Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 ay önce kronik böbrek yetmezliği teşhisi kondu. Emeklilik ve sağlık güvencesi..?

BOR38

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba,
yaklaşık 3 ay önce kronik böbrek yetmezliği teşhisi kondu ve sorun hızla ilerliyor. babamın ssk sından yaralanmaya devam edeceğim, haziran ayında 25 olana kadar, çünkü çalışmıyorum.
yakında diyalize başlayacağız. yeni yeni haklarımın neler olduğunu araştırmaya başladım.
2003 yılının 3. ayında bir aylık sigorta girişim vardı. bundan sonra neler olabileceği hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

iyi günler...

Sonradan işgücü kaybı oluştuğu için 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilirsin. Yani 2013 yılında kadar 1800 gün prim yatırırsan malulen emekli olursun.
Yalnız, olası bir böbrek nakli ile ilgili olarak şu başlıktaki bilgi gözden kaçmasın: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-hastasiyim-nakilde-emekliligim-biter-mi.html (Bu aptalca durumla ilgili olarak bir düzenleme yapılır senin malulen emekliliğin gelene kadar diiye umuyorum. Şimdiden kafana takma yani...)

Sağlık güvencesi olarak, eğer babanın sağlık güvencesinden düşersen, Yeşil Kart'a başvurabilirsin. Yeşil Kart da diyaliz ihtiyacını karşılar.
Ama maluliyet oranında sakatlığın olduğunu beyan edersen, babanın sağlık güvencesinden düşmeyebilirsin. Bu konuda sosyal güvenlik kurumuna başvurursunuz 25 yaşından hemen önce.

yardımınız için teşekkür ederim. sgk ya başvuracağım.

Konuyu yazalı aradan bir seneden fazla olmuş, zaman ne kadar da çabuk geçiyor...
Bir yıldır sigortam yatmakta. Emekli olmak için 10 yılı ve 1800 iş gününü bekleyeceğiz demek.

10 yıl, 1800 günü doldurdum ve emeklilik başvurusunu yaptım. Sağlık kurulunu geçtik, resmi sonucu bekliyorum.
Bu arada evde hemodiyaliz eğitimi alıyorum, ay sonuna eve geçeriz. Sırada evlilik var. :)

Nihayet emeklilik zamanı gelmiş! :) Evlilik de şimdiden hayırlı olsun diyelim :)

sgk 4a (eski ssk)
haziran 2003 sigora girisi
diyalizden malulen, yuzde 90
surekli asgari ucretten yatti, 1883 gun.
416+20 lira.
:confused:

Dİyaliz sonrası malulen emekli olanlara 450 tl gibi trajik bir aylık bağlıyorlar!

Üst Alt