MİLYONLARCA ENGELLİYİ BELEDİYE BAŞKANLARINA, BANKALARA ATMLERE,VALİLİKLERE, KAMU BİNALARINA, DEĞİŞENLERE........
7 Temmuz 2005 yılında Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5378 Sayılı Özürlüler Yasasının hiç bir belediyenin 7 yıl gibi bir sürede hiç bir hazırlığını yapmaması sebebi ile HAZİRAN 2012 de 3 yıl daha erteleyenlerin....
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNÜ
KUTLAMAK İSTEMİYORUM
3 Aralık Dünya Engelliler Günü, ekonomik sosyal olarak gelişmiş insana engellilerine yaşlısına değer veren onların yaşam kalitesini artırdığı için eşit ve özgürce bir yaşamayı sunabilen ülkelerde kutlanabilir.
Oysa bizim ülkemizde dünden bugüne engellilere giydirilen elbise
yardıma muhtaç anlayışıyla dilenci kıyafetidir.
...Bizler bu anlayışı kabul etmiyor ve kutlanacak bir şey yok diyoruz.
Dünden bugüne mecliste yer almış tüm siyasi partiler Bir gün kutladılar şov yaptılar 364 gün
ise sustular oyaladılar. Onlara görünmez olduk. Çöp kamyonlarında ezilip yok olduk.
Bunun için mi KUTLAMALAR YAPILACAK yoksa
eğitim için okullara giremediğimiz
Sosyal hayatın içinde değil dört duvara hapsedildiğimiz için mi yoksa
İş bulamadığımız ve yoksulluk çektiğimiz için mi?
Umutlarımız özlemlerimiz hep kuruduğu rüzgarlarda uçup gittiği için mi?
KUTLAMAYACAĞIZ VE KUTLAMALARA KATILMAYACAĞIZ
Bizlerin Bir Hayali Var ..sokağa çıktığımız da, bu kaldırama nasıl çıkarım, otobüse nasıl binerim derdi olmadan, gitmek istediğimiz yer bize uygun mu diye düşünmeden ya da kamu binalarında işimizi bir başkasının değil de kendimizin halledebildiği, gittiğimiz sosyal alanlarda wcler bize uygunmu diye düşünmeden hayatımızı sürdürebildiğimiz ve sevdiğimize sevdiğimizi söylediğimizde toplumun baskı mekanizmalarının olmadığı bir ülke istiyoruz .
Yasal düzenlemelerin yapılıp bu haklarımızın da sadece yasalarda güzel sözler olarak kalmadığı bir sürece kadar 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününü
KUTLAMAKDA KUTLATMAKDA İSTEMİYORUM .......
7 Temmuz 2005 yılında Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5378 Sayılı Özürlüler Yasasının hiç bir belediyenin 7 yıl gibi bir sürede hiç bir hazırlığını yapmaması sebebi ile HAZİRAN 2012 de 3 yıl daha erteleyenlerin....
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNÜ
KUTLAMAK İSTEMİYORUM
3 Aralık Dünya Engelliler Günü, ekonomik sosyal olarak gelişmiş insana engellilerine yaşlısına değer veren onların yaşam kalitesini artırdığı için eşit ve özgürce bir yaşamayı sunabilen ülkelerde kutlanabilir.
Oysa bizim ülkemizde dünden bugüne engellilere giydirilen elbise
yardıma muhtaç anlayışıyla dilenci kıyafetidir.
...Bizler bu anlayışı kabul etmiyor ve kutlanacak bir şey yok diyoruz.
Dünden bugüne mecliste yer almış tüm siyasi partiler Bir gün kutladılar şov yaptılar 364 gün
ise sustular oyaladılar. Onlara görünmez olduk. Çöp kamyonlarında ezilip yok olduk.
Bunun için mi KUTLAMALAR YAPILACAK yoksa
eğitim için okullara giremediğimiz
Sosyal hayatın içinde değil dört duvara hapsedildiğimiz için mi yoksa
İş bulamadığımız ve yoksulluk çektiğimiz için mi?
Umutlarımız özlemlerimiz hep kuruduğu rüzgarlarda uçup gittiği için mi?
KUTLAMAYACAĞIZ VE KUTLAMALARA KATILMAYACAĞIZ
Bizlerin Bir Hayali Var ..sokağa çıktığımız da, bu kaldırama nasıl çıkarım, otobüse nasıl binerim derdi olmadan, gitmek istediğimiz yer bize uygun mu diye düşünmeden ya da kamu binalarında işimizi bir başkasının değil de kendimizin halledebildiği, gittiğimiz sosyal alanlarda wcler bize uygunmu diye düşünmeden hayatımızı sürdürebildiğimiz ve sevdiğimize sevdiğimizi söylediğimizde toplumun baskı mekanizmalarının olmadığı bir ülke istiyoruz .
Yasal düzenlemelerin yapılıp bu haklarımızın da sadece yasalarda güzel sözler olarak kalmadığı bir sürece kadar 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününü
KUTLAMAKDA KUTLATMAKDA İSTEMİYORUM .......