Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 Aralık dünya engelliler gününü kutlamak istemiyorum

tılafsınlı

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
MİLYONLARCA ENGELLİYİ BELEDİYE BAŞKANLARINA, BANKALARA ATMLERE,VALİLİKLERE, KAMU BİNALARINA, DEĞİŞENLERE........

7 Temmuz 2005 yılında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 5378 Sayılı Özürlüler Yasasının hiç bir belediyenin 7 yıl gibi bir sürede hiç bir hazırlığını yapmaması sebebi ile HAZİRAN 2012 de 3 yıl daha erteleyenlerin....

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNÜ
KUTLAMAK İSTEMİYORUM
3 Aralık Dünya Engelliler Günü, ekonomik sosyal olarak gelişmiş insana engellilerine yaşlısına değer veren onların yaşam kalitesini artırdığı için eşit ve özgürce bir yaşamayı sunabilen ülkelerde kutlanabilir.
Oysa bizim ülkemizde dünden bugüne engellilere giydirilen elbise
yardıma muhtaç anlayışıyla dilenci kıyafetidir.
...Bizler bu anlayışı kabul etmiyor ve kutlanacak bir şey yok diyoruz.
Dünden bugüne mecliste yer almış tüm siyasi partiler Bir gün kutladılar şov yaptılar 364 gün
ise sustular oyaladılar. Onlara görünmez olduk. Çöp kamyonlarında ezilip yok olduk.
Bunun için mi KUTLAMALAR YAPILACAK yoksa
eğitim için okullara giremediğimiz
Sosyal hayatın içinde değil dört duvara hapsedildiğimiz için mi yoksa
İş bulamadığımız ve yoksulluk çektiğimiz için mi?
Umutlarımız özlemlerimiz hep kuruduğu rüzgarlarda uçup gittiği için mi?
KUTLAMAYACAĞIZ VE KUTLAMALARA KATILMAYACAĞIZ
Bizlerin Bir Hayali Var…..sokağa çıktığımız da, bu kaldırama nasıl çıkarım, otobüse nasıl binerim derdi olmadan, gitmek istediğimiz yer bize uygun mu diye düşünmeden ya da kamu binalarında işimizi bir başkasının değil de kendimizin halledebildiği, gittiğimiz sosyal alanlarda wc’ler bize uygunmu diye düşünmeden hayatımızı sürdürebildiğimiz ve sevdiğimize sevdiğimizi söylediğimizde toplumun baskı mekanizmalarının olmadığı bir ülke istiyoruz….
Yasal düzenlemelerin yapılıp bu haklarımızın da sadece yasalarda güzel sözler olarak kalmadığı bir sürece kadar 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününü
KUTLAMAKDA KUTLATMAKDA İSTEMİYORUM .......

Böyle bir günü kutlamıyorum, hala insan ahayatını bir hiç gibi gören hükümeti kınıyorum, belediyelerin engelliler için hiçbir olumlu gelişmesi yok, üzerine düşenleri yapmıyorlar.
- İşKurlarda verilen eğitim yok
- hala milyonlarca işsiz engelli vatandaşımız var
- hala kaldırımları DÜZENLENMEYEN BELEDİYELER MEVCUT, ENGELLİ park yerlerini HALA İŞGAL EDEN SIĞIRLAR MEVCUT ,ÇİFTLİĞE GİTMELERİNİ ÖNERİYORUM, engelliye ücretsiz eğitim sosyal yaşamlarını düzenlicek ve sorunlarını tartışıcak, engellileri DİNLEYECEK şehirlerde herhangibir devlet kurumu yok.
- devlet memuru 2 bin tl ile yokluk sınırında ve işçisi 800tl ile açlık sınırında olarak kabul eden bir hükümet engelliye verdiği AYLIK 250TL ACABA NE SINIRINDA ÇOK MERAK EDİYORUM...
... - HALA ENGELLİLER İÇİN BİR TOPLUKONUT PROJESİ YOK, GERÇİ OLSADA ALACAK PARAYI NEREDEN BULUCAKLAR ODA AYRI BİR MEVZUU....
- 8.5 MİLYON ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZDAN SINAVA GİREN VE KURALARA KATILANLARDAN KAÇ KİŞİ İŞ SAHİBİ OLDU?
- SOKAKTA CİKLET,MENDİL SATARAK AYDA 250 TLYE MAHKUM EDİLEN ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ ACABA HİÇ DİKKAT ÇEKMEDİMİ.
- ALIN ŞU PARAYI SİZ GÖRÜNMEZ ADAM OLUN, BİZDE GÖRMEMEZLİKTEN GELELİM ROLÜ NEREYE KADAR ENGELLİYE DAYATILICAK. ÖLME SÜRÜN PARASI NE İÇİN VERİLİYO..
BEN KUTLAMIYORUM SENEDE BİR HATIRLANAN VE ZORLA HATIRLATILAN,BAKIN BİZ HATIRLIYORUZ UNUTMADIK YALAKALIKLARINI.....KUTLAYAN KUTLASIN

İşin kutlama kısmı zaten bizler için değil; kurban bayramında koyunlarla sığırların kutlama yaptığını mı zannediyorsunuz???

ne kutlayacağız "3. sınıf vatandaş" olmayı mı? (3. sınıf da en iyimser ihtimal)

bende kutlama mantigini anlamiş değilim gercekten :D
neyi neden niçin kutluyoruz ki?
Bana sorarsaniz bir engelli birey olarak bugunde daha fazla calişip örnek birer vatandaş olmamiz cok daha mantikli ve yerinde olucaktir.

ENfER yarın kamu kurumlarında çalışan engelliler ilgili genelgeye istinaden idari izinli sayılacaklar, konuya gelirsek bencede kutlama sözcüğü saçma nesi kutlanacak, engellilerin hayatlarını kolaylaştırma adına gerek sosyal yaşamda gerek emeklilik adına gerek sokaklarda kanunen ve altyapı olarak çözümler üretin bizim gibi bireylere engelliler günü diyip insanları afişe edeceğinize ey yöneticiler, iyi geceler.

bari engelliler gününde olsun tercihler...

devletimizden bi yetkili çıkıp ösym ve işkur bu günün hediyesi diyip tercih yapmanızı bu günü seçtik diyip 20 bin engelli kamuya alınacak die medyadan duyursa o işe giremesekte gönlümüzü almış olur bu devlet..:(

[FONT=lucida grande]kutlu olsun olmasına da..
neyimizi kutluyoruz..engelli oluşumuzumu kutluyoruz..iyiki ben sakatım diye bir kutlama biraz acıtasyon gibi geliyor..
aslın da biz bu günü engellerimiz kolaylaştırıldığı gün olarak kutlamalıyız..yerel ve genel basında devlet kade[/FONT]
[FONT=lucida grande]melerin de nutuk dinleyerek 3-5 arkadaşımızı ifşa ederek bir reklamatik havada vaadlerle geçirilen bir gün olarak seyredip dertlerimizi depreştirip kaybolan devlet erkanının göz boyaması günü olarak hatıralarımıza yad ettiğimiz bir gün olarak görüp geçeceğiz..
saygılarımı sunarım..[/FONT]

Zaten maksat kutlamak değil ki. Daha iyi dilekler , temenniler , umutlar işte ...

Uyan be kardeşim uyan...

Bugün 3 ARALIK "DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ".

Ben engelli dostlarımın 3 aralık "DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ"nü kutlamıyorum.Çünkü ben onları "ÖTEKİLEŞTİRMİYORUM" Ben engelli (ki bu kelimeye bile karşıyım) "ÖZÜRLÜ" diye hitap eden özürlü'nün ÖZÜRLÜLER GÜNÜ'nü kutluyorum.

Metrolarda, kaldırımlarda, otoparklarda tekerlekli sandalye'de olan dostlarımızın haklarını bencilce, egoistçe gaspeden düşüncesiz beyinlerin engelliler günü'nü kutluyorum.

Ben bu toplumun parçası olan dostlarımızı "engelli" diye ötekileştiren düşünce özürlü, beyinsizlerin engelliler günü'nü kutluyorum.

Ben engelli dostlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak yerine zorlaştıranların engelliler günü'nü kutluyorum.

Engelli diye ofislerinde, şirketlerinde istihdam sağlamayan işverenin engelliler günü'nü kutluyorum.

Engelli diye ötekileştirerek, sizlerden binlerce kat daha yürekli ve cesur olan dostlarımı aşka layık görmeyen küçük yüreklerin engelliler günü'nü kutluyorum.

Engelli dostlarımızın ne bu sıfatlara ne de acınası gözlerle bakılmaya ihtiyaçları var.Onların sıkıntı duydukları şey engelleri değil, onlar engelleriyle yürekleri sayesinde başetmeyi öğreniyor bir şekilde,onların başedemedikleri senin, benim, onun önlerine çıkardığı engeller,dışlamalar, ötekileştirmeler.

UYAN BE KARDEŞİM UYAN...

Türkiye'de 8.5 milyon engelli var. Bugün , "engelli" diye ötekileştirdiğin dostlarımızdan çok daha desteğe muhtaç duruma düşebilirsin. Unutma "engelli" sıfatına sahip olman sadece birkaç saniye alır ve her sağlıklı insan, yarının değil, bugünün engelli adayıdır..

Bu bilinçle, farkındalıkla, erdemle ve sevgiyle yaşayabilmeniz dileğiyle...

Sevgilerimle
Ayça AKIN
Danışman & Yazar
http://www.aycaakin.com/
http://www.facebook.com/aycaakinofficialfanpage
http://twitter.com/aycakn

Katılmamak elde değil. Kaleminize sağlık..

hehehehee arkadaşlar akşam mahallede davul çaldıracam olleyyy engelli oldum diye ardından halay ve havai fişek gösterilerimiz var :D iyimi şanpanya da palatmayı düşünüyoruz :cool:

şaka bir yana devlet en azından şu bir günde bizleri hatırladığını türkiye topraklarında herkez gibi bizlerinden hakkı olduğu herkez gibi yaşama alanlarından istifade etmemiz de hakkımız olduğunu anlayıpta şu günde yapacaksa hatırlicaksa adam gibi hatrı sayılır birşey yapsada bizde diyebilsek ya evet bizlerinde var olduğunu hatırladılar işte adamlar çalışıyorlar birden bire herşey yerine oturmuyo yavaş yvaşta olsa bizler için çabalıyorlar diye bilsek ama nerde nerdeyse tv lerde plaket verecekler engellilere seni gidi sakattttt gel bağam buraya köfte hor al şu pilaketi de sesini etme gibisinden :D

Misal neden evde bakım aylığı alamayan ve çalışma durumu olamayan ama isteğe bağlı sigorta ödeme şartlarına haiz engelli bireylerin ödeyeceği primlerde bir kolaylık sağlanmaz çünkü bu şahıslar bu primleri öderken direk aile bütçesine yük biniyor nerde sosyal devlet hep laf hep laf.

Bana göre 'engelli insan yoktur engelli insana engeli hatırlatılmadığı sürece' ama bizde yollar,kaldırımlar ulaşım,kamu binaları,üniversiteler,ulaşım araçları ve ismini sayamadığım onca şey sayesinde hatırlatılıyor.Üstüne birde 3 aralık engelliler gününüz kutlu olsun diyerek yüze vuruluyor.Engel engelli kardeşimde değil engeli yüze vuran zihniyette.Bu güne kutlamak yerine üst makam vb. kişiler bir hafta boyunca belki az ama kendilerini gerçekten onların yerinde empati kurarak yaşaşınlar işte budur ilgi,sevgi,paylaşma ve saygı.İşte o zaman anlayacaklar neleri yapmaları gerektiğini ve yapacaklarını.

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü

Ne komik değil mi ? Sanki engelli olmak çok güzel birşeymiş gibi ÖZÜRLÜLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN deniliyor ve bizde bunları alkışlıyoruz... Her sene olduğu gibi bu sene de yine gözler boyanacak, bir sürü kuru laflar olacak... Madem unutulmuyoruz neden bir engelli görüldüğü zaman burun kıvırıyorsunuz, neden onları işe almıyorsunuz yada neden adam gibi okumalarına izin vermiyorsunuz ? Hani unutulmuyoruz yaaa, hani herkes birer engelli adayıdır deyip saçma sapan bir lafla gözümüzü boyamaya çalışılıyor yaa... Aslında engelli arkadaşlarımda da hatalar o kadar çok ki... Herkes hakkımızı yiyor diyorlar ama haklarını aramıyorlar, herkes bize tuhaf bakıyor diyorlar ama o insanlara karşı sadece susuyorlar... Böyle arkadaşlarım içinde söyleyebileceğim bir kelime dahi yok... Siz böyle devam edin... Ama ben böyle değilim, karşımdaki kırılsada hakkımı alıyorum... Karşımdaki kırılsada lafımı esirgemiyorum... Evet ben ENGELLİYİM ve BUNUNLA GURUR DUYUYORUM...

Arkadaşlar bunlar benim düşüncelerim tabiki bazı arkadaşlarıma sacma yada mantıksız gelebilir herkesin düşüncesine saygı duyarım....

bütün günlerde hediye veriliyor lâkin engelliler gününde hiç hediye görmedim..hediyelerinizi itina ile kabul ederim..:)benim kimse günümü kutlamadı ben arkadaşları ikaz ettim,"günümü kutlayın" diye..farkındalık açısından bugün fena değil..belki ilerki yıllarda daha bir yol kat edilir..benim size hediyem de murat menteş'ten gelsin..iyi okumalar..sevgiyle kalın..

Murat Menteş - Engellilerin mahzun olduğu toplum, komple engellidir - Murat Menteş - 12.12.2012

Üst Alt