Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 Aralık engelliler gününde kamu çalışanı engellilerin izinli olması

Konular
19
Reaksiyonlar
0
Aslında konu başlığı "3 Aralık ve sakatlar (engelliler) haftasının ilk günüyle ilgili resmi düzenlemeye ihtiyaç var!) olmalıydı.

Arkadaşlar ben yaklaşık yedibuçuk aydır bir kamu kuruluşunda çalışıyorum ve şunu söylemeliyim ki, kendim de engelli biri olarak, sorunların büyük ölçüde bazı engelli kişilerden kaynaklandığına dair inancım birkere daha perçşinlenmiş oldu.

Ben ilk geldiğimde sakatlar haftasının ilk gününnün resmî tatil olduğunu ve bu hakkın niye kullanılmadığını sordum ve inanın bana kimse ben gelene kadar bunu amirlere söyleyip bu hakkı kullanma zahmetinde bulunmamış, hatta bu hak bazılarının pek de umurlarında değilmiş gibi geldi bana.

Uzun lafın kısası, bununla ilgili yasal düzenleme yapılması için birşeyler yapılamazmı? Çok sosyal devlet taraftarı bir adam sayılmam, ama yine de bu hakkımızı niye kullanmayalım?

3 aralık ve 10/16 mayısın ilk gününün engelli çalışanlar için tatil olduğu genelge!!

http://www.bilgec.org.tr/dosya/2013/belge/2002_58_genelge_basbakanlik.pdf
a
rkadaşlar bu linkten ilgili dosyayı indirin.2.sayfada, 3 aralık ve 10/16 mayısın ilk gününün kamudaki ve derneklerdeki engelli çalışanlar için tatil olduğunu belirten metin var..iyi günler dilerim..

"Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı
federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev
yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı
bölgedeki kamu görevlisi özürlüler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen
tatil süresince idari izinli sayılacaktır."

Dün söyledim bizim şefe oralı bile olmadı

sende keşke oralı olmasaydın da asıl amirine çıkıp söyleseydin!

sende keşke oralı olmasaydın da asıl amirine çıkıp söyleseydin!
Umurlarında mıyız ki?Adamlar her işte olduğu gibi bunda da yalakalık için "bizi düşünüyor" gibiler...
Ben @erdinç1972 arkadaşımızın yazısından sonra ki okuduğumda öğle arasıydı,direkt eve gittim.Müd.Yrd.cımıza da serzenişte bulunup:
---"Müdürüm,bugün bizlere resmi tatilmiş...",dedim.O da bana;
---"Hayırdır,niye?...",dedi.Ben de;
---"3 aralık dünya engelliler günü dolayısıyla,hem de resmi,idâri tatilmiş...",deyince;
---"Heaa,haklısın,öyle değil mi?Doğrusun yaw,doğru...",diye şaşkın ama bilerek,bilmiyormuş gibi yaptı ,ben de;
---"Müdürüm,hastaneler veya sağlıkçılar veya âmirlerimizle alâkalı gün veya zamanlarda "HASTANE HOPERLÖRLERİNDEN KAN ARANIR GİBİ ANONS YAPTIRILIYOR DA BUGÜN(dün) için,DÜNDEN(önceki gün) BİR ANONS YAPTIRILIP HANİ BENİM GİBİ HABERSİZ ÖZÜRLÜLER İÇİN RESMİ-İDÂRİ İZİN OLDUĞU DUYURULABİLİRDİ değil mi?",dedim.Bana;
---"Haklısın abi ama o iş daha üsttekilerin işi ama haklısın...",diyerek günümü kutladı ve ayrıldık...
Birşey soracağım;kovboy filmlerinde vardı,aklıma geldi,Gringo...?Sahi kim bu adam?.Derler ya Gringo'nun ahırı,işte o adam mı?.Yol yordam bilen,kanun bilen Gringo var mı?Bilip de uygulayan?ALLAH(CC),vicdân bilen?Yok değil mi?
Sayın Başbakanın her mitinginde seslendirdiği "HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN,DİLSİZ ŞEYTÂNDIR" Hz.Âli(r.a) sözünü ben de biliyorum ve şimdilik,konumum icâbı sâdece yazıyorum...

allaha bin şükür cok rahat bir işim var ve boyle extra dan tatilleri kullanmayı içim elvermiyor. güzel güzel işime geldim, mesaimi bitirdim ve cıktım .

Yanlış yapmışsınız bence Pro-license. yarın işiniz yoğunlaşıp amiriniz değişip size eziyet etmeye başlayınca istesenizde o izni kullanamayacaksınız. Bu sefer sıkıntı olacak. keşke kullansanız bu izni.

Herkese merhaba;
3 Aralıkta idari izinli sayılmamız Müdürün insiyatifinde olan bir durum mudur arkadaşlar. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen.

kamuda olanları bilmem ama özel sektörde olanlar mutlaka çalışır seve seve çalışır

Arkadaşlar ben şunu söylemek isterim;

Eğer kamudaki engellilerin hakları özelde çalışanlar için geçerli olacak şekilde genelge yayınlansa eminim ben başta olmak üzere birçok engelli memur olmaktan vazgeçer her ne hikmetse devlet bize maalesef 2. sınıf hatta 3. sınıf muamelesi yapmaya devam ediyor...

Fatma Hanım;

Genelgeyi okursanız hiç bir artı talebe gerek kalmadan idari izinli sayılırlar diyor.Amirlerinizi nasıl alıştırırsanız öyle giderler bence dirayetli davranıp kullanın ben işe başlayalı 13 yıl oldu her yıl kullanıyorum ve alıştırdım.kimsede yadırgamıyor artık.Ama biz ne çekiyorsak bu ikilik yaratan engelli arkadaşlardan çekiyoruz biri ben çok rahatım nasıl olsa istediğim zaman izin alabiliyorum deyip kullanmaz öteki korkar kullanamaz olan hepimize olur.Ne diyim Allah ıslah etsin bu arkadaşları....

merhaba

3 aralık engelliler günü engelli kamu çalışanlarına tatil. ama aday memurlar için de bu geçerli mi? aday memurlar için de geçerli ise bu maddenin resmi olarak ispatı mevcutmudur? yani kanun madde yada genelge gibi. ama (dikkat) ADAY memurların da kullanabileceğini belirten varsa paylaşabilirmisiniz?

neyzen geçen sene aday memurdum ben 3 aralıkta izinliydim

bu bütün engellilerin hakkı isteyen gider özel olsun kamuda hakkınızı isteyin kömür olmasın o hak hakkınızı yedirtmeyin kimseye :mad:

Bu sene ilkkez kullanicam resmi kurumlardaki isleri kovalamak icin gayet iyi oluyor

engelliler gununde ise gitmesem

Slm 7 yildir devlet hastanesinde taseron da calisiyorum her yil olan engelliler izni bu yil sadece mumurlara verilicekmis bize verilmicekmis.ise gitmeyi dusunmuyorum 3 aralikda benim icin bir zarar olurmu tskl."cumhur baskani devlet dayresinde calisan engelller izinlidir"deniyor bende sonucda hastanede calisan personelim

az önce engelli derneği başkanı aradı bol bol telefonla görüştüm engeliler haklarını arasın evet duydunuz seçim sizin bu saaten sonra arkadaşlar

Şu ana kadar resmi bi yazı ulaşmadı okuluma geçen senelerde atılıyormuş resmi yazı...

istiyorsan gel izmir nezihe ;) alayım murat 131 gezdireyim bütün avrupayı beye:cool:

saka saka

Az once mudur aradi tum engellilere izin varmis tskl arkadaslar :)

3 Aralık Engeliler Günü Resmi Tatil Mi?

Merhaba arkadaşlar ben bir kamu hastanesinde çalışıyorum acaba 3 Aralık Engeliler Günün de engelilere yönelik resmi tatil var mı?

valla ben de kamu hastanesinde çalışıyorum hatta personel birimindeyim ama tık gelmedi bu konu hakkında! İç yazışmalara falan da bakıyorum probelden vs falan ama dediğim gibi yazışma falan yoktu ilginç.

10 mayıs ve 3 aralıkta izin idarinin gönlüne bırakılmış durumda. benim çalıştığım kurumda duyuru yapılmadı ben bildiğim için dilekçe verdim ama bir arkadaşım sorumlusu istemedi diye dilekçe vermediler neymiş özel durumlarda izin veriyormuş arayı bozmamalıymış.

oldum olası bu tür izinlere karşıyım ben,kamuda çalışan bir memur olarak yeteri kadar izin kullanıyorum,hafta sonu izinim var,bayramda izinim var,yılbaşında keza yine aynı şekilde izinim var,senelik iizinden hiç bahsetmiyorum:),ayrıca işim oldugunda istedigim zaman saatlik yada günlük iizn alabiliyorum,kamuda çalışan çok kişilerde böyle çevremde gördügüm kadarıyla,bu durumda benim amirimden böyle bir hakkım var deyipte izin istemem benim vicdanıma pek uymaz:),tabi kullananan arkadaşlarada saygı duyarım herkesin düşüncesi ve çalışma ortamları farklıdır...

bügün saat: 14.00 izmir çiğli de 3 aralık engelliler için toplantı yapılacak haberiniz olsun izmir de ikamet eden varsa buyursun gelsin engeliler hakkında sorunlarınız varsa iletirim.

Beyinlerdeki engel olmadığı bir dunya

Beyinlerdeki engelin olmadığı bir dunya için 3 aralık dünya engelliler günü kutlu olsun

Üst Alt