Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nde idari izin hakkını kullanmak için ne yapmak gerek?

nayha87

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba, ben kadrolu sınıf öğretmeniyim. 3 aralık dünya özurlüler günü için yayınlanan başbakan Abdullah Gül tarafından imzalı 2002/58 sayılı genelgesi ile 3 aralık dünya özurlüler gununde kamuda çalışan özürlüler idari izinli sayılacaktır.

Bu idari izini kullanmak için bir başvuru yapmaya gerek var mı? ya da nasıl bir yol izlemek gerekir?

teşekkürler.

genelgeye aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.
GENELGE - 2002/58

kamuda çalışanlar amirlerinin bilgisi dahilinde o gün idari izinli izinli sayılırlar.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde ve 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk gününde (10 Mayıs) kamuda çalışan engelliler idari izinli, gerek duyduğum zamanlarda kullandığım bir izin bu, bence kamuyla sınırlı kalmamalı...

merhaba ben özel bir hastanede çalışıyorum iş kur gönderimiyle burda işe başladım bana işkurdan devlet memurunun sahip olduğu haklara sen de sahipsin demişlerdi
şimdi buna rağmen ben bu izni kullanamayacakmıyım

[FONT=Arial][SIZE=2]Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs sakatlar haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren konfederasyon, bağlı federasyon ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaklardır.

bu şartlara sahip iş yerlerlerinde çalışanlar idari izinli sayılmaktadır ve idari izin olduğundan dolayı bağlı olduğunuz müdür,şef,vs. izni ve bilgisi dahilinde izinli sayılıyorsunuz.
[/SIZE][/FONT]

Bir dilekçe ile bağlı olduğunuz amire" İdari izinli" olacağınızı bildirmeniz gerekiyor.Yani sadece bilgi verilmesi söz konusu. Buda gayet normal bir durum. Uygun görmeme diye bir durum olamaz olursa idari yoldan hakkınızı ararsınız.

Sadece neden kamudakiler yaralanıyor acaba.özel şirketlerde çalışanlar engelli değilmi sanki.böyle birşey varsada bence bu haksızlıktır.

Okul müdürüne bilgi vermen yeterli.

İstanbul Valiliği bir açıklama yapmadığı gibi acaba hafta 10 Mayıs da mı başladı 12 Pazartesi mi? belli değil ben yarın işe gideceğim sanırsam :)

Açıkçası 10-16 Mayıs ilk iznim olacak ama bende hiç bir şey anlamış değilim. Pazartesi günü mü kullanacağız yoksa pazar gününe geldiği için kullanmayacak mıyız. Genelge de ilk iş günü diye yazmıyor. Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü diyor. Yoksa Valilik mi karar verecek? Valilik karar verecek ise Pazartesi öğleye doğru gelir o yazı.

[FONT=Tinos]
T.C.
ANKARA VALİLİĞİ
İl Yazı İşleri Müdürlüğü​
05/05/2015​
Sayı :13688855-010.06.01-15570
Konu :10-16 Mayıs Engelliler
[/FONT]
[SIZE=4][FONT=Tinos]Haftasının İlk Gününde[/FONT][/SIZE][FONT=Tinos] İdari İzin İlgi: Başbakanlığın 03.12.2002 tarih ve 2002/58 no’lu Genelgesi. Ankara İli kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ve engellilere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile engelli kamu personelinin Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Engelliler [/FONT][SIZE=4][FONT=Tinos]Haftasının ilk gününde[/FONT][/SIZE][FONT=Tinos] talepleri halinde idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür.Bilgi ve gereğini rica ederim.

Mehmet KILIÇLAR
Ankara Valisi​
DAĞITIM:
- Vali Yardımcısı Ahmet ÇIRAKOĞLU
- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına
- İlçe Kaymakamlıklarına
- Kamu Kurum ve Kuruluşlarına
- Engelli grupları ile ilgili Vakıf ve Derneklere

[/FONT]
[FONT=Tinos]kıssaca pazartesi günü[/FONT][FONT=Tinos]

[/FONT]

Üst Alt