Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 ay çalişma durumunda hasta bakim maasi kesilir mi?

hucco

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar iyi geceler benim babam %98 engelli ve evde annem ben babam yaşıyoruz .
Annem babama bakıyor ve hasta bakım maaşı alıyoruz .
Ben ise inşaat mühendisliği okuyorum ve bu yaz staj görüyorum ve staj yaptığım firma 1300 tl maaş verecek.
Ve yaz boyu çalışmayı düşünüyorum .
Şimdi merak ettiğim şu bu 3 aylık sürede biz limit gelir değerini aşıyor olacaz bu maaşın kesilmesine neden olur mu ?
Yani ben 3 ay çalıştım diye maaş kesilecek mi bunun bi açıklaması var mıdir ?
Annem bakanlığa sorduğunda belli olmaz demişler açık bi cevap verememisler lütfen her okuyan bilgilendirsin çünkü bu maaşa ihtiyacımız var

hucco
Direkt aylığa 1.300 tl eklenmez, yıllık hesaplanıp aylık ortalaması alınır.
Siz 3 ay çalışacaksınız, 1300 x 3 = 3.900
3900 / 12 = 325
325 / 3 kişi = 108
Hanede kişi başı aylık geliri sadece 108 tl yükseltecektir bu durum.
Bu 108 tl eklendiğinde kişi başı hane aylık geliri 785 tl yi aşmıyorsa sıkıntı olmaz, aylığınız devam eder.

Ufukalp bende bu hesabı düşünmüştüm mantıklı olan bu şekilde olması fakat kesin midir böyle olacağı yani ilk başta bu şekilde hesaplaniyor ama emin olup ona göre hesap yaapabilir miyim

hucco
Evet geliriniz sadece 3 aylık olacağına göre hesap da bu şekilde olacaktır.

Benim korkum 1 aylık limit değeri aşınca engel oluşacağı yönündeydi ama her türlü yıllık hesaplandigindan emin değildim

Üst Alt