Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 ay dil terapistine gitmenin faydası olur mu?

evininannesi

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba bilindiği gibi izmirde bir dil terapisti bulduk 3 aylığına gidecek ama benim hala kafamda soru işaretleri var gerçekten işe yarar mı 3ay faydası olur mu kızımın 40 50 desibel işitme kaybı var lütfen bilgisi olan söylesin önemli

Bu konuyu telefon açıp İÇEM'deki uzmanlara sormanızı öneririm. Çocuğu ve işitme kaybını bilen onlar..

evet ama 1 yıl önce bize gerek yok dedşler bizim eskişehirle alakamız kalmadı ığdırdayız ama kızımın konuşmalarından anlıyorum gerek olduğunu

Ben size daha önce de öneride bulundum. Cebinizden hiç para harcamadan işitme engelliler eğitim programı uygulayan bir özel eğitim merkezinde kızınıza eğitim aldırabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey, bulunduğunuz ilçenin MEB Rehberlik ve Araştırma Merkezine başvurmak.

Bana göre dil ve konuşma terapisti sizin durumunuza çok gerekli değil.

ah bir bilseniz kötülemek istemiyorum ama biz bire bir görüştük işitme engelliler öğretmeniyle ellerinde meteryal bile yokmuş seneye belki dedi gelir ben faydası olacağını zannetmiyorum gidip görseydiniz haklı old.derdiniz bizde özel ders verin dedik bize saatin 100 lira olduğunu dedi bunu söyleyenin tecrübesi bile yok yeni atanmış ramda e halıyle düşününce bu bize cok büyük rakam geldi biz de dil terapistine gidelim daha iyi dedik hem fiyat olarak aynı neredeyse hemde benim kızımın dudak okumaya değil çıkaramadığı seslerin çıkarmasına ihtiyacı var yaşadığımız yer doğu ve imkan yokluğunu görseniz

Dudak okuma, işaret dili falan artık eğitim programlarından çıkartılmış yöntemlerdir. Sizinki gibi hafif işitme kayıtlarında işittiğini anlama ve düzgün konuşma eğitimleri verilir.

Eğer bir RAM raporu çıkartırsanız Türkiye'nin herhangi bir yerindeki işitme engelliler eğitim programı olan bir özel eğitim kurumunda eğitim aldırabilirsiniz. RAM'ın tek yapması gereken şey rapor vermek. Eğitimi onlar vermeyecek.

Elbette dil konuşma terapistleri de eğitim verebilir. Ancak onlar ağırlıklı olarak artikülasyon bozuklukları, disartri gibi durumlarda devreye girer. İşitme engeli doğrudan bir konuşma problemi değildir. Esas neden işitmenin yetersizliği nedeniyle çocuğun sesleri duyduğu kadar çıkartabilmesidir. İşitme cihazının kullanımıyla hem bu eksiklik giderilir, hem de eğitimle konuşma bozukluğu giderilir.

Büyük şekirlerin pek çoğunda bu hizmeti sunan kurumları bulabilirsiniz. Raporunuz olursa aylık 8 saat'i ücretsizdir.

MeTePe

Merhaba

Annem yüksekten düşme sonucu sağ tarafı felç oldu. Felç dilinine de vurdu. Dilinde sağ tarafa dönüş hareketi ve geriye hareketleri yapamadığı için bazı kelemeri söyleyemiyor. Bazı kelimeleri ise çok iyi söylüyor. 2 ay özel bir konuşma terapistinden ders aldık evde ancak saati 150 TL olduğu için maddi gücümüz yetmedi. Bu konuda İ.B.B evde sağlığa başvurdum ancak bizim böyle bir çalışmamız yok denildi. İstanbul ataşehir de oturuyoruz. Eve gelebilecek bir kurum var mı ücretsiz?

Üzgünüm ama evde böyle bir hizmet veren kurum olduğunu sanmıyorum.

Zaten bir kuruma gitseniz bile sizden fark ücreti isterler. Konuşma terapistleri pek 150TL altında çalışmıyor.

Üst Alt