeklerini çok güzel anlatmış...

Üst Alt