Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 ay önce oluşan L2 kırığı hakkında önerileriniz ve yorumlarınız?

ahves33

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ,bundan yaklasik 3 ay once yuksekten dusme sonucu L2 Kirigi yasadim amaliyatla platin takildi amaliyattan sonra idrar ve tuvaletimi hissetme de sikinti yasamadim dizlerimin ustunde his kuvvetli dizden asagi ise his azdi ve haraket yoktu suan hastane surecinden sonra 45 gundur fizik tedavi aliyorum bu surecde amaliyattan 2 ay sonra parmaklarim oynamaya basladi .dizimi kendime dogru cekebiliyorum ayak bilegimi oynatabiliyorum ancak dizimi kitleyemedigim icin ayakta duramiyorum ancak paralel barda bileklerimden kalcamin alt kismina kadar tahta baglaniyor 50 metre yuruyebiliyorum ileride nasil bi surec bekliyor bilmiyorum yorumlariniz ve fikirleriniz icin tesekkur ederim.

ahves33

İlk 6 ay fizyoterapiye çok önem verin. En fazla iyileşme bu dönemde olur. İyileşme 2 yıla kadar devam eder. Çok ciddi şekilde düzelirsiniz. L2 oldukça aşağı bir seviye. Yoğun egzersiz ve çalışma ile kaybettiğiniz fonksiyonların çoğu geri dönecektir. Bazı sekeller kalabilir ama onlar sonra düşüneceğiniz şeyler.

Ahves33 durumun gayet iyi anlattığın gibi ise çok şanslısın fizik tedaviyi hiç aksatma oturduğun yere dikkat et sert yere mindersiz oturma omurga kırıklarında en çok etkilenen tuvalet hissi dır sende şükür et tuvalet hissin var yürüme de zamanla olur geçmiş olsun

kardeşim bol bol yüzmeni tavsiye ediyorum

amliyattan sonra ılık dere sularında yüzdükten sonra gram ağrı kalmadı boynumda ,fakat kış aylarında malesef ağrılarım var

Yaklaşık olarak 1 sene önce yazmışım gelişim olarak şuan tek kanedyen ile yürüyebiliyorum dizlerimi kilitleme problemım yok ama sag bacagım sola gore gucsuz ofıs ortamında oturarak calısmaya basladım 5 aydır bilgisayar la ılgılı işler yapıyorum umarım herkes benım kadar sanslıdır rabbım kımseye yasatmasın.

Arkadaşlar... Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ürolojide Doç.Dr. Kadir Önem çok ilgili ve nörojen mesane ve üriner hastalıklarda çok çok iyi tavsiye ediyorum. İlgili olanlara varsa duyurun lütfen. İyi günler...

Yaklaşık olarak 1 sene önce yazmışım gelişim olarak

Tekrar geçmiş olsun... Bol bol yürümeyi ve egzersiz yapmayı ihmal etmeyin. Zamanla 2 bacağınız arasında çok az fark kalacaktır. Hatta sıkı çalışma ile bağımsız yürümeye bile geçebilirsiniz.

Üst Alt